Elektrická stříkací pistole



Stránky: 1,  2   
host - 142.111 (?) 
21.7.2008 11:14, zobrazeno: 53742x

Zdravím, plánuju si koupit nějakou levnější elektrickou stříkací pistoli, protože nemám kompresor. Používat ji budu asi párkrát do roka, sem tam nastříkat radiátor, větší plochu dveří atd. Můžete mi někdo prosím poradit s výběrem, nejlépe praktické zkušenosti? Je potřeba si dát na nějaké špeky velký pozor? Díky za rady. Karel

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 1.251 (?), 22.7.2008 2:08

Elektrická pistole je citlivá na parametry barvy, konkrétně na barvy, co obsahují hrubozrnné případně abrazivní pigmenty, protože barva v elektrické pistoli přechází přes vibrační čerpadlo.  Takové pigmenty obsahují často základní barvy a antikorozní barvy, potom barvy používané jako stříkací tmely a často i vodouředitelné barvy, takže tam je oproti klasické vzduchové pistoli omezení. Vrchní emaily bývají bez problémů stejně tak jako bezbarvé laky a různé napouštěcí a lazurovací prostředky. Solidnější výrobci značkových elektrických pistolí mívají vhodné barvy rovnou vytypovány, bohužel většinou ty dražší, i když obvykle sice kvalitnější a solidnější výrobci barev by měli říct, jestli ta která barva je vhodná pro elektrickou pistoli.  Značkoví výrobci taky mají píst a další věci citlivé na opotřebení vyrobeny z nějakého supertvrdého materiálu s několikrát delší životností než neznačková výrobek za pár stovek ze supermarketu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 44.15 (?), 22.7.2008 9:12
Za bývalého režimu jsme měli elektrickou východoněmeckou stříkací pistoli a nezvládla ani nastříkat radiátory. Vibrační čerpadlo se vychodilo velmi rychle. Pokud to myslíte se stříkáním a lakováním vážně a chcete mít dobré výsledky, tak řešením je stříkací pistole na stlačený vzduch a dostatečně výkonný kompresor alespoň 300L/min.Na zkoušku je možné a taky levné si to vyzkoušet i s elektrickou pak uvidíte zda vás to bude bavit a investujete víc peněz do kompresoru a kvalitní stříkací pistole EST, schneider, walter atd... stříkací pistole na stlačený vzduch za cca 600,- v hobby marketu jsou mizerné. Nevím jaké máte zkušenosti se stříkáním a lakováním v každém případě vám držím palce. Z.M.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 84.188 (?), 22.7.2008 10:01

Vyzkošel jsem zatím dvě, starou pistoli Everspray z dob RVHP a novou čínskou Extol. Ta čínská letěla asi po třech pokusech o zprovoznění do popelnice - ať jsem barvu ředil sebevíc, ať jsem použil kteroukoliv z dodaných trysek, odmítala barvu (i jen čistou vodu) rozprašovat a jen ji "cákala".

Ta Everspray sice také není žádný zázrak, ale kupodivu stále pracuje a lze na ni i dnes sehnat ND, které jsou shodné s pistolemi Wagner. Je vhodná na akrylové aj. vodou ředitelné barvy, na syntetické a nitrobarvy příliš ne.  Odpovídá zhruba dnešnímu modelu Wagner 140 - 180.

Nejdůležitější je ji po použití dokonale vyčistit

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 64.118 (?), 29.7.2008 9:50

Stříkal jsem pistolí vzduchovou i elektrickou a zjistil jsem, že na hobby stříkání je lepší elektrická. Na vzduchovou je potřeba výkonný kompresor. Hobby kompresory za dva, tři tisíce nestačí dodávat vzduch. Mám doma i kompresor s pistolí, z bývalé NDR, který se připojoval k vrtačce. Ten už byl lepší ale musel pořád běžet, do pistole šel neustále vzduch i když nestříkala. Elektrické mám dvě. Jednu z býv. SSSR za dvě stovky, která stříká už přes třicet let bez viditelné ztráty kvality. Koupil jsem také jakousi Čínskou a také jsem ji musel dlouho zprovoznovat. Byla nacpaná nějakým konzervačním tukem a dlouho odmítala stříkat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 29.7.2008 10:17

Stříkal jsem kdysi vzduchovou pistolí a byl problém v rozích, odkud neměl vzduch kam utéct. Elektrická vibrační (Wagner) mi v tom přijde lepší, jen má problémy s ucpáváním - třeba ji po použití velmi důkladně promazat - i u vodou ředitelných barev. Pistole spíš zahálí, v amatérských podmínkách  - zejména s ohledem na cenu kvalitnějších barev - beztak většinou vystačím se štětcem. V malém pak spray.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 44.15 (?), 29.7.2008 12:04
Tak jsem si vzpoměl, že se vyráběla stříkací pistole která se připojila na "výfuk" vysavače stříkal jsem s ní motorku a výsledek byl dobrý to je tak 20let. Momentálně používám kompresor co jsem dělal 2 válec nádrž 40L motor 2kw a stíhá živit jak pistoli schneider tak i EST no a na drobnosti používám mikropistoli walter. Na kompresoru mám za nádrží odlučovač kondenzátu a kousek od pistole filtr kovofiniš s redukčním ventilem. Vše funguje spolehlivě. Z.M.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 133.102 (?), 29.7.2008 12:38

teď jsem viděl v Lidlu el. stříkací pistol PARKSIDE. Vypadala kvalitně a nebyla drahá. To by mohlo být něco pro Vás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
jaro3 - (1) - 43.90 (?), 3.12.2008 17:39

mam podobnu "fixirku" zo sady stareho vysavaca r.v.pred 56 z Kanady,,a striekal som s tym resistin a tlumex, take huste, ze ina pistol by to asi nezvladla,...a este sa vzduchom /teplym/ bez farby da rozotierat ako stetcom, ak niekde je viac,...bol som velmi spokojny.Ale rozbila sa mi nadobka, a ma nestandardny zavit,...
odvtedy mam aj ine, len som nestihol odskusat.:-))) nadcasy ap.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 131.51 (?), 5.12.2008 14:05

Výrobky dělané u nás před "železnou oponou" se často "konstruovaly" tak, že se ze západu dovezl značkový výrobek, rozebral a okopčil. Přirozeně načerno, bez licenčních poplatků. Takže náhradní díly ze západu to toho zhusta pasovaly.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika