Olej Stihl HP ultra



host - 148.10 (?)
29.5.2016 14:40

Já ale nemám křovinořez Husqarna ale Hecht ale olej do něho liji Husqarnu.O testech co se kdy dělali se nehádám.Záleží taky kde a jak se benzín skladuje.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 11.38 (?), 13.7.2016 20:12

Jani02 nechci chytat za slovo. Kterou pěkně vypálenou svíčku chceš vidět? NGK BPMR 7A, nebo CMR 6,7A, ovšem používám jiný olej. Benzín je 95.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 131.217 (?), 14.7.2016 18:09

To že používam stihlácky olej neznamená že nemám skúsenosti z iným olejom.Denne rozoberáme stroje ktoré používajú rôzne typy olejov od M6AD až po Hq XP. A musím povedať že pekne vypálenú sviečku tak svetlošedo - tehlovej farby som už ozaj nevidel najmenej 10rokov.Sú rôzne farby od šedej po čiernu ale tá "pravá" farba to už jednoducho neni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.187 (?), 29.5.2016 14:20

Odporúčam Vám pozrieť si návody k Vašim strojom. Tiež mám krovinorez Husqvarna a v tom mojom výrobca v časti - Narábanie s palivom - Miešanie - píše (citujem): "Nenamiešavajte viac ako maximálne jednomesačnú zásobu paliva". Sú to Vaše stroje, správajte sa k nim ako uznáte za vhodné. Ale nedávajte tu ostatným mylné rady.

Značka leja je len nápis na obale. Žiaden výrobca záhradnej techniky oleje nevyrába. Kvalitu oleja testujú špecializované laboratóriá a musia spĺňať podmienky pre zaradenie do konkrétnej špecifikácie. To sú tie špecifikácie JASO, API..., ktoré som spomínal vyššie.

A ešte k tej biozložke v palive. Bežnou biozložkou je ethanol, ktorý je silne hygroskopický. To znamená, že viaže na seba vlhkosť aj zo vzduchu. Takže vďaka tejto biozložke sa časom v palive objavuje voda. Ak by spomínané ETBE nebolo hygroskopické (neviem to), tak by tomohlo byť ďalšou výhodou tohto paliva.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 148.10 (?), 29.5.2016 14:40

Já ale nemám křovinořez Husqarna ale Hecht ale olej do něho liji Husqarnu.O testech co se kdy dělali se nehádám.Záleží taky kde a jak se benzín skladuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.224 (?), 1.6.2016 12:18

Olej Stihl HP ultra používám /nejen/ ve svých strojích od doby kdy jsme kupovali od Stihlu první stroj, křovinořez FS 130. Litr oleje jsme tehdy dostali od prodejce jako bonus. Za ty roky nebyl důvod značku oleje měnit, nestalo se že by něco neumazal. Zatížení křoviňáku zejmena v letních vedrech dosahovalo mnohdy zatížení stroje v profi nasazení, moji směs používá kamarád i se svým křoviňákem, dále jej dávám do dvou pil.  Ani jednou zadřený motor, stav výfuku a svíčky nenapovídá nějakému nadměrnému usazování karbonu.

Směs míchám vždy po 5 litrech 1 : 45.  Pokud má někdo potřebu řešit značky a tabulkové hodnoty olejů ať je řeší, je to pro mne ztráta času, FB, FD jsou z tohoto pohledu jen písmena. Pokud bych někdy našel důvod přejít k jinému oleji,  pak by to byl Mogul. Zatím ho nemám, HP moji techniku spolehlivě umazalo.  Potřeba zakoupit další flašku oleje bývá důvodem, proč po čase navštívit oblíbený servis       j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.166 (?), 1.6.2016 14:32

Nie je dôvod spochybňovať, čo ste napísali, ani spochybňovať kvalitu oleja Stihl HP ultra. Lenže nie je ani dôvod jeho kvalitu vyzdvihovať. Keby ste používali iný olej vhodnej špecifikácie, tiež by ste mali rovnaké skúsenosti. FB, FC, FD... môžu byť pre niekoho písmenká, ale sú to zároveň väčšinou jediné objektívne technické údaje. Bez nich nám zostáva už len "kreativita" marketingových pracovníkov. Preto by som ich význam nepodceňoval.

Môj krovinorez počas 10. sezón olej Stihl HP ultra nikdy nevidel a tiež sa nezadrel, sviečka je primerane čistá (bola samozrejme už niekoľkokrát menená) a pri údržbe, keď som mal rozobraný výfuk, som videl aj vnútro valca a časť piestu. Tiež všetko čisté. A počas kosenia vysokej a hustej trávy v ovocnom sade žacím kotúčom dostával tiež pravidelne dobre zabrať.

Základným "sporom" bolo len to, za aký čas by sa mala namiešaná zmes spotrebovať. A tiež, či "značkový" olej na tom môže niečo zmeniť. Myslím si, že to už bolo zodpovedané. Doplnil by som len ešte ďalšiu vlastnosť olejov. Pri motorových olejoch platí, že "zapečatený" olej uzavretý v pôvodnom obale, by sa mal spotrebovať do cca 5. rokov. Po dlhšej dobe už môže dochádzať k separácii jednotlivých zložiek oleja. Toto by malo platiť aj pre oleje do dvojtaktných motorov. Keď sa však pôvodný obal rozbalí a časť oleja použije, v poloprázdnej nádobe sa už nachádza vzduch a kyslík spôsobuje oxidáciu oleja. Takýto olej by sa mal spotrebovať v ešte kratšej dobe. Ja osobne by som s použitím takéhoto oleja starším ako 3 roky váhal. Preto mi najviac vyhovovalo 1/2 litrové balenie oleja (naposledy Mogul TSF, predtým Dolmar...). 50 litrov zmesi (z 1 litra oleja) pri jedinom stroji je ťažšie spotrebovať pri hobby použití v rozumnom čase. Po troch sezónach si však vždy kúpim nové balenie oleja, preto (a nielen preto) sa snažím kúpovať olej s výhodným pomerom ceny a kvality.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 226.207 (?), 1.6.2016 15:28
Ted dojizdim posledni 10l kanistr oleje husqvarna xp. Pred 6lety jsem koupil 3kanistry. Tak ze bych se stari oleje rozhodne nebal. Pouzivam ho do stihl fs460, stihl ms 660, dolmar 7900, husqvarna 365, tery a jednorucka od solo. K
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 150.207 (?), 1.6.2016 15:53

3 kanistre za 6 rokov, to je 1 kanister za 2 roky. Takže pri rovnomernej spotrebe bol ten posledný kanister otvorený po 4-och rokoch skladovania a spotrebovaný do 2-och rokov. To je v rámci určitých tolerancií v norme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 241.12 (?), 1.6.2016 16:08

Dobry den p.226.207, vzdy ma trochu prekvapi sebavedomie amaterskych olejarskych vyskumnikov a ich zjednodusene,  skalopevne vyhlasenia.  Ako keby to bolo vsetko iba ciernobiele - zadrie sa motor=zle, nezadrel sa motor=dobre. Žiaľ, neni tomu tak. Primarne je stanovisko vyrobcu, a to aj z hladiska pouzitelnosti oleja. Venovali vyvoju oleja mnoho casu a penazi. Po uplynuti doby pouzitelnosti sa viac alebo menej zmenia komplexne mazacie vlastnosti oleja, ale to neznamena, ze sa dobre zabehnuty motor hned zadrie. Iba sa napr. viac opotrebovava, ako by sa opotrebovaval s tym istym cerstvym olejom... Ale to laicka obsluha nezisti, lebo nema to zistit ako. Aspon nie včas. Takze ak olej HQ XP ma trvanlivost 6 rokov, tak OK. Ak nema trvanlivost 6 rokov, tak pouzivat ho je nerozumne, ale vyhlasovat, ze bych se staří oleje nebal,  a sposobit tym pripadnu skodu inemu je bezohladnost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.224 (?), 1.6.2016 17:56

...Môj krovinorez počas 10. sezón olej Stihl HP ultra nikdy nevidel a tiež sa nezadrel, sviečka je primerane čistá (bola samozrejme už niekoľkokrát menená) a pri údržbe, keď som mal rozobraný výfuk, som videl aj vnútro valca a časť piestu. Tiež všetko čisté. A počas kosenia vysokej a hustej trávy v ovocnom sade žacím kotúčom dostával tiež pravidelne dobre zabrať

Základným "sporom" bolo len to...

Vážený pane, základem diskuze byl dotaz zakladatele vlákna na zkušenosti uživatelů s olejem Stihl. Pokud Vámi používaná technika zmíněný produkt nikdy neviděla, přispíváte pouze do nekonečné, rádobyodborné olejářské diskuze, kterých je tu i v jiných vláknech dostatek.

Za mne jsou oleje Stihl           1/ doporučené výrobcem jedné z nejkvalitnějších značek           2/ ověřené praxí a pro zmíněnou techniku spolehlivé a mazacími vlastnostmi vhodné bez nadměrné tvorby karbonových usazenin ve spalovacím a výfukovém prostoru motoru stroje            3/ jsou i jiné možnosti

FB FD zdar, ať vám to maže bez zbytečných emocí          j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika