Trvanlivost vlašáků



host - 236.97 (?) 
10.11.2016 12:52, zobrazeno: 4366x

Mám doma od loňského roku nevyloupané vlašáky, které jsem bohužel neuložila do tmy ani chladu. Jakou teplotu snesou, aby se po vyloupání mohly konzumovat?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 10.11.2016 13:07

Normální pokojovou několik let. Nikdy jsme neměli problém s kvalitou starších ořechů, které byly 2,3 roky v bedýnce v kuchyni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.97 (?), 10.11.2016 13:21

Děkuji za radu, bohužel ale byly na terase i přes léto, kdy byla teplota vyšší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 157.239 (?), 10.11.2016 13:09

Rozlousknout, prohlédnout, očichat, ochutnat-přesně v tomto pořadí-trojku a čtverku v případě pochyb vynechat, SPCH.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.36 (?), 10.11.2016 13:45

Což o to, vlašáky vydrží v podstatě neomezeně, konzumovatelné jsou v dlouho. Ale já podle chuti ořechy usušené nyní od těch před rokem poznám. Tuk v jádrech není minerální olej, podléhá degradaci. Jedovaté staré ořechy nejsou, ale lahůdka taky ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 10.11.2016 14:16

Já poznám rozdíl pouze mezi čerstvým a nečerstvým. Jestli má ořech měsíc nebo 2 roky nerozeznám. Nemluvě o tom, že je požívám téměř vždy jen v nějakém pečeném koláči, takže šance není už vůbec. smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 189.156 (?), 10.11.2016 16:33

Je důkežité v jakých podmínkách jsou skaldované. Ideálem je chladno a sucho, pak mohou vydržet kvalitní i několik roků, jakkoliv jejich chutové vlastnosti se mění. Při skladování v pokojové teplotě může být do roka a do dne po nich- sežluknou. Záleží samozřejmě o jaký typ ořešáků se jedná, křapáče vydrží nejméně. Tolik aspon letité zkušenosti letitého pěstitele a konzumníka ořechů...

           Ing. Fidla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika