Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

...putování odparku...

Tedy především... odparek je to, co zbyde ve vařáku po odpaření kapalné fáze, takže se za žádných okolností nedá odparek vydestilovat. Nárůst teploty a jeho rychlost je dána tím, jak intenzivně pod vařákem topíte a je celkem jedno, jaký zdroj paliva užíváte.

Nárůst teploty při destilaci brzdí v kotli nízkovroucí složky..

Samozřejmě, že nízkovroucí složky při odpařování systém ochlazují o tom není pochyb, dále viz Carnotův cyklus (Google). Proto je také zapotřebí pod vařákem topit, aby se teplota nejen zvyšovala, ale také, aby se saturovalo teplo, které odeberou vypařené molekuly. Zásadně zpochybňuji tvrzení, že záleží na sklonu trubky vedoucí od vařáku k chladiči. Nezáleží na tom vůbec, ale připouštím, že někteří "umělci" na tom dovedli zbohatnout, viz příspěvek přispěvatele 176.36 z dnešního dne.  Deflegmátor je jakési podivné zařízení velmi podobné chladiči, které ovšem má na rozdíl od chladiče zachytit všechny složky přiboudliny, ale lihové páry má pustit do chladiče včetně vonných komponent. Myšlenka báječná, jenže je tu problém: Nikdo na světě neví, jak teplá voda má v závislosti na čase tímto zařízením protékat (tedy jako v chladiči ochlazovat), protože se složení vařáku neustále mění v tom smyslu, že klesá koncentrace lihu i vonných komponent a koncentrace nežádoucích molekul narůstá. A každý lutr i kvas je jiný, to máte jak otisk palce. Proto je tolik ne příliš dobrých destilátů mezi lidmi. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika