OM 962 - proč je kolem tolik polopravd?



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 227.208 (?) 
1.7.2012 19:08, zobrazeno: 42604x

OM 962 je dobrá nebo né, mymochodem vlastním i tento model již několik let a nemohu na něj napsat nic špatnýho jak jsem psal i na jiném foru jsem vlastníkem i jiných značek ale onich zde psát nechci proto bych uvítal aby se zdrželi reklam nebo fanatických projevů HQ STIHL a.t.d. jim podobní co dokázali pokazit debatu jako na jiných článcích chci aby zde psali své poznatky vlastníci této značky a nenechali se provokovat bludy a fantaziemy s katastrofálnímy výplody chorých mozků pyšme zde co je dobré nebo co by se mohlo zlepšit jaké jsou sní zkušenosti přeji aby se zde debatovalo na úrovni a bez emocí. 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.85 (?), 1.7.2012 19:46
Dle popisu prodejce to má být profesionální pila se 7 letou zárukou. Viděl jsem stav této pily po několika měsících profi provozu. To ještě ten profesionál dbal o pilu více, než byl zvyklý. V prodejně mu řekli, že na to se záruka nevztahuje a částku za opravu by dal pouze blázen. Jestli si myslíte, že to jsou pomluvy, tak z mé strany ne. Já vím, jaké to je, když někdo používá něco, co není na pořadu dne, nebo jiným to nepasuje. Ale za tímto si stojím. Když jsem později kupoval ND, tak prodavač mount. na můj dotaz na tuto pilu řekl, max farm a na palivové dřevo. Kdyby to napsali do letáku, dali na tu pilu normální záruku a tu dodrželi, pokud to byla vada pily, tak s tím nemám problém. Jinak už jsem opravoval hodně Oleomaců v tzv 7 leté záruce, proč si myslíte, že to neudělal značkový servis? Protože vše byla vina obsluhy a nevhodného používání a přetěžování.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.208 (?), 1.7.2012 23:34

Dobrej večer pane možná máte pravdu taky vněčem mám kamárády kteří se snima živili na těžbě i několik let třeba P.H ten jí má už dvanáct let a těžil sní asi pět let než šel dělat něco jinýho M, D. čtyři roky na těžbě nyní pracuje v továrně kvůli tomu že prej lesy málo platily V.S.těžil s ním nyní v cizině opět v tom hráli peníze svopu roly pak je tu B.CH. ten za čtyři roky zadřel dvě no ale co nám řekl jeho kolega tak zadřel i dva jonseredy jsou tu ještě tři abonenti co to dokázali taky prý pořád štelovaly podle sluchu a bylo to já si pořád kladu otázku proč a včem je jejich handicap vždyt jim vyrábí komponenty mahle žebi ital neuměl vyrobit motory tomu se snad nikdo neuvěří.je sice pravda že jeto nyní již starši konstrukce no ale v tom byto nemělo být.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 156.239 (?), 2.7.2012 1:41

Když pominu fakt, že se pila hned první den zadřela a odprostím se o prvotního nas... tak závady víceméně nebyly, je to ale dáno tím, že pilu používáme doma jen na palivové dřevo a pravidelně nás na servisních prohlídkách OM pumpoval o 1500Kč i když s pilou od poslední návštěvy nebylo řezáno, vždy si něco našli. Buď zaplatit a mít 200L benzínu a nebo ne, ale pak být bez benzínu no Vytížení není ani zdaleka stejné jako u profíka a pila je udávaná jako profi, tak by na 50m ročně měla vydržet. Pilu máme +- nevím přesně ale tuším pátým rokem. Odprostit se od konkurence v komentáři bohužel nemůžu, protože člověk s konkurencí a s tím s čím řezal srovnává ať chce nebo ne. Pila se mě zdá oproti konkurenci blbě vyvážená, je moc vysoká a pokud s ní chci přehazovat ze strany na stranu např. odvětvování atd. dělal jsem s lepšíma pilama. Pak mě vadí znatelně větší vibrace. Při přímém srovnání řezali kmen dubu souběžně, byl řezný výkon oproti konkurenci citelně pomalejší. Dávali jsme za ni 18600Kč a to jsme si vytočili ještě slevu. Teď po 5ti letech se při delší zátěži začíná přehřívat. Názor na tuto pilu je ten, že jsem si za podobné peníze koupil profi pilu od konkurence a je to rozdíl. OM je lepší čína. Hlavní co mě na této pile ale vadí je spotřeba benzínu jak tank a s tím spojená čoudivost, znatelné vibrace a blbá ergonomie. Už bych si tuto značku nekoupil, konkurence má opravdu lepší pily.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 2.7.2012 7:14

Mám v podstatě stejný názor, zejména mě vadí, kde je pila zařazená prodejcem, to je totiž zásadní s nespokojeností s pilou a kupující je mylně informován. Když zjistí vysokou spotřebu amatér, na 20-50 m dřeva a něco při koupi ušetřil, tak dejme tomu. Pro profesionála je to nečekaná rána a to není zdaleka jediná, kterou zjistí. Opakuji se, nemám důvod tuto, ani jiné pily pomlouvat, ale je to realita i s tou 7 letou zárukou. Proč jsem asi seřizoval (špatně seřízenou) po 2 roce OM 952 jednoho majitele, když mohl jít do svého servisu? Protože po 1 roce platil u pily, která nařezala 15 m dřeva téměř 1000,-Kč za seřízení, naostření řetězu, výměnu svíčky, vzduchového filtru a vyzkoušení pily. Na Oleomacu nejsou válce a písty Mahle.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 227.208 (?), 2.7.2012 8:08

Zdrvím vás děkuji vám za vaše příspěvky je vidět že i dnes se najdou lidi kteří opravdu se umí bavit na úrovni stěmi vybracemy máte pravdu ato bez debat ano ty jsou opravdu vyšší spotřeba je taky oněco vyšší ale není to žádná katastrofa ty 7leté záruky tomu jsem neuvěřil ani náhodou taky mě stála skoro 18000 kč a chtěli abych si zatočil odmítl jsemi po dvou vyzváních tak my napsali slevu 12 procent ale co se týče jak jsem psal mám ještě i jiné značky ale přesto tahle pila udělá snad vše abych řekl tak ty ostatní pily si opravdu hýčkám tadyhle toho mouřenína nešetřím a chudák odmaká za ně většinu práci opravdu jí nešetřím co se týče firmy mahle tak to jsem myslím četl někde na netu ještě chci zdůraznit že nepoužívám oleje od výrobce ale castrol garden 2t syntetik už od začátku, eště jsem nevyměnil ani svíčku a nenechal jsem si jí ani seřídit o doby zakoupení to má už druhou lištu a x řetězů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 2.7.2012 8:17

Buďte rád, že to tak je. Už druhou lištu by pro profesionála nebyl žádný argument a řekl by teprve druhou lištu?. A o vysoké trvalé zátěži v profi provozu nemluvě, něco jiného je hodinu řezat a potom zase po chvílích a něco jiného kácet jeden strom za druhým. To potom ty vyšší vibrace a spotřeba vadí, ale nebrání práci, nejvíce vadí, když chcete kácet a pila ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.208 (?), 2.7.2012 8:32

Omluva s tou druhou lištou ta je od loni, špatně jsem se vyjádřil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 158.31 (?), 2.7.2012 7:49

Zdravím, Mahle umí vyrobit kvalitní součásti motoru, ale v tomto případě zřejmě O.M. nepožaduje top kvalitu a to asi z důvodu ceny. Když porovnám kvalitu válců dvou nejrozšířenějších značek pil na našem trhu s O.M., tak je zde bohužel značný rozdíl v kvalitě povrchové vrstvy. Je to velice snadno porovnatelné právě v případech zadření pístu ve válci. U St. a HQ je válec ve většině případů opravitelný, ale u O.M. je tento případ vyjímkou. V případě porovnání cen válců zmiňovaných značek už takto propastný rozdíl není, spíš je O.M. dražší. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.128 (?), 2.7.2012 7:59
Ano, běžně lze úspěšně opravit přidřenou pilu s válcem Mahle. Několikrát se mě to podařilo i u O.M., ale to byl víceméně pokus, zda se podaří pilu na nějaký čas zachránit, před vyhozením.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika