Italská řetězová pila AMA NBG 45,18



host - 25.2 (?) 
2.10.2014 17:58, zobrazeno: 8488x

Jsem vlastníkem této pily, a nemohu si stěžovat. V případě kdy ji používám jako farmářskou, v pravém smyslu slova celoročně. Nejde o těžbu ale prořezávku a likvidaci náletových dřevin. Před touto jsem měl Stihl ale byla nutnost obměny a tato mě byla doporučena jako levnější a pro moji potřebu dostačující. Má někdo tuto značku a jak je s ní spokojen, já ji používám od konce lonského vegetačního roku. A zatím bez problému.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 140.103 (?), 3.10.2014 19:42

Ama co vlastníte má s Itálií asi tolik společné, jako Hecht s českou republikou. Když se podíváte na modely jiných výrobců Hecht 956, Sharks, GTM56, FUXTEC CS6150 a mnoho dalších,  zjistíte totožné díly a výrobu. U těchto strojů bývá nepsaným pravidlem, že čím větší obsah motoru, tím víc materiálu a větší životnost.  Donedávna se jako nejspolehlivější projevili pilky přes 50ccm+  v dnešní době se už dováží 60ccm+. Takže místo Ama 45.18 jste si mohl koupit Hecht 956, stejná pila s větším obsahem, větším výkonem, stejnou cenou. Jen je potřeba si pohlídat řeznou soupravu, dovozce si většinou zadá nesmyslně dlouhou lištu nebo silný řetěz a nekvalitní materiál se pak projeví dříve a pilka jde do kopru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 25.2 (?), 4.10.2014 20:05

Nezlobte se ale nepřesvědčil jste mne.  Měl jsem na mysli oslovení podobných majitelu jako jsem já. Vy mi připadáte jen jako teoretik stěžovatel na vše. Souhlasím s vámi, že firma Ama používá stejné výrobní díly jako Stihl nebo Husqarna a ostatní výrobci pil. Japonské karburátory, americké lišty a řetězy. Je pravdou, že AMA je levnější než Stihl nebo Partner.  Pro případ problému mám prodejce dest km, ke kterému vozím nástroje už dvacet let, a ten díky smluvnímu jištění slibuje servis na dest let, a to mi bohatě stačí. Za celý bezmála rok se nevyskytla žádná závada ani porucha.  Takže rozhodně dávám přednost AMě před pilami zo Aukra a Bazoše. Ale je to věcí jedince.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 140.103 (?), 4.10.2014 22:58

Tak vidím, že vám to musím vysvětlit jináč...

Ty pilky se vyrábí komplet v číně v jedné fabrice. Zákazník si objedná parametry a osazení a číňani to zkompletují podle přání, když tam budete chtít karburátory walbro, namontují vám tam walbro, pokud tam chcete lištu oregon, namontují lištu oregon o tyto externí komponenty je právě navýšená cena pily, normálně se tyto pily prodávají za cca 50$ = 1000Kč i s dopravou, díky liště a lepšímu karbecu je cena vysší, ale pořád si prodejce při ceně 4500Kč nasadí dobrých 100% ceny. Srovnávat podobné pily s Husqvarnou nebo Stihl je hloupost a vaše neznalost, společné mají maximálně ty karburátory a lišty (Oregon je Kanadská firma) ale tím veškerá podobnost končí, motor, antivibrační uchycení, kvalita materiálů, provedení, to vše je 20 let oproti značkovým výrobcům pozadu. Chtěl jste znát názor na vaši pilku, když vám sdělím pravdu, že je to laciná nekvalitní čína, tak se vám to nelíbí, za to ale nemůžu, měl jste si koupit pořádnou pilu a hodnocení by bylo pochvalné. Na hoby pižlání 2x ročně proč ne, na pořádnou práci jsou tyto pilky nevhodné.

Přidávám foto obou pilek, abych vás tedy přesvědčil, že je to tatáž pilawink

Příště když si ji objednáte přímo z Alibaba.com, ušetříte 3000Kč.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 5.10.2014 1:18

Pan 140.103 má pravdu. Skutečně tyto "značky " se určitě vyrábí pod jednou střechou v Číně, jen se jim dají jiné samolepky, barvy, řezací soupravy a karburátory. Dle toho se odvíjí cena.  To nepoznáte, že design těchto značek je naprosto stejný? Akorát se liší barvou a potiskem.

Ptal jste se na názor vlastníků těchto pil. Mohl jste si přečíst vlákna o Hechtu a něco by jste se dozvěděl. Prosímvás, nesrovnávejte světové výrobce motorových pil Stihl a Husqvarna s nějakým čínským krámem. To nejde!

Loni jsem si do auta koupil Hecht 44. Je to pila, kterou z auta celoročně nevyndám. Pila plně nahrazuje mačetu a pilu. Spočtu-li pořizovací náklady zmiňovaného nářadí, profesionální pily v hodnotě 16 tis., rozbitého okna, nebo kufru v autě, tak mě Hecht vyšel dost levně. Více jak deset roků jsem v autě vozil Hsq. 353, kterou se mi někdo před pár lety pokusil ukrást z auta. Upřímě větší škoda vznikla na autě, než na pile. Od té doby vozím číňana za dva tis., kterého obětuji.

Shrnu-li tuto levnou pilu... Pach materiálu, ze kterého je pila vyrobená, hmotnost na jednotku výkonu, vyšší vibrace, zbytečně dlouhá lišta-40 cm, olejnička. Po prvním čištění filtru praskla plastová matice, která drží kryt filtru. Reklamaci mi neuznali a nová stojí 300 Kč. Držení krytu jsem celé předělal a drží to spolehlivě. Karburátor jsem si po 2 nádržkách musel seřídit, jinak jsem s ní mohl řezat akorát klacky do kamen na zátop. Nečekal jsem zázraky. Abych jenom nekritizoval. Chytá na pár zatáhnutí, po seřízení a přeostření řetězu pod jinými úhly i vcelku slušně řeže. Rozřezal jsem s ní starý krov a latě plné hřebíků. Každý padlý strom, který ležel přes cestu jsem s ní sdělal a při vyprošťování soukromého traktoru nám také dost pomohla. Na takové nárazovky, proč ne, ale řezat bych s ní denně nechtěl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 5.10.2014 1:52

Přikládám video, které snad hovoří za vše! Světe, div se, ale tyto levné "pily " jsou mezi uživateli dost rozšířené!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 115.106 (?), 5.10.2014 6:49

Některé čínské kopie jsou ale docela zdařilé, třeba kopie HQ 365 je na první pohled k nerozeznání a i řezání není úplně marné, za 100 dolarů zajímavá volba, podle mého lepší než třeba Hecht 962. Zde je video.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 96.1 (?), 15.10.2014 19:39

Osobně si myslím, že volba lišty 45 cm na motor 1,77 kW dle propozic je opravdu "skvělá volba". Trapte se oba navzájem a dobrovolně.

PBE

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika