Stihl MS 210 porucha



host - 116.252 (?)
1.3.2015 12:54

Jinak dík chlapi za radu, pila jede jako dřív.Pomohlo to namazání ložiska.Pavel

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 178.13 (?), 1.3.2015 0:35

On je jiný nproblém. U nás (středoč. kraj) podepisujete při samovýrobě, že budete dodržovat (mimo jiné je tam asi 10 bodů) i používání biooleje.  A teď co s tím. Hajný musí dodržet příkaz na to ještě upozornit (to i udělal)  a nevím, jestli dokonce nemá povinnost to kontrolovat. A je možné, že aby měl výsledky, čas od času někoho nachytá. Než riskovat pokutu a naštvaného hajného - o dřevo je nouze- tak asi na ty biosrágory přejdu. Sice je to nesmysl, ale asi není jiná možnost.  Jura

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.2 (?), 1.3.2015 8:56

Tak především vám bych doporučoval si nastudovat něco z reality a používání olejů. Když už se tady oháníte znalostí a informacemi. Jak zde tak i na energoportále je těch diskuzí několik a jsou doplněné reálnými fakty včetně výše případných pokut a pravomocí kontroly. Rozložitelnost minerálu je samozřejmě neprostá a poměrně dobře ověřená hovadina. Občas se to někdo pokouší šířit jako omluvu před vlastním konáním. Nevymlouvejte se na motorové vlaky ani na nějaký kšeft výrobců. To jsou výmluvy hodné malého nerozumného děcka.

Řada profíků, když už chtějí mermomocí uspořit na úkor ostatních, tak alespoň používá friťák. Pokud řežou často, tak se čerpadlo pravidelně proplachuje novou dávkou.
To že se maže řetěz minerálem je holt realita. Někomu to vadí, jiným je to fuk a jsou rádi že uškudlí nějakou tu korunu.  On se svět kvůli tomu nezblázní a lidstvo nevyhyne. Ti rozumnější si minerálem pilu jen propláchnou. Nebo použijí kvalitní bioolej a taky nemají problémy. Naposled tady před několika dny psal pán v nějakém vláknu o Montfieldu: má MS180 a 9 let používá výhradně bioolej bezproblémů... 

Akorát co mi hlava nebere-když už jsem takový trouba a mažu minerálem, porušuji nějaký ten zákon a vyhlášky, dělám něco co dělat nemám a zasviním své okolí -tak proč proboha se tím ještě veřejně chlubím a vytahuju? To je jako nějaké hrdinství ukazovat jak škudlím každou korunu jako nějaký ubožák? Nebo jak porušuju zákon? Nebo je to jen obyčejná hloupost a tupost?

Nezlobte se na mě ale fůra lidí si začíná dávat bacha na své zdraví a životní styl. Začíná to všelijakým nesmyslným bio a přírodním a živou kulturou a bylinkami konče. Nevidím jediný důvod proč mávat před očima červeným hadrem, snažit se je rozzuřit a dávat jim najevo jak dělám pravý opak a ještě jim kazím životní prostředí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 116.252 (?), 1.3.2015 12:52

něco málo nastudované mám, ale nesouhlasím s tím že se řeže bio a jsem king, druhá věc je že i lesáci proplachují motorovým a nic neřeší, pokud vyjedu litr oleje za rok na tyto srandy, nevěřím kecům o tom co by bylo a se zdravím.Pokud opravdu chcete pomoci přírodě, tak začněte třídit odpadky a snažit se kupovat tak aby se nevyhazovalo víc než je třeba.Ten olej je na posledním místě.Opravdu je to pouze lobby těch zelených mozků a nic víc.Pokud my tu řešíme věci jako olej v pile, tak je to to samé jako řešit emise u aut v Evropě a přitom lodní motory tankerů vydají ty samé emise a víc než všechny auta v Evropě.Víte ono je lehké buzerovat lidi, ale zamyslet se na d tím co má opravdu efekt je jinde.Není to o koruně, ale o tom že nechci řešit pořád zatuhlý bioolej a pokud se podíváte na Zábřeh tak tam je tolik lesů, že najít někoho je vyloženě hledání jehly v kupce sena a jinak na svém pozemku mi může lesák políbit ...Tady jsou často žabomyší války pro nic od lidí co sedí ve městě na bytě, viděli pilu a nebo stroje na netu na videu a pak se tohle děje.Jo, holt my tu máme zkušenosti s upalováním čarodějnic v minulosti, takže netřeba těchto diskusí.Mě to zvedlo, že někdo, co jen sedí u počítače a třepe se na bylinky z Kauflandu pak camrá o zdraví a žere v bylinkách postřiky na plísně. Ale to je jiná kategorie na diskusi.Nemyslím tohle na vás, ale obecně. Pavel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 116.252 (?), 1.3.2015 12:54

Jinak dík chlapi za radu, pila jede jako dřív.Pomohlo to namazání ložiska.Pavel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.94 (?), 1.3.2015 13:03

No tak teraz to ložisko budete mazať pravidelne. Najlepší bude olej - minerálny alebo strojový a žiadny bio iluzion.  Alebo sa nemaže vôbec iba sa vyčistí od jemných pilín.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.9 (?), 1.3.2015 15:06
Zdar néni zač stačí jak víš kam hrábnout
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.2 (?), 1.3.2015 13:10

No jo, tak si to nastudujte raději ještě jednou. Ostatní nechcet žrát jejich plesnivé bylinky z kauflandu nebo plesnivé sýry nebo na co mají chuť. Nikomu tím neškodí. A potraviny jsou navíc poměrně přísně hlídaná kmodita tak bych se tho zas tolik nebál.

Minerálním olejem život nevyhubíte. Ale nechápu, proč jste za to na sebe ještě hrdý. To že jinde se dějí větší prasárny, jiní znečišťují více než vy, ta je pramalý důvod. Ono se taky jinde umírá nebo zabíjí více než u nás. A když se to děje jinde a víc než u nás tak co? Tak nevadí tu a tam někoho picnout? Když mi pije krev? Ukazovat na jiné prasárny les nevyčistí. Rozhodně bych se tím olejem alespoň veřejně nechlubil. Možná že ten trouba a trotl co jen dřepí u počítače má větší vzdělání než vy. Možná že takovou pilu dokonce vymyslel. A možná že se taky dožije většího věku nejen díky lepší životosprávě ale i zdravějšímu prostředí. Tak mu to dopřejte a mu před očima rudým hadrem. Koneckonců i mě to to taky vadí. Nechtěl bych vás za souseda. Stejně jako nechci bydlet vedel skládky nebo mít na zahradě vyřazené dřevěné železniční pražce s karbolkou. Olej je proti tomu prkotina.

P.S.: Odpadky samozřejmě také třídím. A učím to i své děti. Stejně jako je učím že po sobě nemají nechávat nic v lese a uklízet. Jestli má nějaký faktický kladný efekt, to netuším. Ale věřím, že pokud ne dnes tak jednou určitě to mít bude. A rozhodně v tom nevidím nic špatného. Když nic jiného tak alespoň tříděním ušetřím za popelnice...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika