Dolmar PS-35C X Husqvarna 236 X Solo 643IP



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 140.103 (?) 
17.3.2014 5:31

Majitelé 420 se snaží dokázat nevím co. FO majitel 420, J.S. také tak. Já vám to neberu mějte si tabulkové přesvědčení a teoretickou představu, oblbovat ale můžete jiné. Naposledy, dal jsem sem test s přesnými hodnotami a časy řezu, vysvětlil jsem Janimu, jak se počítá Mk a že jsou u pily důležité i ty druhé hodnoty jako otáčky a výkon které se vzájemně ovlivňují. Víc vám vysvětlovat nehodlám, zůstaňte si u tabulek a bludných představ. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 191.186 (?), 17.3.2014 6:59
Jak někdo s bludnými představami může hodnotit jiné:-). Nepochopil jste, že pouhé srovnání téměř stejných výkonů a Mk 2 pil o jiném obsahu neznamená stejný výkon v řezu. Stačí se odpoutat od testů a použít praxi. Tabulky nám např uvádějí obsah, výkon, Mk, zdvih, spotřebu a pod. Vy tyto údaje zřejmě vypočítáváte, když používání tabulek kritizujete...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 18.3.2014 10:05

To je přece pane 140.103 úplně jasné, že pila vybavená hydraulickou převodovkou přenese na řetěz menší výkon, protože má větší ztráty než pila s převodovkou mechanickou. Proto bude pila stejného výkonu vybavená mechanickou převodovkou řezat rychleji, protože mechanická převodovka přenese ideálněji energii na řeznou soupravu! Nebo je to ve skutečnosti jinak? Nebo tam žádná převodovka není, tak co pak tam žere tu energii? Spojka, nebo řetězka, nebo snad zrezlý řetěz? To co jsem napsal není vyprávění. Vyprávění je to, co tu předvádíte vy.  Výkon je skutečně vykonaná práce za jednotku času, tedy odebrané množství dřeva za jednotku času. Množství dřena je vlastně objem řezu, t.j. plocha řezu x šířka řezu. Problém je v tom, jak jsem již psal, mají pily různou charakteristiku. Pila, která má max. výkonu při vyšších otáčkách, musí mít při stejném výkonu menší Mk. Tato pila bude rychlejší ve slabém dřevě a naopak. Co je na tom " fyzicky teoretického" a v rozporu s praxí nevím.

Znovu musím opakovat: Vezmu-li 3ks pily s různými charakteristikami, a provedu testy se 3 výrazně se lišícími se průměry dřeva dostanu 3 různá pořadí. Tak která pila pak bude lepší? Tady nejde o žádnou značku pily, ale nesmyslné vedení praktických testů, jako důkaz, že jedna 2kW pila řeže jak ďas, a druhá řeže pomalu. Pokud vím tak v německých testech byl měřen skutečný výkon. Nevím take proč neustále vedete kampaň proti Dolmaru. Já ho nepropaguji, jen upozorňuji, že moje PS420 je výborná pila, s díly jsem problém zatím neměl - potřeboval jsem jen modul zapalování a měnil jsem palivový filtr, a přivzdušňovací ventilek. Díly jsem kupoval na Slovensku, modul zapalování- v pondělí jsem zavolal a ve čtvrtek byl na prodejně, Přivzdušňovací ventilek, zavolal jsem v pátek a v úterý byl na prodejně. Co se týká servisu, tak ji dokáže opravit každý dobrý servisák. Co se týká toho Mk, jsem vám chtěl ukázat že charakteristiky motoru jsou výsledkem mnoha faktorů.  K tomu Mk, jistě si ještě vzpomenete na obrázek, který jste nakreslil, jak vzniká Mk já jsem jenom popsal vliv velikosti oběžkého průměru čepu kliky, zdvihu a průměru pístu při stejném zdvihovém objemu. Vzpomínáte si? Já si tabulek všímám teprve tehdy, kdy se budu rozhodovat o koupi nové pily, já jinak ty informace nepotřebuji k propagaci žádných značek. Mě jen popuzí některé praktiky uplatňovaném na tomto fóru. Ještě jednu poznámku: normální smrtelník skutečně dá lištu 38cm, ale při řezání vnímá sluchem (i přes "sluchátka") i zrakem jak je motor zatížen.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 136.63 (?), 24.2.2014 10:06

Zdravím, cvhudáci tesaři, s takto odpruženou pilou je vedení přesného řezu velmi obtížné. Pila má velni dlouhé a slabé pružinové silentbloky a proto se třese jak drahej pes. Jak bylo uvedeno stejně s 181 je problém s těsností olejové hadičky prunikem stěnou nádrže. Další slabostí těchto obou pil je vypadávání pákového mechaniznu půlplynu z držáku v karteru. Obě nectnosti lze ale úspěšně na trvalo odstranit. Ovládání plynu je zde poměrně dobře vyřešeno vzhledem k velkému propružení silentbloků. Tyto pily jsou vhodné na menší řezání slabší hmoty. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 33.247 (?), 24.2.2014 10:41
Tesaři koupili další 211 a ty staré mají na součástky. Měli štěstí, že karburátor zlevnil o 2000. Na menší řezání slabší hmoty nectnosti nevadí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 173.81 (?), 24.2.2014 15:49

Každá pila má něco. Stihl má možná problémy s ovládáním plynu, lištu uchycenou jedním vrutem zalitým v plastu, problémy s mazáním nebo líný motor. U Dolmaru se zadírají motory, odchází zapalování, ucpávají se karburátory. Hold dokonalá pila neexistuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.247 (?), 24.2.2014 16:03
Karburátory ultrazvukujeme u všech pil od biosajrajtu, zadírají se všechny motory, zapalování je v replikách na všecky pily. Nevybrat slabou pilu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 24.2.2014 17:37

Narozdíl od zaběhlých značek, které hobby a farmy šidí na kvalitě (čínská výroba) je u japonců i v těchto pilkách špičková a absolutně bezkonkurenční kvalita, v hobby pilách jasně kraluje Hitachi CSxxEL ve farmách Shindaiwa 452s profi pily za cenu hobby případně farm, slabší je to se zastoupením a rozšířeností servisů, ale u těchto pil servis není potřeba, kdo se nebojí a vyzkouší, dostane se mu podobného procitnutí jako např, cituji z reakcí:

"Pilu Shindaiwa 452s jsem si pořídil v říjnu loňského roku, po dvaceti letech práce s pilama Stihl, a se strachem jestli jsem nešlápl vedle. Chytá "na drc", jede jak oheň, lehučká, už bych neměnil. Můžu jen doporučit."

Husqvarna a Stihl mají hračky, ale zase jsou perfektně servisně zastřešené, takže záleží co požadujete a očekáváte, každopádně HQ236 nebrat a jít o stupínek výše jak radil druhý post, chce to aspoň tu 140, 435 kde je konstrukce okopírovaná od farem, 236 je slabej šunt něco jako Stihl 170 tyto pily nebrat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 24.2.2014 20:50

MS 211 mám čtvrtým rokem na prořezávky a zatím jsem s ní moc spokojený. Ovládání plynu mi nezlobí a jestli-že mi trochu prosakuje hadička, tak to neřeším, řetěz je dostatečně namazaný a olej v nádržce zbývá. Co se týče držení lišty a řetězu jednou maticí, tak v tom také nevidím problém. Souprava drží. Konstruktéři a vývojáři ve Stihlu vědí, co dělají a proč to tak má být. Za ty léta, co pila odřezala a věřím, že ještě odřeže se již tolikrát zaplatila, že pokud dojde k větší opravě, tak neopravuji, ale kupuji novou a starou MS 211 si nechám na ND, i když to asi nebude potřeba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.86 (?), 26.2.2014 12:49

Dolmary se zadírají? Mám s bráchou starou Dolmarku 100, pak PS500 a PS420. Nikdy se nepřidřely a šlapou jako hodinky - až na starou 100 - ta je již totálně opotřebená. P.G.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika