Pila pro leváky



Stránky: 1,  2   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?) 
15.9.2014 16:09, zobrazeno: 16303x

jedinečná na trhu, pila pro leváky?

Nebo měl reklamní grafik obě ruce levé?


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 170.25 (?), 15.9.2014 21:07

Ten obrázek je asi zmastěnej, ale pila pro leváky skutečně existuje.

Standa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 15.9.2014 22:58

V archivním sortimentu profi-pil určitě ano, ale v nízkonákladových modelech současné spotřebky určitě ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 9.135 (?), 16.9.2014 9:14

Už je to dobrý? Písmena ale už nepřevrátím.

alip
alip
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 16.9.2014 10:00

A ještě verze s otočenými písmeny...

(Při této příležitosti si neodpustím úvahu na téma "kvalita takového výrobku". Tyhle pilky se v motorové verzi prodávají už za nějaké 2 000,-Kč. Něco z ceny musí mít prodejce, dejme tomu nějakých 15 %, což je 300,- Kč. Něco musí mít dovozce (hlavní obchodní zastoupení výrobce), dejme tomu 5 %, což je 100,-Kč. Něco stojí doprava po trase dálný východ (= vnitrozemí Číny) ÷ prodejna v ČR, něco přepravní obaly a dokumentace, certifikace pro získání povolení pordeje, něco spolkne reklama, záruční servis, jsou tu vývojové náklady, hergot, kolik korun zbude na to co, je uvnitř? Prd! Maximálně nějakých 1500,-Kč. To je částka, za kterou tuzemec není ochoten ani "cihlu k cihle přiložit", ... a číňan za to vyrobí motorovou pilu! Zázrak. Z kolika součástek se skládá motorová pila? Dejme tomu, že je tam naskládáno nějakých 100 ks složitějších součástek, pominu-li drobotinu, jako šroubky, podložky a matičky. Takže to máme průměrné výrobní náklady cca 15,-Kč na jednu součástku této pilky. V této ceně jedné součástky jsou ukryty následující položky: cena vstupního materiálu, odpisová složka ceny veškerých výrobních a montážních strojů a zařízení, náklady na výrobní nařadí a nástroje, personální náklady jednicové i režijní, veškeré výrobní energie, logistické náklady, ..., a pozor ještě jedna důležitá položka, kterou je zisk výrobce. Zdarmo to dělat přece nebude, že. Ten by měl být nějakých 20%. Takže suma sumárum, aby se toto dalo vůbec s takto nizoučkými výrobními náklady vůbec vyrobit, je nutné:

1) vyrábět to v obrovských, statisícových sériích, čímž se sice obrovsky zvýší počáteční investice výrobce, ale při dosažení vysoké sériovosti takto lze výrazně snížit fixní náklady 

2) unifikovat díly = vyrábět stejnou pilu pro více odběratelů

3) minimálně inovovat

4) a hlavně na všem, co jsem tady vyjmenoval, úzkostlivě šetřit = zjednodušit konstrukci, použít nejlevnější materiály, neprovádět mezioperační kontroly a testy, nemít kvalifikovaný výrobní personál, šetřit na výrobních strojích a vybavení, ...

Závěr ať si každý udělá sám.

 


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 220.88 (?), 27.7.2017 13:16

Jsem levák a něco už jsem s pilou za 25 let nakácel, mám 5 ha les a v 90. letech jsem si těžil sám, teď už to zadávám, ale pořád je pro mě práce dost. Že držím pilu opačně jsem zjistil až po pár letech, kdy mi to řekl jeden profík. Jsem samouk a nikdy jsem s tím problém neměl, Jedina nehoda byla před pár lety, kdy jsem si prořízl botu až k palci, ale ten zůstal naštěstí ušetřen - při doběhu řetězu jsem zakopl. Chce to prostě nebláznit. Zkoušel jsem to i obráceně, ale jako čistokrevný levák prostě nemám šanci, to bych se asi opravdu pořezal. Tak to dělám jak umím a jde to, pilu pro leváky nepotřebuju.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Moon - (22) - 128.23 (?), 28.7.2017 18:45

   Dobré odpoledne.

   Nevím, zdali se vyrabějí levoruké pily, ale určitě jsou obouruká držadla. Internet z Ameriky je plný obourukých držadel a to i na pily prodávané u nás. Na Youtubku je plno šotů, kde jsou vidět. Nějaké foto.

HQ 372 XP
HQ 372 XP
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 168.31 (?), 31.7.2017 12:16

Podľa mňa pila na obrázku nieje obojručná, mala by to byť HQ 372 XP®W X-Torq určená pre USA a Kanadu. To "obojručné držadlo" je tam pomerne obľúbené, hlavne na západnom pobreží možno preto označenie pily W. Pozrite si video cca od 1:35 reže pilou naopak...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Moon - (22) - 128.23 (?), 1.8.2017 0:56

   Dobrý večer.

   Nevím, ale zdá se, že si odporujete. Nejprve píšete, že pila není obouručná a potom držadlo nazvete obouručným. Jsem si zcela jistý, že držadlo z obou stran je na pilu dáváno pro lepší manipulaci a rovněž tak i pro užití v obráceném gardu. Ovšem je zcela nepodstatné, jak se to držadlo jmenuje. Důležité je, že řeší problém pro leváky. Ovšem musím dodat, že jsem požadoval v servisu HQ takové držadlo a bylo mi řečeno, že u nás nejde koupit. Pořídil jsem si jej zcela bez problému na usa ebay.

   Ještě k fotografii, tu jsem ztáhl z inzerátu tamtéž a pila byla presentována jako HQ 372 XPG X-Torq za, nejsem si již úplně přesně jist, cca 400 us dolarů. Pilu jsem nekoupil, neboť poštovné by dělalo cca 170 USD.

   Mám takový dojem, že "W" v označení pil užívá Stihl pro vyhřívaná držadla. Jen na upřesnění.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 168.31 (?), 1.8.2017 15:15

Dobrý deň, neodporujem si, "obojručné držadlo" som dal do úvodzoviek myslím že kto chce pochopí. Toto píšu o mnou zmieňovanej píle na oficiálnej stránke husqvarna pre Kanadu: Equipped with full wrap handle bar which provides in situations when you need to turn the saw over or cut from awkward angles, moja angličtina je slabá, ale myslím si že ľavoručné držadlo sa tam nespomína. Tu je link ku konkrétnej pile.

Máte pravdu Stihl používa označenie W pre vyhrievané rukoväte, u Husqvarny to znamená west coast. Už len dodám že klasická 372xpw (tým myslím bez piXtorq) mala väčší objem od 372xp o cca 4ccm a 2piestne krúžky, škoda že ju sem vtedy oficiálne nevozili mohla to byť skvelá konkurencia pre veľmi obľúbenú MS 460.

Tak ahoj a prajem pekný teplý deň.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika