Mají to zapotřebí?



Stránky: 1,  2   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.201 (?) 
7.5.2014 18:24, zobrazeno: 14795x

Říkám si, proč tak renomovaná firma jako Wolf - Garten, která nabízí excelentní zahradnické nůžky, kvalitní kypřiče, vertikutátory, dovede přivézt a prodat pod svojí značkou takový šunt jako je lopatka na obrázku vpravo. To je výsledek práce jemné ženské ručky se zeleninovou přísadou. Podotýkám, že vedle stojí její předobraz - lopatka koupená na přelomu 60. a 70. let a ta je takřka nezničitelná.

lopatka W-G
lopatka W-G
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 192.41 (?), 7.5.2014 19:25

No logiku v tom len tazko najdete,,,takto si veru zakaznikov neziskaju. Jeden by povedal ze zase je to iba o peniazoch, no takto si na dalsie peniaze nepridu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.201 (?), 8.5.2014 8:44

Je to neřest řady jinak kvalitních firem, které jako své levnější zboží či základní modely prodávají přebarvenou levnou čínu. Bohužel jim to asi funguje, už jsem si tak koupil levnou pokosovou pilu Metabo či zavírací pilku Hq

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 138.211 (?), 8.5.2014 9:45

Pokud tam nebude vyraženo „made in China“, tak o číně nemůžeme hovořit. Také označení „pochází z EU“, je k ničemu, kdo pozná ve kterém státě a která firma příslušnou věc vyrobila. Na našem trhu se vyskytuje motyka, jejíž kovová část je nabarvená modře, ale je na ni štítek firmy zpracovávající dřevo. Dřevo je do oka motyky malé a celkově krátké, násada musí být tak dlouhá, aby mohla být upravena pro výšku uživatele, čepel je vyrobena zřejmě z té neobyčejnější oceli a onduluje se strachem, že se dotkné zeminy. Kde je ta podělaná možnost informovat případné zájemce o tuto motyku, aby neviditelná ruka trhu, tuto nekvalitu mohla potřít a měli jsme pořádný vercajk. U těch věcí, pane doktore, by mělo být napsáno, když už se prodávají, „určeno k dekoraci“.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.201 (?), 8.5.2014 12:37

Ono je to složitější. Chodí za mnou pacientky zaměstatné v jedné nedaleké továrně. Ptám se jich, co vyrábějí, odpoví ty a ty komponenty pro automobily (mimochodem dost podstatné).  Optám-li se pro jakou značku, vyjmenují mi bleskově možná deset známých evropských i asijských automobilek (což je  na ženskou, uznáte, obdivuhodný výkon).  
     Podobné je to i s těmi stroji a nářadím pro kutily. Ať si mají vyraženo Made in kde chcou, neuvěřím, že dvě firmy ležící na opačných zemských polokoulích vyrobí tak stejné výrobky, že součástku z jednoho můžete klidně přemontovat na druhý. Je to podobné jako hledat původ české šunky vyrobené z německého prasete vykrmeného polskou kukuřicí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 8.5.2014 13:01

Bohužel je to tak. V mém zaměstnání vyrábíme jeden a ten samý výrobek a rozdílný je pouze obal podle přání zákazníka. Jednou je to Made in Czech Republic, potom EU a dokonce i Germany. Hold platí: náš zákazník, náš pán

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 224.36 (?), 8.5.2014 13:19

Moja skusenost je taka, ze mi z nej vychadza velmi divny zaver. Kupovat na trhu to najlacnejsie, ale co sa predava v dost velkych poctoch -cize to maju za kazdym rohom. Kupit to tak lacno, aby mi nebolo luto, ze to dlho nevydrzi. Cuduj sa svete, skusenost z nasej domacnosti je, ze par rokov po zaruke odchadzali znacky a relativne drahe vyrobky. Niekedy mozno noname firmy sa chcu presadit a preto predavajju aj kvalitu.... znackove chcu aby ste kupovali ich drahsi a luxusny tovar a ten stredne drahy je kazivy. Ten lacny ksunt je casto na ukor urciteho komfortu, ale je akoby neznicitelny. Ci je to cerpadlo do studne za 90 EUR, alebo kosacka o nieco viac, skoro najlacnejsia pracka aku mali, nejake veci z lidlu, a dalsie. Mozno nie vzdy to funguje, ale v podstate v priemere ano. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 8.5.2014 21:16

Už jsem si taky koupil levnou...

No a vo tom to je. Řada z nás má doma strojky vrtačky, kompresory, sekačky, pily a jánevímcoještě, co bychom si daleko obtížněji pořizovali, nebýt to z Číny. My se v Evropě budem drásat CO2 a znečištěním ovzduší, tak ty špinavé výroby přešoupnem do Asie, tam se trocha toho čmoudu ztratí. Pokud jde o lopatku, není na ní žádný konstrukční nedostatek, jen je prostě z bláta a ještě tenkého. Co si objednali, to dostali. Tloušťka plechu a kvalita materiálu zcela jistě byly součástí objednávky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 56.206 (?), 8.5.2014 14:36

Tak ale zase ta lopatka se takhle neohnula jen tak, při pikýrování salátu, že? Na ohnutí té rukojeti byl potřebný nějaký tlak, zatímco na list lopatky působil odpor - jinak by musela být z alobalu či konzervového plechu. I když jde bezpochyby o produkt z P.R.C., lehčí práci s kyprou půdou by zvládnout měla. Modrý kousek vzadu je poctivá práce ještě z dob, kdy se nářadí nedělilo do kategorií hobby, polo- a plnoprofi, ale jediná řada sloužila spolehlivě několika generacím (a leckde dodnes slouží) prostě proto, že se vyráběly tak, jak mají a z patřičných materiálů. Prodej maket a filmových rekvizit, označovaných pojmem "hobby line", přišel až později a jak vidno, ani Wolf Garten nechtěl zůstat s jejich nabídkou pozadu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.201 (?), 8.5.2014 19:00

Já sám nevím, jakým mechanizmem byla lopatka ohnutá,  ale žena není žádný lamželezo.   Tuším, že s ní zkusila přesadit sazenice cuket ze skleníku na záhon namísto těch,  které nevyddržely mrazík před 2 dny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů19:01
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika