Bruska na řetězy z Lídlu



host - 85.18 (?) 
26.8.2014 10:11, zobrazeno: 19505x

Dobrý den, má někdo zkušenosti s bruskou na řetězy, kterou nabízí Lídl. Cena 599,- Kč.

Děkuji za zprávu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 229.11 (?), 26.8.2014 11:27

urcite se tady najde mnoho profesionalu kteri ji zavrhnou mam podobnou a jsem sni spokojeny pro me brouseni naprosto vyhovujici delam si drevo pro svoji potrebu a pilnik jiz temer nepouzivam do teto bych klidne sel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 216.69 (?), 26.8.2014 13:17
Ve firmě mám profi brusku, hleděl jsem jak tyto levny umí nabrousit řetez.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 12.46 (?), 26.8.2014 20:45

velmi dobrou sice to je čína grizli ale svojí funkci to udělá brousím známím řetězí a ty říkali že je to skoro jako nový řetěz brousím tak 50 řetězů za rok furt s původním kotoučem hlavně nekupovat woodster.yes

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 190.207 (?), 30.8.2014 0:56

Taky jsem ji teď koupil a celkem ok. Teprv se s ní seznamuju. Žádnou zkušenost s elek. bruskou jsem ještě neměl.

První co je, tak určitě vyzkoušet, zda nehází brusný kotouč. Neměl by vůbec nikam lítat, u mé nelítá.

LED dioda by mohla svítit o něco intenzivněji když už tam je.

Musel jsem doladit plechový doraz(západku) co vymezuje polohu zubu vůči kotouči. Byl vychýlen moc do strany a zub byl opřen o tu jeho zkosenou hranu, což je špatně. Bohužel je vše uchyceno v plastech. Vyřešil jsem podložením dvěma podložkami.

Vůle v pantu samozřejmě bruská má. Plasty jsou měkké a kroutí se.

Na spodek brusky jsem našrouboval železný L profil a upevňujji ji do svěráku kvůli skladovatelnosti.

Při prvním broušení je určitě dobrý zkusit si nastavení a broušení na nějakým starým/přetrženým řetězu, pak už to de samo :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 106.99 (?), 30.8.2014 8:33

Tady ani tak nejde o brusku samotnou, jako o ruce které ji budou obsluhovat.Pokud obsluha chápe dobře princip broušení řetězů, nabrousí i levnou bruskou řetěz tak, aby dobře řezal, tedy broušení není jen o kvalitě brusky a její ceně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.153 (?), 22.10.2021 15:48

Bruska z Lidlu PSG85B2 je teď v eshopu ve výprodeji za 450,-Kč Takže jsem si konečně pořídil brusku, počítal jsem samozřejmě s nutným DODO. Je třeba vymezit vůle všude, kde se díly vůči sobě hýbou, tedy oba trny dorazu řetězu a hlavní pant, kolem něhož se celá bruska sklápí.  Lze to učinit ovíjením hřídelí kaptonovou lepící páskou, která má pro takovéto účely vyhovující pevnost. Dále bylo třeba přesoustružit házející unašeč kotoučku, k tomu bylo nutné rozebrat motor, unašeč jsem soustružil nasazený na kotvě, tu jsem upnul v místě uložení zadního ložiska. Unašeč lze demontovat, je jen lehce nalisovaný. Kaptonovou páskou jsem vymezil i vůli ložisek v domečkách, domečky jsou také plastové a přiliš veliké. Po těchto úpravách (cca 1,5 hod práce) bruska brousí k naprosté spokojenosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 24.34 (?), 22.10.2021 17:09

Takže rozumím vašemu příspěvku tak, že stačí jen si pořídit malý soustruh či najít někoho kdo jej má a umí to. Potom vymezit vůli ložisek v domečkách, tedy lépe je sehnat si nová ložiska s kovovými domečky, rozebrat sklápění brusky a celé to zpevnit kaptonovou páskou (vydrží to asi půl roku) atd. atd. atd. No a pak je ten zázrak provozu schopný... No to se musí v Lidlu chechtat jak zase napálili pár škudlilů na bezvadný a hlavně levný stroj! Vlado z Vysočiny

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 153.153 (?), 12.11.2021 12:05

Jak kdo chce, řetězy lze nechávat strojně brousit u profíků, ručně pilníkem, doma na brusce vyrobené v prvotřídní kvalitě bez nutnosti DODO v ceně cca 10 000 Kč,- nebo potom bruskou v ceně 2500 - 3500,-Kč, kde už je potřeba začít dodělávat. A nakonec ta nejlevnější, ale po úpravách zcela použitelná varianta, je ta, co jsem popsal, včetně toho, že bylo potřeba se brusce asi tak hodinu a půl pověnovat. Soustruh mám, takže jsem unašeč přesoustružit snadno mohl. Ložiska samozřejmě kovová jsou, domečky jsou součást motoru a ty pochopitelně předělávat příliš nelze, to už by bylo nesmyslně komplikované. Nevím, na základě čeho se domníváte, že kaptonka v tom vydrží půl roku, dle mého názoru jsou "vykaptonovaná" místa namáhaná velmi málo a tudíž nějaké opotřebení pásky nepředpokládám. Pokud za hodinu a půl vyděláte takové peníze, že je pro vás nesmysl se s nějakými úpravami zabývat, nebo takové úpravy udělat kvůli nedostku schopností neumíte, případně brousíte stovky řetězů ročně a potřebujete profi stroj, nemá pro vás můj příspěvek smysl a tudíž jej prosím považujte za bezpředmětný.. Tak ať to řeže!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika