Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Založení hruškového kvasu není zcela bez rizika zkažení napadením křísotvornými kvasinkami, ale pokud se budete řídit alespoń rámcově mými radami, jistě se Vám podaří připravit kvalitní kvas. Kategorickým imperativem je dobrá zralost plodů, což je možno ověřit snadným odtržením stopky, které nesmí ve kvasu být neboť obsahují třísloviny. Na naprosto dokonalou čistotu plodů Vás jistě upozorňovat nemusím. Po nadrcení na co nejjemnější hmotu doporučuji na 100 l máče přidat 200 ml 20%- ní kys. sírové na snížení pH na hodnotu 3- 3,5. Přídavek kys. sírové nebo mléčné (obecně vhodnější, ale dražší a hůře dostupná) je nutné proto, že hrušky obsahují velmi málo organických kyselin a jsou proto snadno atakovatelné křísotvornými kvasinkami, které dokáží ve velmi krátké době kvas fatálně poškodit - dále mé web. stránky. Rozhodně doporučuji přídavek alespoň tří balení aktivovaných hlubokoprokvašujících kvasinek zn. "VÍNKA" a přibližně 1% cukru pro zlepšení životnosti kvasu a rychlejšímu množení kvasinek, které potřebují v tomto stádiu nejen cukr, ale i vzduch. Zhruba po týdnu je vhodné zkrýt kvas PE folií a zatáhnout gumicukem, aby se zabránilo přístupu vzduchu. O unikající CO2 se nemusíte starat, ten si už cestu najde. Kvašení by mělo probíhat ca 5-6 týdnů při 18 °C. Pokud máte další dotazy, klidně se ptejte. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika