Prilba k motorove pile



Stránky: 1,  2   
host - 23.247 (?) 
4.2.2015 10:12, zobrazeno: 14662x

Dobry den vlastnim profesionalni pilu Stihl a chci jit pracovat do lesa ale potrebuji prilbu a nevim jakou trh je velmi siroky.Nechci nic nejlevnejsiho ale ne zas neco predrazenyho optimalni cena do 2500,- kvalitnich znacek, moc se v tom nevyznam tak se obracim na Vas.

Prdem diky.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 96.2 (?), 4.2.2015 10:28

Každý děkujeme čím umíme laugh

Mám pár let přilbu od Oregonu-drátěný štít+sluchátka... Sám si ale po pravdě nejsem vědom nějakého zásadního rozdílu mezi současnými výrobky HQ/Stihl/Oregon. Zdají se mi totožné.Jen pár zkušeností-sluchátka umožňují několik poloh: otočení na přilbu nebo jen povytažení od uší ba bylo slyšet. Což je fajn. Je v ní horko, nemá žádné větrací otvory. Cca po roce mi praskl plastový pavouk, který je nosnou částí. A to jen při běžné práci, žádný náraz atp. Měkký plast je velmi špatně opravitelný, lepidlo tam nedrží, nového pavouka jsem nikde nesehnal. Nakonec jsme to opatlal lepicí pistolí s podobným materiálem a dosud to "nějak" drží.

Velmi pokuji po přilbě Petzl Vertex Vent Helmet,která je lehčí, má kvalitnější větrání i polstrování. Umožňuje připojit libovolná standarní hluchátka, čelní drátěný štít se dá vyměnit za plexi kryt nebo menší brýle. Samotná přilba jsem koukal pod 2000... Upínání přeskou pod bradou takže nepadá. Sice je s tím je s tím zase o něco víc práce ale koneckonců, kdo nechce zapínat si ji nemusí.. Ideální určitě pro arboristy. A pro běžnou lesní práci taky nemá chybu. Nevím kolik by stál kompet přilba+štít+hluchátka...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 4.2.2015 21:05

Ta Petzl na odkazu nemá homologaci pro práci v lese. A jak tady píše kolega, taky moc nechápu že se tazatel neorientuje v základních věcech.Už ten název Přilba k motorové pile mě zabil. Nic ve zlým, ale přilba je na hlavu, tzn. na ochranu hlavy, zraku,sluchu.. Motorová pila se pro změnu drží v rukách..Jinak ale přeju taky hodně štěstí a ať se daří..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 96.2 (?), 4.2.2015 22:35

No jo, jenomže kdyby tam napsal správně: "Přilba na ochranu hlavy na krku těla, z jehož ramen vedou paže končící rukama držícíma v dlaních pevně běžící motorovou pilu na řezání dřeva a touto pilou řezající "...tak by se mu to nevešlo do nadpisu..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 4.2.2015 22:42

Někdy se tomu taky říká Dřevorubecká přilba..laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 96.2 (?), 4.2.2015 22:49

A no jooo porád... cheeky

Protože se mi ten Petzl líbil tak ještě doplním, že vyhovuje průmyslovému standardu EN 397 a EN 12492.. Co se týká dalších homologacích tak netuším. TAky nevím jestli je nějaká specifická homologace pro ČR, pro EU nebo pro celý svět...  Ale vím že ji používají běžně dřevorubci.. Koneckonců ty obrázky s obličejovým štítem jsou výmluvné...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 5.2.2015 15:54

Já se nehádám. Já jen že jsem ji chtěl kdysi koupit a na eshopech k tomu píšou že neni schválená pro práci v lese. Jen pro arboristy..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 140.103 (?), 4.2.2015 10:39

Huska přišla s novinkou. Líbivý vzhled, pomocné pružinky na odklápění štítu, lehká, větraná, příjemně sedí na hlavě, sluchátka by mohla mít menší přítlak a větší sluchadla, mám o trochu větší uši laugh ale normální uši se vejdou. Stojí zbytečně moc 2300Kč, ale nákupka je za 1500Kč, takže si myslím, že prodejce minimálně o 300Kč ukecáte, já ho ukecal o 800Kč. není nic snažšího, než si zajít vyzkoušet přilbu do Stihlu a Husky a pak se rozhodnout. 


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 209.71 (?), 4.2.2015 11:08

Mám ji také a myslím si, že je to jedna z nejlepších přileb na trhu.Jsem sice,,stihlák ",ale tato přilba je komfortnější než jejich přilby

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.135 (?), 4.2.2015 18:51

Ano tato přilba je v současnosti asi nejlepší jakou můžete sehnat. Perfektně sedí, tlumí, je lehká a přes štít je výborně vidět. Trochu mě zaráží, že chcete jít dělat do lesa a moc se neorientujete v takovýchto základních věcech. Nicméně vám přeji ať se daří a hlavně dbejte na bezpečnost. Tuhle naši práci v lese člověk musí mít rád, protože je to fakt dřina, první rok bude dost těžký, jestli jste začátečník, ale je to krásná práce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika