Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
kali_gulka - (7) - 210.100 (?) 
9.3.2012 23:18, zobrazeno: 113308x

Zdravim.

před dvěma léty jsem si koupil výše zmíněnou pilu.Nenalákala mě cena ale labtop k tomu. :) samotná pila se mi zdála tenkrát velice drahá cca 12000,-.

Chtěl bych na ni znát Váš názor.

za ty 2 roky jsem jí měl v provozu cca 50 hodin. potřeboval jsem "doničit" Dolmara 114 tak odpočívala.

Tuhle sezonu jsem s ní vyrazil opatrně dělat dřevo na zimu.jasany, nějaké ovocné dříví, na délku lišty jsem nekoukal, ani jsem pomyslnou půlku její délky nepřekračoval. 2 dny a lišta se mi na konci "rozšklebila".co délka? zdá se mi přehnaná?

sehnal jsem a upravil si lištu s pilky STIGA, pokrátil řetez a ta mrcha drží do teď.

Potom motorově, na jednu stránku - sytič,3 x táhnu po 4 nastartuju vždy bez problémů, nádržka vystačí na cca 30 min práce.otáčky supr! -ovšem zahřátá pilka na volnoběh furt běží a vždy mi dřív dojde mazání lišty než benzin,

další je že se mi uklepal chladící hlinik pod výfukem a pilka zvoní :) a při delšim řezání se mi pedálek plynu na konci u pilky zasekává do rukojeti.

neni to tim že dlouho stála? nebo to je s těma OMkama fakt tak špatný, tohle dolmar ani štihlka nedělala :)

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 76.167 (?), 10.3.2012 6:40

Pozrite si staršie príspevky na tému OLEOMAC, je to alternatíva, čo chcú lacnú pílu. Nachytali mnohých majitelov na rôzne reklamy napr. 7-ročná záruka, ľadová doba, najnovšie 1 z 5 zadarmo -práve toto sú ohlupováky pre lakomých ludí, ktorí teraz plačú nad poruchovou pílou OLEOMAC.  Myslím, že netreba opakovať, že je lepšie kúpiť osvedčenú motorovú pílu renomovaného výrobcu ako STIHL, Dolmar, Husqvarnu, Solo.

Treba kúpiť silnejší stroj s výkonovou rezervou, teraz je z čoho vyberať podla potreby použivatela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
kali_gulka - (7) - 210.100 (?), 10.3.2012 13:22

asi tak, tenkrát to byla lakota- momentálně jak jsem se ptal v jinem mojem prispevku, šel jsem do Sola mam ted 636 na domácí žvýkání, odvětvování, dolmara ps 460 na to dříví do těch 30cm a stihl ms660 na konec, uvidim časem ty kubatury a kapitoly použití pozměním, ale nejdřív jak viz níže počkám až OM půjde do nebe, nebo až znova něco podědim :) a mezitim budu shánět co nejvíc info o všem abych si to do budoucna mohl spravovat sám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 165.2 (?), 10.3.2012 10:25

Vážený pane.Tato pila je dělaná skutečně na hoby použití a nějaké intenzivní použití, například samovýroba palivového dřeva větších průměrů ji nebude svědčit. K ceně se nemá význam vyjadřovat za 12.000 kč je to vražda. Pokud vím Oleo-mac má shodné lišty s husqvarnou, myslím tím mazací otvory. na tento model bych viděl vhodnou lištu od husqvarny - 33 cm, 1.3 - řetěz-pixel. Co se týká mazání, měl by dříve vždy dojít benzin než olej na mazání lišty. Tato pila má tuším štelovatelné mazání, zkuste trochu ubrat na krátkou lištu to bude stačit a uvidíte. Až se Vaše pilka odebere do pilového nebe, doporučuji mrknout za stejnou cenu po osvěčenější značce a brát alespoň třídu FARMÁŘ!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 149.89 (?), 15.1.2013 18:35

Ted ji prodavají za necelých 3400,- 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 147.173 (?), 15.1.2013 19:08

Nekupovat!!!Slabý výkon na tak dlouhou lištu, plyn se zasekává občas do rukojeti, pila hrozně brní do rukou jediné plus jsou dobré starty chod motoru a cena.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 169.130 (?), 28.7.2014 13:43

Tak jsem ji koupil z inzerátu, byla nová nepoužitá a zbývalo jí už jen 8 měsíců z dvouleté záruky, mám její výkonnější sestřičku OM 952 a jelkož servis mám u nosu a chci na to svoje řezání používat jeden olej risknul jsem to a když jsem ji začal prohánět ve starém sadě, kde jsem ji nijak nešanoval, byl jsem celkem překvapen, co to "šmidlátko" zvládne bez nějakých protestů. Nevím jak bude do budoucna spolehlivá a odolná, ale nic se nezasekává, mazání je v pohodě, spotřeba si myslím že odpovídá výkonu a o vibracích nebudu psát, protože jsem se na ně nějak nesoustředil, ale kdyby byly nějak extrémní, asi bych si všimnul. Vzal jsem ji víceméně kvůli váze a s obavami, protože tato značka je zde už předem zatracovaná. Pokud zklame jedna nebo druhá, klidnš to sem napíšu a možná změním značku, Husqvarnu a Stihl nemám zas o tolik dál, abych to řešil. Jo a ten plech pod výfukem mi upadl u té 952 a do druhého dne mi jej vyměnili, jinak zatím BZ.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 218.182 (?), 11.11.2014 23:03

Pilu Oleo mac GS 410CX mám již 6 let, lišta má délku 16"(41 cm) a tato pila je opravdu jen pro občasné řezání menších průměrů.Já ji ale celých 6 let používám na těžbu dřeva na domácí topení a řežu s ní všechny průměry a to naráz třeba 5-10 kubíků každý podzim a stále "drží".Nejčastěji řežu duby a jasany o průměru až 60cm.Jediné co odešlo je napínák řetězu, zlomil se, potom filtr v benzínové nádrži hodně zanesený, a svíčka, takže samé prkotiny za pár korun.Teď po 6 letech musím koupit lištu, je již opotřebovaná,.Ikdyž jí obracím, letos začale již křivě řezat a v manfieldu doporučili již před 2 lety její výměnu.nejhorší je že pila je z Manfieldu ale jak svíčku tak filtr, mám ze Stihlu, protože v Manfieldu sice lákají na slevy a točilo se tam kolem ale na servis Vás tak oškubou že tu pilu zaplatíte dvakrát.Chtěl jsem za 50 kč filtr a zmínil se že pila nemá výkon, přišel jsem pilu vyzvednout a chtěli po mně 1800 kč, prý dali filtr, svíčku,pilu čistili, štelovali,dávali olej, benzín,(dal jsem jí tam plnou benzínu i oleje) a kdoví co ještě(Přitom měli zavolat jestli sohlasím).Odmítl jsem zaplatit, protože jsem chtěl pouze filtr, to byl důvod že neměla výkon, šlo tam málo benzínu.Po chvíli dohadování přepracovali cenu na 165 korun!!!To samé udělali se sekačkou když mi odpadlo kolečko,(závlačka)volali mně že tam musí udělat spoustu věcí a opět cena šplhala vysoko.Vše jsem odmítl a kolečko upevnili zdarma.Takto tam oškubou každého, nabroušení řetězu chtěli 100 kč, v celé republice brousí řetěz do 50 kč za kus, alespoň já i sousedé to máme vždy za tuto cenu a dokonce jsem to měl někde i za 45 kč.Takže ponaučení, do manfieldu jen v záruce, pozáruční opravy jinam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 116.74 (?), 8.2.2015 18:17

Dobrý den, když tak zvažuji a pročítám zdejší vlákna novější i starší třeba i několik let a zvažuji jakou pilu si pořídit tak opravdu nevím jestli výše zmíňěnou nebo Oleo-Mac GS 440, a nebo Stihl MS 211?

Nevím jestli máte někdo s těmito pilami zkušenosti a co by jste člověku který si pořizuje svojí první pilu doporučili, jedná se jen na práci na zahradě a kolem chaty, v žádném případě žádnou pilu do lesa na kácení kubíků dřeva. Za každý Váš názor moc děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 6.247 (?), 9.2.2015 6:11

V Mountfieldu bych si, po zkušenostech s opravami v záruce, nekoupil ani toaletní papír. Dvakrát jsem si naběhl se sekačkami na trávu, když jsem se nechal nachytat na kolo štěstí a na slevy. Já bezpečně vím, co se sekačkami dělám a jakou mám zahradu a přesto to bylo vždycky odmítnuto s tím, že "najel jste na kámen, sekačka byla přetížena, asi špatné palivo atd. a nechcete se přiznat" či podobně - přitom nože byly netknuté. Jednou mně bývalý zaměstnanec přiznal, že prostě reklamace nesmí uznávat, jsou podle toho hodnoceni. Tzv. 7 letá záruka je marketingový švindl, poněvadž je podmíněna pravidelným přistavováním sekaček servisu, kde vás oškubou o více jak jednu sumu za nový stroj. Prostě já i moje rodina se Mountifieldu zdaleka vyhýbáme, i kdyby tam dávali zadarmo ten výše uvedený toaletní papír a my doma neměli ani kousek! Chalupář

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika