Solo 652 nebo Oleo-Mac OM 952



host - 230.80 (?) 
27.8.2013 10:56, zobrazeno: 13590x

Chci se zeptat která ztěchto pil bude lepší volba Solo 652 nebo Oleo-Mac OM 952? Ročně udělám tak 20metru dřeva. Děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 140.103 (?), 27.8.2013 11:52

Solo Hobby pilky jsou pro mne velkým zklamáním, výborná váha, výborně to řeže, ale filtr vzduchu katastrofa a po každém řezání musím čistit nebo měnit filtr, čistit sání, protože filtr propustí bordel, po 3 motohodinách propálené přepážky ve výfuku, po 10 motohodinách výfuk upadl, povolili se šrouby, vše jsem dotáhl a opět to drží, ale propálené přepážky (ošizený materiál) je neodpustitelné, výfuk se po 2 minutách plné zátěže řožháví úplně do ruda a z pily se pomalu začíná hulit a musíte ji vypnout jinak by bylo po ní + k tomu ten strašný filtr. Solo profi pilky mě na druhou stranu potěšili, materiál už není ošizený a je to poctivá pila za rozumné peníze. 652 bude něco mezi = žádný zázrak, ale snad ani tragédie. OM profi opět hodně rozpačité dojmy, velké vibrace, extrémní spotřeba benzínu, podprůměrný řezný výkon, po pár použitích se pila zanese a začne se také přehřívat 952 bude v tomto tedy o chlup horší nebo v nejlepší srovnatelná. Když přihlédnu, že to jsou zhruba stejné pily se stejným obsahem a výkonem a cenově hodně podobně posazené, pak bych řekl, že to u nich bude prašť jak zmlať wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 140.103 (?), 27.8.2013 12:50

Pokud mermomocí chcete koupit pilu u tohoto "výborného" prodejce se "sedmiletou" zárukou, pak bych osobně vybíral pouze z nabídky profesionálních pil Solo a nebo koupil jinou značku. Při koupi Sola se každopádně podívejte jaký má pila osazen filtr, jestli tam bude molitan, filc apod. pak bych ji nebral, protože to u této značky nefunguje. U staré Stilky, Husky tyto zastaralé filtry byly bezproblémů zanášení minimální u Sola bohužel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 165.2 (?), 27.8.2013 15:09

V tomto případě se nemá vůbec cenu rozepisovat a každá debata je ztráta času. Jednoznačně volba pily Solo!! Nebudu psát proč, ale volba je jasná!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 149.230 (?), 28.8.2013 0:15

Na 20metrů si kupte HQ55 a máte to bez nervů a překvapení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 133.190 (?), 28.8.2013 15:52

HQ 55 je dnes již "dinosaurus" a navíc jsou teď 55-ky místo ve Švédsku vyráběny v Brazílii.Už to není ta stará blbuvzdorná nezničitelná pila.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 155.158 (?), 28.8.2013 22:13

Ale je. Ona se totiž vyrábí v té Brazílii už pár let a žádné problémy nejsou. Navíc, pořád lepší z Brazílie nebo z Itálie než z Číny jako Dolmar a Stihl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 11.58 (?), 28.8.2013 22:55

Stihl má filiálky po celým světě, ne jenom v Číně ale to nemá na kvalitu vliv, záleží na kontrole a, dolmar dělá pilky v Ňemecku. Pro zadavatele otázky samozdřejmě SOLO.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 140.103 (?), 29.8.2013 2:17

Výkon/obsah/váha je zadavatelem vhodně zvolen, jen mi chybí kvalita, plasty na Solo v hoby a farm kategorii jsou měkčené a úplně jiné než na profi, což třeba u hoby stroje 643ip dělá po čase problém i u mírně menšího mazání, měkčený plast co doléhá na lištu se ošoupe a olej protíká skrz, zabránit se tomu dá když se tento kryt něčím zakytuje, zapění apod., aby doléhal na lištu, ale když si to srovnám s konkurencí (např japoncem), kde je z každé strany plech, tak musím konstatovat, že je to jak nebe a dudy, kvalita úplně někde jinde. U profi Sola dekl řetězky tvrzený plast a ne parodie, kvalitní velký moderní filtr atd. Solo hoby a profi je prostě rozdíl jako prase.

HQ 55 souhlasím je to dinosaurus a i kdyby byl spolehlivý jak chce, dnešní pilky jsou úplně někde jinde v řezném výkonu, akceleraci, obratnosti, váze, vibracích a dalších věcech, že pak jakákoli spolehlivost postrádá lesk.

Dneska koupit nějakou kvalitní farmu za dobrou cenu je skoro kumšt, ale naštěstí ještě pár výrobců nešidí a kvalitu nabízí už od hoby.

V podobném výkonu, obsahu zvolených pil u renomovaných značek za tu cenu ale prostě nic nekoupíte, vše je o řád dražší, takže těžko radit.

Za podobný peníz do těch 10k se dá vybírat pouze u Bédě, Dolmaru a mezi japoncema, kteří mě po prvotních obavách vyvedli z omylu, mám od japonců už foukač, křovinořez a dvě pily a všechno šlape bez jediné opravy, takže servis nebyl potřeba. Když si připlatím na Stihl a HQ dostanu špičku, na všechno ale nepotřebuji profi stroj a pak na řadu přichází přepočet výkon/cena a tam už se já osobně japonců nebojím a dokonce jen tak z prd...   plánuju na vyzkoušení zakoupit i Hechtku 956, po zkušenostech s hoby Solem a HQ mě zájímá, co dostanu za polovinu ceny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika