Seznam témat > Mulče > Mulčovací kůra
|
|
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu: Z dreva na kurenie mi zostalo vela kory. Dubove..., host, 8.8.2010 Dobry den ja sa chytam predzahrdu okolo jazierk..., host, 8.7.2010 nejlepší mulč kůra je ale drcená v zimě kdy nen..., host, 3.6.2010 Souhlasim s Vami, ale v dnesni dobe se slovo fo..., host, 9.4.2010 Moje zkušenost je asi taková. Všude pod th..., host, 1.4.2010
|
 |
|
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.2.53 (?), 12.7.2006 16:51 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mulčovací kůra prorůstání plevele úplně nezabrání, pokud ji nedáte v hodně silné vrstvě (tak 20cm?). To Vás ale vyjde dráž, než když pod ní dáte ještě černou netkanou mulčovací textilii. Takže dejde textilii a na ní až kůra pak dosypávejte. Míša
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.162.128 (?), 16.12.2006 23:13 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
plevelu nezabrani, ale udrzi vlhkost a lepe vypada. Plevel proroste i pres cernou folii, nebo se uchyti nad folii primo v te kure. jde ale pomerne jednoduse vytrhavat, lepe nez z pudy. Kuru mame v cca 10 cm vrstve, dosypavame co dva roky, ale je to i tim, ze po mi chodim pri prohlidce zahrady, tak se seslapava.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.91.53 (?), 16.5.2007 13:38 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zrovna včera jsem dala kolem tůjí černou folii a na ní 10 - 15 cm mulčov.kůry.
Jen nevím, zda záleží na tom, jakou stranou se folie položí k zemi a jakou nahoru? TeĎ ale mám pocit, že nebudou mít dost vody a uschnou. Můžete mi někdo napsat, jestli po běžném dešti opravdu voda projde mulč.kůrou a následně tou černou folii? Mám strach, aby tůje neuschly.
Mulč. kůra se dá sehnat všude, kde se opracovává dřevo.
Hlavně nekupovat po sáčkách na pumpách a tak. Moje zkušenost:
pumpy - větší sáček až 30,-- Kč
zahradnictví - pytel až 60,-- Kč
firma, co opracovává dřevo vozík za auto 20,-- Kč
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.109.177 (?), 9.4.2010 19:13 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Souhlasim s Vami, ale v dnesni dobe se slovo folie pouziva pro oboji. Viz stresni folie, ktere jsou obdobou (nektere z nich) zminene netkane textilie. Osobne jsem s tim take chvili zapasil, ale ted uz to akceptuji. Jazyk se bohuzel meni at se nam to libi nebo ne...
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
Miloš Vysloužil (8323), 6.4.2007 7:25 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Vyzkoušel jsem -jak uvádí pisatel výše, lepenku z papírových krabic (papundekl) zakrytý posečenou trávou. Je to překvapivě snadné, účinné, levné a zas tak blbě to nevypdá. Zhruba po roce se papír rozpadne a je možno jej na podzim dát dokompostu nebo na místě zarýt. Nebarvená lepenka by neměla obsahovat žádné pro půdu škodlivé balasty.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.29.162 (?), 24.4.2007 15:25 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kterákoli pila, která má loupač, neví co s kůrou, někteří jí také říkají "zahradní štěpka"( směs kůry a třísek), nebo "drcená borka". Prodává se volně ložená - největší náklady jsou na dopravu. Je třeba trochu počítat , za náklady na dvě fůry štěpky máte drtič ..
Pytlovaná štěpka je běžně v OBI, Baumaxu, atd.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi
|
 |
Nejnovější příspěvky: Plesnivá kůra, host Plesnivá kůra, Ing. Ferda Mravenec, zahradnický guru Plesnivá kůra, Miloš Vysloužil Plesnivá kůra, Josef. Plesnivá kůra, host Další nové příspěvky > | Nejčtenější diskuze: Mulčovací kůra, host folie pod mulčovací kůru, host Mulč - tráva kolem stromů, Jarda H. Kůrový mulč, host Mulč na skalce, host Další nejčtenější diskuze > | |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|