Dolmar 115 el



solo19 - (3) - 231.68 (?) 
1.2.2014 20:59, zobrazeno: 3790x

Zdravím přátelé, mám problém, půjčil jsem pilu a samozřejmě se mi vrátila roztentononc. Mám vystříhané el. vedení na výhřev a chybí mi spínač výhřevu. Hlavně s tou el. potřebuju poradit.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 191.186 (?), 2.2.2014 10:15

Jestli potrhali topnou fólii v zadní rukojeti, tak je třeba koupit novou. Vypínač je stejný, jako hlavní vypínač a lze nahradit podobným s maticí na uchycení. Z generátoru, doufám, dráty nevytrhal. Jinak pro ostatní, zapojení je snadné. Generátor je v jednom okruhu s topením v předním a zadním držadle a v okruhu je vypínač. Z generátoru přes držadla k vypínači a zpět do generátoru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
solo19 - (3) - 231.68 (?), 2.2.2014 15:17

ten spínač je z levé strany těla pily a je posuvný z nuly na jednotku.Je asi 1,5 cm široký a cca 3 cm dlouhý.Tudíž je to atyp.A s tou el taky nevím.Z generátoru jde kabel na přední madlo, potom z madla a tam je to střihlé.Předpokládám že pokračuje na pravou stranu zadního madla, pak na levou, pak asi na spínač a předpokládám že okruh se uzavře zepnutím na kostru protože od spínače je jeden kabel na kostru.Takže do okénka od spínače vyřežu kus nilonu a do něj dám kulatý páčkový vypínač.S tou el mě prosím ještě poopravte.Brzdu jsem vyřešil tak, že jsem lom srovnal, vyvrtal a dal 2 čep, na čep kus nilonu na lepidlo a vybrousit do zobáčku.Maká dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 191.186 (?), 2.2.2014 15:34
Ano, je to tak okruh se uzavře kostrou, protože z generátoru je jeden káblík. Posuvný vypínač je historie, nahradit lze podobným vypínačem, lze koupit i originál. Z přední rukojeti 2 dráty pod páčku sytiče do mezery mezi nádrží k vypínači přes generátor zadní rukojeť kostra. Spojky pro demontáž nádrže, předního držadla jsou na konci přední rukojeti za brzdou. Brzda se nemá opravovat, pouze vyměnit opotřebované díly.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
solo19 - (3) - 231.68 (?), 2.2.2014 18:41

Zdravím děkuji za rady.Pomohly mi.Natáhl jsem kable dle nákresu a paráda.Tedy levá část madla má přepálený okruh tak jsem jej propojil drátkem a odskoušel.Funguje takže mi jen zbývá najít někde v okolí servis dolmar a koupit to topeníčko, spínač,záchyt brzdy a pás brzdy.Moc děkuji a náhodou nevíte kde bych to sehnal v okolí Mělníka?Chci zkusit drupol v kostelci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika