Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám jablečný kvas a vypadá to, že je po 4 týdnech zcela vykvašený. Cukernatost měřena optickým přesným refraktometrem.Počáteční byla 17%Brix a ted po 4 týdnech je 5,5%Brix. Kvas byl venku a již přestal téměř kvasit, ted jsem jej dal dovnitř, má se výrazně ochladit a také uvnitř bude mět stálejší teplotu i přes tu noc. Překvapilo mě jen, že podzimní jabka jsou vykvašená po 4 týdnech??? Zákvas přidán z 4deních vinných kvasinek, ale bůhví zda kvas skutečně kvasily ony a né divoké kvasinky. Při odečtení faktoru pevného podílu jablek - 2,5%, vychází tedy zbytková cukernatost před pálením na slušné 3% Brix.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika