Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

mám dotaz ohledně hruškového kvasu. Byl založen 26.8., hrušky pomleté, cca 80l ve 120l bečce, cukernatost 13,5 Brix, přidaný zákvas z Vinek, bečka pod bublátkem. Bez přídavku cukru. Kvašení se rozběhlo pěkně asi za jeden až dva dny.

Pak kvašení ustávalo, až se asi před 3 dny zastavilo. Včera, tj. 15.9. jsem zkusil poměřit a má to 7,5 Brix a cca 5,5% alk. Barva i chuť se mi zdají v pořádku. Okolo koláče je už vidět tekutina.

Mám už vypálit, nebo je ta cukernatost ještě vysoká a stojí za to zkusit rozkvasit? 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika