Jakou pilu?



Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 247.92 (?)
1.2.2015 22:12

Pane nemôžem napísať čo si o Vás myslím.Nechce sa mi hľadať slová ktoré by popísali to čo si myslím o vašich vedomostiach ohľadom tejto techniky.

Len tak z brucha:

Takže vy ste netvrdil že 171 až 211 sú čínske zmätky-

Stará řada MS 180,210, 230, 251 je zmíněna záměrně, protože to byl Stihl ještě Stihl a ne ošizená čína s nápisem Stihl. Jelikož už se neprodávají, proto ani jedna z nich nebyla vybrána a doporučena ke koupi.

Za druhe  - neviem ako mohlo takému veľkému odborníkovi ako ste vy uniknúť že 181 má spoločné z 018 a 180 akurát reznú súpravu.To znamená že má rovnakú lištu a reťaz.Ináč všetky ostatné diely sú uplne iné a aj logika stroja je iná.

Za tretie - o tom čo sa vyrába v číne od stihla je škoda diskutovať.Neviete to ani vy a ani ja.Vtomto prípade verím že máte úsudok, ale či zdravý v tom mám isté pochybnosti.

 Skúste si predstaviť asi toto - Čína a len krajiny ktoré s čínou priamo susedia predstavujú asi polovicu populácie celého sveta.Len čína samotná má asi 3 alebo 4x viacej ľudí ako európa komplet. Čiže taká jedna fabrika spokojne umiestni celú svoju výrobu v číne a "blízkom" okolí.Netvrdím že sa tu neobjaví niečo z tej fabriky ale jedná sa o okrajové záležitosti.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 62.38 (?), 3.10.2015 19:45

Mam motorovu pilu ms 390 ide, obcas drzi otacky a znicoho nic zvysi otacky a skape..Aky problem tam jke a ako ho mam odstranit. Dakejem za odpoved 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.116 (?), 3.10.2015 21:15
Nejdřiv se mění sací hlava v nádrži a čistí sítko v karburátoru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 5.66 (?), 31.1.2015 10:34

Je to neuvěřitelné jak dokáže jeden člověk dokola psát lži, nebo polopravdy. Pokud je to nevědomost, tak čemu nerozumím o tom veřejně nemluvím, jinak sám sobě dělám ostudu. Stihl MS 171 je produkt firmy Stihl od vývoje až po finální produkt. Firma Stihl je ale současně největší světový výrobce motorových pil a ne lokální. Proto má výrobní závody i v jiných zemích, nejen v SRN. A tak holt STIHL MS 171 je vyráběna v USA. Stihl tam prostě postavil kdysi výrobní závod a tak část produkce je prostě USA. Ale stále je to Stihl. Jedná se především o produkty v nižších výkonových kategoriích. Co se týče řetězů. Věta: Stihl si nechává dělat řetězy ve Švýcarsku atd. Opět polopravda. Stihl jako jediný výrobce motorových pil vyrábí mimo jiné i své řetězy. No a fabriku na výrobu řetězů postavil ve Švýcarsku. Takže nenechává si vyrábět, ale vyrábí řetězy ve Švýcarsku a to je rozdíl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 5.66 (?), 31.1.2015 11:01

Ještě k tomu obrázku. Ten pracovník nemontuje Stihl MS 171 ale MS 170. A to je trochu rozdíl. Nicméně pravda je že Stihl postavil v Číně fabriku. Je určená především pro výrobu strojů které zůstávají na východních trzích. Stihl se tím nijak netají, ale naopak chlubí, je na své rozvojové aktivity hrdý. A on je totiž zásadní kvalitativní rozdíl mezi výrobky Made in PRC vyrobených pro nějakou značku na zakázku za účelem co nejnižší ceny a výrobkem originální fabriky té které značky stojící zrovna v Číně, ale pracující ve všem, od kvality vstupujících materiálů, technologických postupů, výstupní kontroly dle podnikových norem atd. je prostě nakonec produkt ve stejné kvalitě. Můsí ale výrobce chtít a nesmí slevit. A to třeba Stihl umí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 5.66 (?), 31.1.2015 10:11

Mýlíte se. Stihl MS 180 v prodeji je. Po nezbytných úpravách motoru, to znamená přechodu na 2MIX, je znovu zpět. Dále MS 230 a 250 má nástupce a to MS 231 a 251. U obou pil se dá jednoznačně konstatovat že se jedná o důstojné nástupce obou modelů s tradiční spolehlivostí produktů firmy Stihl. A vyrobeny jsou v hlavním výrobním závodě ve Waiblingenu a to je prostě fakt. Takže nerozumím co koho vede ke lžím o Číňe a pod. Že by závist? Stihl je totiš statisticky podtrženo, jedna z mála firem v oboru která která si i přes obecné tlaky na snižování výrobních nákladů, dál drží svou kvalitativní linii. O tom že konstrukční řešení Stihl přebírají všichni ti co chtějí alespoň trochu něco znamenat nemluvě.

Dále my trochu nesedí pár protimluvů. Když nejpve napíši: Japonci nejen, že tyto malé pilky umí, ale umí sakra dobře. A hned na to: Husqvarna dodá špičkové X-torg motory(2MIX) a japonci dobastlí zbytek. Takže z toho vyplívá, že přestože pily údajně umí, tak kdyby nebylo podstatné části pily od Husqvarny- ona pila je totiž v podstatě motor s držadly a kryty, nic víc nic míň, byly by tyto pily zbastlené celé?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 31.1.2015 16:03

Je neuvěřitelné, jak vás na školení zmasírovali.
1) Stihl MS 171 je samozřejmě výrobek Stihl, tvrdím snad někde, že je to výrobek někoho jiného??? Uměle se snažíte vyvolávat rozepři.
Stihl má výrobní závody:
Waiblingen Německo
Brazílie
USA
Čína
Švýcarsko - řetězy
Masáž jak je vidět zabrala, Stihl není největší výrobce, tím je Husqvarna,  která má 9 výrobních závodů a to nepočítám značky které koupila jako např. Diamant Boart, Flymo, Gardena, Jonsered, Klippo, McCulloch, PoulanPro, WEEDEATER atd.
Stihl na druhou stranu taky koupil např. výrobce karburátorů, což zrovna moc nezapadá do vašeho tvrzení, že si Stihl všechny komponenty vyrábí sám, kdyby tomu tak bylo, na kurburátoru by byl nápis Stihl a ne Zama.
Mimochodem na počet zaměstnanců je Stihl také druhý
(údaje z roku 2013)
Stihl         - 12338
Husqvarna - 14156
no a pro pořádek příjem
Stihl         - 2814 miliónů €
Husqvarna - 3238 miliónů €
Co se týče řetězů, pochybuji, že si Stihl postavil slévárny a vysoké pece, co jim dojde za materiál z toho vyrábí, takže když mluvím o tom, že si Stihl nechává dělat řetězy, myslím tím materiál na výrobu, protože o tom je kvalita řetězů, ne o snýtování článků.

2) Za ten obrázek jsem se už omluvil Janimu, nepřikládal jsem tomu význam, nebazíruju nad blbostma, 170 nebo 171 u mě to jsou obojí nejlevnější shitky, které nestojí za pozornost, tím se nechci dotknout Stihlu u jiné značky to posuzuju stejně.  Co se týče výstupní kontroly, jak jsem to tu už psal, vím o tom své, brát vám váš názor nebudu, ale nesouhlasím. Němci a hlavně Japonci mají už vsugerenovaný smysl pro preciznost, kontrola pomůže hodně, ale není všespásná a všezachraňující. Jen v naší firmě, jiná pobočka, jiná lokalita a je tam percentuelní rozdíl zmetků. 

3)U 170 vs. 171 se vztekáte, že jsem spletl označení a teď se zase mýlím a 180 je totéž co 181, tak si vyberte!!!
231 je nástupce 230 a 251 je nástupce 250, tak to jsem vůbec netušil, díky za info, já myslel, že jsou to nástupci křovinořezů.
O té tradiční spolehlivosti jsem také přesvědčen, dokonce se můžete přijít podívat, ještě mám skvrnu od oleje na podlaze v garáži.
Stihlu jak jsem zde doložil, nasypal půl miliardy do rozšíření závodu v číně, to není lež, ale fakt. Myslíte si, že všechno co se tam vyrobí, končí pouze na východě? Nevím a nemůžu doložit, co se tam vyrábí a kam se to vyváží, ale přijde mi divné, že by Stihl nevyužil levnou pracovní sílu i pro ostatní trhy, když jak tvrdíte kvalita bude stejná.
O tom kdo co od koho přebírá můžeme vést debatu, ale co se týče patentů což je jasný ukazatel, prvenství drží Zenoah a Huska o moc nezaostává, takže s tím přebíráním konstrukčních řešení bych s tím mlácením se v prsa mírně přibrzdil. 
Napřed bych si zametl před svým prahem. O protimluvech jsem vám napsal své, viz 170-171 tak a následně 180-181 úplně naopak.

Jak vy říkáte "kryty", jsou neméně důležité jako motor, každá pila má například jinak řešené antivibrační prvky, nejsou to jen kryty s motorem a držadly, ale komplexní řešení, ze kterého teprve vyjde finální produkt. Najděte mi jinou pilu na trhu, která se může rovnat výkon/váha s japonskýma pilama jako například:
Tanaka 4501 ze které Husqvarna 543XP vzešla (stejný základ X-torg motor).
Zenoah G2000T,  tak bych mohl jmenovat mnohé další.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 31.1.2015 16:37

Jinak pro zajímavost, toto také nevypadá jako výrobek od Stihl. wink


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 247.92 (?), 31.1.2015 18:29

Pan 103 - vy sa mi snáď snívate

Začalo to tak že ste tu oznámil že píly MS171 sú čínske zmätky a ako dôkaz ste predložili fotku ako neaký si číňan ju vyrába.Po tom ako ste sa presvedčil o nezmyselnosti Vášho "dôrazu" - miesto toho aby ste uznal že ste sa mýlil, tak ste taký chuj že kopete okolo seba ako zdochínajúci kôň.

  Pane - ja naozaj neviem či v číne vyrábajú 171 alebo nie.Môžem Vám ale povedať že všetky 171 ktoré sa predávajú u nás sú z USA.

  Čo sa týka reťazí - ak sa dobre pamätám oceľ z ktorej ich vyrábali bola Krup.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 1.2.2015 20:17

S váma třema se bavit je jako mávat červeným hadrem před býkem, to nemá cenu. Nafukujete nesmyslně jednotlivá slova. FO mě obviňuje za posty někoho jiného a když ho upozorním, že to nepíšu já, stejně si mele pořád tu svou, klapky na očích. Chybu, že jsem nepoznal 170 od 171 jsem připustil a padla tady i omluva, když se zmýlím, přiznám to. Každopádně pokud se v číně montovala 170, která už se nevyrábí, je podle zdravého úsudku pravděpodobné, že se tam vyrábí i 171. To jestli se to sem dováží nebo nedováží jsem neřešil. Montuje se to v číně??? Montuje, tak nechápu o čem je řeč.

Že jsou MS171 čínské zmetky jsem nikde netvrdil, to tvrdíte pouze vy.!!! Já tvrdím pouze to a už jsem vám to kolikrát musel dokazovat a nejen já, že je Stihl špičkový výrobce a momentálně nejprodávanější výrobce motorových pil s podílem trhu 41% pokud udělá kvalitný výrobek, nemám problém ho pochválit, viz akučka, MS661, 362 atd. Nad pilama jako je 171 apod se rozhodně rozplývat nebudu, zaprvé to řeže tak jak to řeže a zadruhé, trvanlivost není tak zázračná jak je to zde podáváno (vlastní zkušennost), prostě dobrá hobby pilka, ale měl jsem tu čest i s kvalitnějším výrobkem.

To 96.197  "Poklesávající kvalita Husqvarny je sváděna na druhé, kvalita konkurence je brána jako zlo"

Co na toto mám říct???  Toto je cílená pomluva. Pokud nemám zkušenost, tak držím pusu. Husqvarná vypouští na trh kompletní novou 5tkovou řadu a tak to sebou přináší i počáteční problémy (Kor když jí Stihl posílá zmetkové karbece). Stihl svoje pily taky ladí, viz problémy při vypuštění s MS261, MS661 kterou ztahoval. Prostě normální věc, někdy je těch závad více, protože pila obsahuje více nových prvků, jiná konstrukce, nová elektronika atd. 

No a konečně váš výrok:

"Je mi trochu smutno z toho že Husqvarna 543XP musela vzejít z tak obztarožní pily jakou je Tanaka 4501. To hovoří o mnohém."

To je přesně o tom, že nemáte zkušenosti, jen tlacháte, z čeho asi vzešla např. 181??? ze 180 a ta z 018 prostě když je něco dobré, nač to měnit, stačí inovace. Jinak 543XP jako vzešlá jak říkáte z obstarožní pily, má konkurenta Stihl 241 a v přímém porovnání má Husqvarna menší váhu, je lacinější, má větší kroutící moment, otáčky, dva šrouby na lištu, a menší vibrace při řezu, větší profi nádržku, možnost koupit vyhřívanou verzi, lepší obratnost. Proto mi její původ nevadí, spíše naopak, zkrátka se inspirovali už tak kvalitní pilou, kterou vylepšili, nevidím na tom nic špatného, protože nemám bílooranžové klapky na očích.

PS: Nedělá mi problém pochválit i čínu, když si to zaslouží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 247.92 (?), 1.2.2015 22:12

Pane nemôžem napísať čo si o Vás myslím.Nechce sa mi hľadať slová ktoré by popísali to čo si myslím o vašich vedomostiach ohľadom tejto techniky.

Len tak z brucha:

Takže vy ste netvrdil že 171 až 211 sú čínske zmätky-

Stará řada MS 180,210, 230, 251 je zmíněna záměrně, protože to byl Stihl ještě Stihl a ne ošizená čína s nápisem Stihl. Jelikož už se neprodávají, proto ani jedna z nich nebyla vybrána a doporučena ke koupi.

Za druhe  - neviem ako mohlo takému veľkému odborníkovi ako ste vy uniknúť že 181 má spoločné z 018 a 180 akurát reznú súpravu.To znamená že má rovnakú lištu a reťaz.Ináč všetky ostatné diely sú uplne iné a aj logika stroja je iná.

Za tretie - o tom čo sa vyrába v číne od stihla je škoda diskutovať.Neviete to ani vy a ani ja.Vtomto prípade verím že máte úsudok, ale či zdravý v tom mám isté pochybnosti.

 Skúste si predstaviť asi toto - Čína a len krajiny ktoré s čínou priamo susedia predstavujú asi polovicu populácie celého sveta.Len čína samotná má asi 3 alebo 4x viacej ľudí ako európa komplet. Čiže taká jedna fabrika spokojne umiestni celú svoju výrobu v číne a "blízkom" okolí.Netvrdím že sa tu neobjaví niečo z tej fabriky ale jedná sa o okrajové záležitosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika