Olej Stihl HP ultra



host - 6.137 (?)
1.6.2016 8:13
PP víc toho nakecáš a okecáš. Stihl bere Castrol žádný noname.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 6.137 (?), 1.6.2016 8:13
PP víc toho nakecáš a okecáš. Stihl bere Castrol žádný noname.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 148.160 (?), 1.6.2016 9:32

Castrol je tiež len značka, už dávno je súčasťou firmy BP (British Petroleum).

Odkiaľ viete, kto je dodávateľom olejov pre Stihl? Je všobecne bežné, že pri prebalovaných olejoch sa v priebehu času dodávateľ mení. Tento rok je dodávateľom firma XY, budúci rok ponúkne lepšie podmienky firma YZ... Parametre oleja zverejnené nie sú, takže ani prípadná zmena vlastností nie je problém. Výrobcov (značiek) motorových olejov je spústa, o skutočnej výrobe ba sa dalo ešte ďalej diskutovať. Každý z výrobcov má však v ponuke aj oleje pre záhradnú techniku.

Táto diskusia už začína byť zbytočou. Celý problém vznikol tým že, si niekto kúpil drahý (predražený) "značkový" olej a myslel si, že je to nejaká výnimočná "super" kvalita, pre ktorú neplatia fyzikálne zákony a takýto namiešaný olej môže skladovať aj celý rok. A v tomto zmysle tu dával rady aj ostatným. Už sa to snď vyjasnilo. Stihl HP Ultra je bežný kvalitný olej spĺňajúci potrebné špecifikácie. Ale nijak výnimočný (okrem ceny). Takže je potrebné s ním narábať rovnako, ako s inými olejmi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.137 (?), 1.6.2016 10:14

Vím, jelikož nečtu jenom místní kydy. Není výjmečný už z podstaty FB.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 1.6.2016 10:51

Já se teda ještě přidržím té značky Castrol. Nedovolím si pochybovat o tom, že deklarované hodnoty nemá, ale troufnu si říci, že olej se stejnýma hodnotama lze pořídit levněji, nebo daleko levněji.  A to napříč druhy olejů značky Castrol.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Kiksfix - (11) - 230.119 (?), 29.4.2018 14:51

Ono všechno je relativní a i cena. :) HP ULTRA je ekologický olej a má aditiva, která zajistí, že po 500 hodinách provozu je moptor bez usazenin. Ta norma, kterou můžou splňovat i levnější oleje bude nejspíš o nějakých základních parametrech a nejspíš o schopnosti udržet film za nějakých teplot. A šlus. Takže klidně může být levnější olej s "vyšší" normou a přitom být méně kvalitní. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 229.8 (?), 11.7.2016 16:10

Olej STIHL HP ULTRA... mám asi 3 měsíce novou pilu STIHL MS362. Od začátku dávám doporučený STHIL HP Ultra - ten zelený. Pila má nalítáno asi 15 hodin. Před 14 dny přišla velká voda a vše v garáži mi zatopila. Včetně té pily. Voda jako taková by asi nevadila, ale ten jíl a jemný píseček se bohužel dostal výfukem až do motoru. Po očištění a pokusu zatáhnout stříkala z dekompresního ventilu špinavá voda. Pro jistotu jsem pilu rozebral a udělal dobře, pte voda byla i v klice.. Motor jsem celý několikrát propláchnul bioethanolem, dokud se vyplavoval jíl a kliku dočasně zalil olejem. Pak jsem byl v Klatovech v prodejně - pokusit se získat servisní manuál. Tam mě technik řekl, že žádný nemá (jen v PC online) a že pilu rozebírat byla blbost, že by se to vyplavilo samu. Tak jsem si udělal obrázek... Ale proč to píšu. Při sundání válce byl na horní části pístu karbon, mírně i mezi hranou a horním pístním kroužkem.  Obrázek jsem dal do přílohy...    tak vypadá píst po 15hodinách!

Ještě mám křovinořez Jonsered asi 10 let starý, od počátku jetý na červený STIHL olej. Když jsem mu před rokem a půl dělal "očistu", měl jsem také vše rozebrané, ale píst byl nahoře (všude) čistý jako miminko. Bez jakéhokoliv karbonu. Proto mě ten píst u STIHL pily tak překvapil- nahoře černý, při pístním kroužku také. Závěr: ten zelený, mimo jiné ekologický a hodně předražený olej od STIHLu je asi pěkný šmejd. Píst jsem vyčistil a přecházím také na červený STIHL olej, ten zelený už nechci ani vidět. Pila už jede, zdá se mi, že na ten červený olej méně viditelně kouří. To samé je s oleji do lodního motoru, jak se jedná o nějakou ekologii - odbouratelnou... bla, bla, vždy je to na úkor kvality. Tyhle ekologické sra**y doporučuji nebrat! Jinak co se týče přechodu oleje z minerálního na full syntetický, prý se to má nejprve vyčistit od karbonu, protože syntetické oleje mají tendenci karbon rozpouštět.

Rozebraná MS362
Rozebraná MS362
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.27 (?), 12.7.2016 8:30

Zdravím, stav pístu opravdu nevypadá dobře a pokud má opravdu tak málo naběháno, tak dvojnásob. Olej bych úplně nezatracoval, tím to nebude ale viděl bych to na příliš bohatou směs. Pokud nebude karburátor správně seřízen, tak stav pístu bude stejný i s červeným olejem. Pokud se chcete nebo musíte držet olejů od Stihlů, tak velký výběr nemáte a navíc oba nabízené oleje jsou ve specifikaci FB což je v dnešní době slabota. Píšete, že pila "už jede a méně kouří" to je právě známka bohaté směsi, protože po zahřátí motoru nesmí být žádný kouř vidět. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.235 (?), 12.7.2016 22:30

No já mám také zkušenost s tímto zeleným olejem Stihl HP ultra.Asi před 3 roky jsem si pořídil pilu Solo 681 a v domění, že pro ni udělám maximum nejlepšího jsem začal tento tzv.vynikající a nejlepší olej používat a navíc podle návodu jak se psalo o záběhu jsem dával poměr asi do pěti nádržek v poměru 1:25.Asi na 6 nádržku v tomto poměru už začala pila stávkovat a nešla nastartovat, tak jsem vyzkoušel a koupil také chválený Aspen a navíc, protože zas tak často neřežu, tak se mě to zdálo dobré řešení.Nakonec po očištění svíčky a dání tohoto nového paliva sem pilu rozjel.Po skončení řezání mě asi slabě půlka nádržky Aspenu v pile zbyla.Ted' v minulém týdnu asi po více jak ročním neřezání se mě naskytlo dřevo k řezání a pila né a né naskočit.Svíčka očištěná, dekomprení ventil po zamáčknutí po prvním náznaku vyskočil a po dalším startováním pila ani nemá náznaku na nějaké naskočení, tak nevím v čem je chyba a co dělat, jestli jsem to totálně hned u nové a téměř ještě v záběhu pily také nezakarbonoval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 82.30 (?), 13.7.2016 16:16

Kupujte olej od HQ a nebudete mít problém.Liji to do pile, dvoutakty Oleo mac a do křovinořezu Hecht už hodně let a řešil jsem pouze svíčku která se odporoučela ale byla naprosto čistá, zdravá barva a palivový hadićky které rozežral časem benzín tak jsem měnil.Jinak nic.Startování téměř vždy na první zatáhnutí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 230.64 (?), 13.7.2016 18:59

Mňa zaujal pán 111.235.

 Takže podľa návodu miešal pomer 1:25. Podľa mňa pri tom pomere nemal pílu ale Tezetu.Ale budiž.

 Následne by ma zaujímalo ako prišiel na to že jeho poruchu zapríčinil karbón. To akože sa buchol po bruchu a rozhodol sa že za to môže olej?Hm.

 Pridám svoju trošku do mlyna.Ak si odmyslím M2T v Pionieri, Simsone a MZete no a v MFke tk som nikdy nepoužil iný olej ako Stihl.A čuduj sa svete nikdy som nemal nijaký problém.A verte mi viem dať strojom pokúriť.

 No a reči o pekne opálených sviečkach.Pekne opálenú sviečku takú tú šedo-tehlovú som nevidel už možno 10rokov.Odkedy sa predáva tá paródia na benzín tak to dosť dobre ani neni možné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika