Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Můj názor je ten, že prorůstající kořeny ořechu zcela určitě mohly původní staré základy verandy poškodit.  Navíc tyto základy pod verandou asi nebyly příliš masivní a hluboké, jak by to mělo být obvyklé u nosných obvodových zdí objektu. Velký strom ořechu má kořeny značně rozložité, což jsem poznal u sebe na zahradě, kde sousedův ořech svými kořeny zasahuje nejen přes celou šířku mojí zahrady, ale i na další sousedův pozemek do vzdálenosti až 12 - 15 m od kmene.
Řešení vaší situace bych viděl toto:
1/ ořech nekácet, pouze řezem přerušit kořeny směřující směrem na verandu (průběh kořenů zjistíte v úzkém výkopu vedeném podél verandy asi 1,5 m od stěny, hloubka by měla být cca 80 cm)
2/ poškozené rozpadající se základy verandy je třeba nahradit novým základovým pasem do hloubky min. 80 cm.  Možná při zemních pracech zjistíte, že základy budou po celé své délce v celkovém špatném stavu a budete muset provést jejich postupnou výměnu po úsecích délky max. 1 m.
3/ Tuto pracnou činnost úprav a prohloubení základů nechejte raději odborníkům, kteří znají příslušné bezpečnostní předpisy
4/ Rozpad základů může být způsoben i jinými faktory  - např. zatékající dešťovou vodou a současně malou hloubkou základovou spáry, sesuvem půdy vlivem nějakých blízkých zemních prací, dodatečným přitížením konstrukce verandy (přístavba patra) apod.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika