Transportér, železný kůň, pomoc s výběrem, radou



host - 140.103 (?) 
20.3.2015 4:47, zobrazeno: 11091x

Po projití internetu a všech možných řešení dopravy dřeva na okraj lesa k cestě, přes navijáky na motorovou pilu, traktory s navijákem, teréní čtyřkolky s vozíkem jsem jako nejvhodnější zhodnotil pořízení železného koně. Jelikož jsou to zařízení drahá, těžká a velká a nevyužil bych je, zaujaly mne výrobky značky Hecht, kde dostanu rozumnou cenu, ale také velikost a váhu a můžu ho tak převézt na místo na vozíku nebo v dodávce. Moje otázka zní: který stroj si pořídit, v hledáčku mám zatím stroje Hecht 2630 a Hecht 2950. Budu rád za jakýkoli poznatek s těmito nebo podobnými stroji, protože jsem je naživo neviděl a u nás na prodejně je nemají. Myslíte si, že to naráz v těžkém terénu uveze řekněme půl kubíku palivového dřeva v metrech??? Jedná se o les v docela prudkém svahu, kde potřebuji dostat dřevo na okraj pozemku tzn. cca 100m daleko, kde to následně budu překládat na vlečku za auto (2,5mx1,4m - nosnost 3t) nebo dodávku Fiat Ducato. Má podobný stroj na tyto účely cenu pořídit, který zvolit??? Děkuji předem za jakoukoli radu.


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 140.103 (?), 20.3.2015 5:50

K dostání je samozřejmě vícero značek Hecht není podmínkou.

Časem bych chtěl podobný stroj vyzkoušet používat i na orbu, jak říkám, budu rád za jakoukoli radu a poznatek s motokolečkem s obyčejnými koly, případně pásovým transportérem, který má lepší adhezi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 209.10 (?), 20.3.2015 19:55

Na orbu vhodný nebude nie je na to konštrukčne prispôsobený, ako píšete, že máte,,docela prudké svahy,,  Železné kone sa ovládajú z predu, ja by som sa pred neho dolu prudkým svahom nepostavil. Železného koňa som v lese ešte nevidel ani u profesionálov ani u príležitostných,,lesákov,, podľa toho usudzujem, že to nebude žiadne terno. Najvhodnejšie by bolo pred kúpou si ho odskúšať, či bude vyhovovať Vaším požiadavkam, otázka ale stojí - kde...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 105.161 (?), 20.3.2015 20:09

Na obrázku máte ale malú stavebnú mechanizáciu a nie železného koňa do lesa, ktorý má klanicovú plošinu, uzávierku, naviják a pre tých majetnejších aj hydraulický drapák. Myslím že najrozumnejšie riešenie je zabudnúť na nejakého koňa a riešiť to traktorom - čo takto vinea? Alebo čosi podobné? To má univerzálnejšie využitie - napr. tá spomínaná orba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 140.103 (?), 20.3.2015 20:46

Děkuji za reakci, jak píšete, chtělo by to vyzkoušet v praxi. Ceny těchto mašinek začínají na velmi lákavých 37000Kč což oproti traktorům nebo profi železným koňům pohybujících se u 300 000Kč je rozdíl. Koukal jsem na youtube a vypadalo to použitelně. Otázka je, jak je to se spolehlivostí. Zase na druhou stranu jsem si říkal, že těch 20 kubíků co nařežu dál od cesty, (když je to poblíž, tak to odnosím v rukách) by to vydržet mohlo. 

Raupentransporter WB351 im Wald getestet

Motocarriola cingolata forestale gior 800 kg

Ibea 500

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 178.13 (?), 20.3.2015 21:57

Já mám zkušenost, že solidně udělaný traktůrek "domácí konstrukce"  (větší kola, čtyřtakt, šípáky, dobré brzdy) plus malá vyvážečka (tak na 300 kg, užší než traktůrek) je i v hustém lese dosti pohyblivý. Vyvozím si to na cestu a tam naložím na přívěs, který odtáhnu traktůrkem, nebo autem. Nejlépe je, když se ten traktůrek i vyvážečka na ten přívěs vejdou (najednou) a v pohodě se autem dovezou do lesa. Je pravda, že nejezdím ve větších kopcích, tam nemám zkušenosti, ale mohu potvrdit, že to ušetří spoustu dřiny. Navíc je - li někdo trochu kutil, může traktůrek neustále vylepšovat (hydraulika, naviják, světla). Jak je to s průchodností železného koně? Má to dostatečnou světlost do nerovného terénu? Jirka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika