Solo 651, Dolmar PS5000 nebo neco jiného?



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
host - 72.39 (?) 
29.4.2008 16:51, zobrazeno: 52031x

Dobrý den. Přemýšlím o koupi pily a líbí se mě tyto dvě v kategorii profi kolem 50ccm a ceně kolem 15000,-Kč. Jaké máte zkušenosti s těmito pilami, kterou byste mi spíše doporučily? Nebo nějakou jinou? Koukal jsem ještě na Komatsu-Zenoah, ale tato značka mi nic neříká. Díky za rady a zkušenosti. Radek

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 29.4.2008 19:04

V tomto výběru bych dal PS5000 na první místo, už jsem to popisoval při srovnání s 656, antivibrační systém- guma, tím vyšší vibrace , spotřeba se už objevila u návodu 651,656 a je o cca 100 resp. 50 gr/kWh vyšší. Dále je to hlučnost a filtrace - předfiltr a hlavní filtr - nutnost čistit 2 filtry - resp. kontrolovat.Zapalování nemá tolik funkcí, jako digitální PS. Kompenzátor také chybí a kolem brzdy - pružiny proudí chladící vzduch s prachem, navíc se toto místo má mazat podle návodu. Díky nepatrně vyššímu objemu má nepatrně vyšší výkon 651, ale kroutící moment je menší. Dle DLG, KWF se toto nedá ověřit, SOLO tam pily nemá uvedeny.  Zní to asi dost kriticky, ale srovnání 2 profi pil je už o každé technické vymoženosti/nedostatku. Jinak proti značce SOLO nic nemám, ale koupil jsem si od ní to, v čem jsou výborní - postřikovač. Komatsu nejsem schopen objektivně posoudit, zatím to bylo pouze pár možností k prohlédnutí, to je málo.    

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 64.52 (?), 29.4.2008 19:36

pane J.S, dotaz bol ci ma niekto skusenosti s tymiro pilami a nie ci niekto o nich nieco cital. To vieme aj my ostatni a urobit si z toho uzaver.Napiste sem vase skusenosti so SOLO 656 a potom to tu zhodnotte. Ja by som bral Solo 656 v 3/8 prevedeni, mam ju uz 6 mesiacov a som mimoriadne spokojny. Ale nedovolim si porovnavat s Dolmarom 5000, aj ked som o nej cital dost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 29.4.2008 19:47

O akom čítaní hovoríte. Co som uviedol zle? Já si to dovolit mohu, nejen, že jsem o pilách hodně četl, ale také jsem si je pořádně porovnal, ale Vy uvádíte, že ne. Jak tedy můžete oponovat? Když si pročtete diskuze, které probíhají na internetu, tak dokonce PS5000 srovnávají s MS361, to bych si zase já nedovolil. Bez čtení to nejde, nebo jste schopen porovnat údaje v technických údajích výrobců pouze od oka. Já při srovnání používám relevantní informace těchto výrobců, a potom samozřejmě to hlavní, jak se pila chová při obsluze a práci. Nedávno jsem si prohlížel návod 651/656 a byla tam i spotřeba(to není běžné), která u 656 je cca 499gr/kWh, 651 cca 540gr/kWh. Nyní to u popisů - pouze profi pil, kde to bylo ,není, tak jsem buď špatně hledal, nebo to dali jinam.  

Dolmar PS 4600/5000
Dolmar PS 4600/5000
Solo 651/656
Solo 651/656
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 64.52 (?), 29.4.2008 20:51

Este raz vam toto uvediem pan J.S,  lebo citam nielen toto prodolmarovske forum ale aj nezaujate nemecke fora. A takychto chybnych detailov pri Dolmare sa tam uvadza omnoho viac. Ked uz vas to zaujima tak vam tu mozem dat linky na fora nemecke, kde sa vyjadruju ludia z praxe ako napr.

Servus,
danke für eure antworten. Freut mich das es hier nicht nur stihlfans gibt. Hab selber drei Dolmarsägen. PS 9000, PS 5000 und eine alte 115i. Von den Vibrationen ist die 5000 er sehr gut, aber sie hat ab und zu ihre Macken. Sie zieht auch viel Sägemehl zwischen die Kühlschlitze an den Zylinder. Trotzdem ist sie eine gute Profisäge.

Hallo,

die Dollmar 5000 hat Probleme beim Anspringen. Wenn man aus versehen den "Chocke" nicht direkt nach ersten Anziehen nicht wieder herausnimmt oder im warmen Zustand den "Chocke" aus versehen genommen hat, bekommt man die Dollmar nur schwer wieder in Gang.

Also wir haben ne Dolmar PS 7300. Von grund auf ne sehr Starke Maschine jedoch hat sie auch Ihre Schwächen. Die Spiralfedern der Virationsdämpfung sind zu schwach, soll heißen wenn die Säge verklemmt (ist ja im moment etwas öfter der Fall beim Sturmolz) und man ein wenig zu fest an der Säge zieht brechen diese Federn. Weiteres hatten wir jetzt schon zwei mal Probleme mit dem Vergaser (Die Membran geht kaputt und es muss ne neue Rein). Zudem passiert es schon mal dass sich die Einstellschrauben vom vergaser verstellen. Da wir nach Kyrill zwei Aufträge zur Sturmholzaufareitung bekamen wollte ich gern noch eine Zusätzliche säge haben, eine leichtere Handlichere säge, da fast ausschließlich fichtenholz zu bearbeiten ist welches einen Maximalen durchmesser vón ca. 40cm hat. Habe mir dann von meinem (dolmar) händler nen Angebot für ne PS 5000 Eingeholt, sagte Ihm jedoch sofort dass Dolmar sich was einfallen lassen müsste. Nach rücksprache mit Dolmar kam dann folgendes Raus. Ja wir haben bei den 7000sendern Probleme mit den Federn bei den 5000sendern aber nicht. Dolmar wollte nun für die PS 5000 630€ haben und zudem dann zwei sätze Federn beilegen(nätürlich die neuen verbesserten - wie die letzten drei mal auch schon) Fazit zur Dolmar Hohe Motorleisung geringer Spritverbrauch, aber schwächen im Deteil. wir haben uns jetzt ne Husky 346xp zugelegt und sind mit der bis jetzt Top zufrieden.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 29.4.2008 21:39

Už jste to jednou myslím použil, ale je to pořád o údajích z diskuze, ale na otázku - srovnání, a to co jsem přímo uvedl -  neodpovíte.To jsou závady, které se určitě staly. Vím o prasklé pružině na jedné pile, nedovíral sytič, ložisko u řetězky - to bylo na pilách, které byly necelé 2 roky v těžbě a vše se řešilo zárukou - u profi pil. Dolmar dává 2 roky záruku i na profi pily, tím se takové závady finančně nepřenáší na majitele pily. Vy mi vyčítáte, že jen čtu, já jsem vyzkoušel a to pořádně - PS 4600S, PS5000D, SOLO 651,656 ještě pár SP, ale Vy ne. Přitom ale použijete to čtení, které je z nějaké diskuze, jako argument...  Vyzkoušel jste PS 5000, nebo alespoň 4600S. Až to uděláte, ale tak 3 nádržky minimálně - tak už budete vědět víc. Zatím toho necháme. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 120.31 (?), 29.4.2008 21:50

Kdyby byl někdo od té dobroty a pro nás co nešprechtíme ten předchozí příspěvek přeložil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 29.4.2008 23:13

Vždy sa môže vyskytnúť nejaká závada. To neznamená že ak napr. p. J.S. presvedčí niekoho nerozhodného na kúpu Dolmarky že tým to končí a už bude len dopĺňať prevádzkové kvapaliny, ošetrovať reznú súpravu a rezať a rezať až už nebude čo rezať lebo vznikne jeden veľký holorub. Každý stroj má poruchy - viď high end špičkový stroj nasa zvaný raketoplán ktorý sa rozpadáva za jazdy alebo za letu? Vždy je to o obsluhe ktorá si opraví alebo dá opraviť závady a to aj tie za ktoré nemôže, lebo ich nespôsobila. Niektoré konštrukcie sú skrátka vydarenejšie a niektoré menej. Žiadna firma ale nemá patent na bezporuchovosť. Motorová píla je výrobok ktorý je často tvrdo skúšaný v každodennej praxi, alebo nárazovo ale o to intenzívnejšie. Nie som Dolmarista nezastávam sa tejto značky osobne ju nepoužívam pretože mám voči nej svoje výhrady ale vôbec si nemyslím že ich píly sú poruchové, ich konštrukcia je pomýlená a nespoľahlivá, pretože to by sa potom dalo povedať o každom výrobcovi stačilo by vymeniť iba názov firmy.

Pre porovnanie: Kamarát kúpil nový nemenovaný plynový kotol za celkom milú sumičku. Kotol mu prišla namontovať odborná firma a zistila že kotol nefunguje. Chyba je v doske vadný je integrovaný obvod. Čo to je za výstupnú kontrolu u výrobcu keď pustia von takto nefunkčný výrobok?

A teraz si predstavte že si kúpite Dolmar, Solo, Husqvarnu, Stihl alebo Grizzliho v akcii a zistíte že ono to nefachčí a je to nové. To by sa zniesla spŕška nadávok na výrobcu, predajcu, dopravcu a neviem ešte koho že takýto šmejd sa predáva v reguléri sa plnú cenu.

Takže zatiaľ ešte nič nie je dokonalé, závady boli a budú netreba to brať tak tragicky. Sú výrobky cenovo zrovnateľné a cenovo aj vyššie ako naše pilky ale menej "ničené" nami užívateľmi, ktoré nedosahujú ich spoľahlivosti a užívatelia - teda my v týchto prípadoch nemáme také výhrady k tejto "technike". Ak sa to dá opraví sa, reklamuje sa v záruke, alebo sa volí iná značka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 30.4.2008 6:33

P. ARB souhlasím, už se mi to nechtělo dlouhosáhle vysvětlovat a popisovat. Pouze u toho přesvědčování na Dolmar se zastavím. Vždy jsem doložil, proč si myslím, že je to tak , nebo jinak. Oponenti se spokojili s jednoduchým - to je lepší, nebo , že z toho něco mám. Co jsem uvedl, a to i konkrétně v tomto srovnání, za tím si stojím. Ano, baví mě srovnávat i radit, abych srovnával musím znát -jinak bych byl na pranýři každý den. Solo je v postatě ve stejné pozici, jako před několika lety Dolmar. Prosazuje se na obsazené a nabité trhy. To ale neznamená, že tím srovnání ovlivním. Dolmar to měl ještě horší, tehdy internet nebyl a rada jakou pilu byla téměř vždy konzultována s nějakým dřevorubcem, kterých bylo hodně, ale pár, kteří opravdu měli na to poradit. Toto je jen příjemný odvar toho, co jsem poslouchal za názory na Dolmar, přitom dotyčný nevěděl, ani pořádně jak pila vypadá a kdo ji vyrábí. Ohledně závad - opět souhlasím, jsou u každého stroje, ale co je důležitější, jak se k tomu staví výrobce. Už jsem to uvedl 2 roky záruka  na vady materiálu nezpůsobené chybnou obsluhou je pro mě dostatečná jistota, že výrobek je kvalitní.  Ještě vložím překlad, který mě osobně nevadí, je to stejné, jako z této diskuze, nebo podobné někdo přeloží něco do němčiny.  :))).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.39 (?), 30.4.2008 9:22

No tak asi půjdu do toho Dolmaru. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se vyplatí připlatit si za tu variantu s dekompresorem. Je tam u některých prodejců docela značný cenový rozdíl.Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika