Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Měl jsem možnost s několika takovými pilami pracovat a pak si vybrat, tedy mohu něco z toho potvrdit, něco ne.

1. Je-li na zahradu zavedena elektřina, je skutečně metodou volby vyvětvovací pila na 220W. Vzhledem k tomu, že řežeme prakticky vždy ze země, kabel nevadí. Benzinová verze je dražší těžší a hlučnější (ale ušetříte čas při natahování kabelu), aku je slabá.
2. Vzdor recenzi mi pily s motorem na konci tyče nevyhovovaly. Každé deko váhy navíc se znásobí. Verze s motorem dole mi přišly lepší, a pocitově lehčí, i když celková hmotnost stroje je kvůli převodu v tyči vyšší. Je pravda, že verze s motorem nahoře nabízejí delší tyč i s proměnnou délkou. Ale díky těžkému konci se pila v koruně kýve a ruce bolí. Nakonec jsem si pořídil Dolmar EE 150, s nímž jsem spokojen, ale je to cenově jiná kategorie.
3. Musím říci, že i v sadu s cca 200 stromy je využití vyvětvovací pily poměrně malé. Jeden rok jsem prořezal všechny vyšší stromy, pak několik let vystačím s teleskopickými nůžkami, které ustřihnou větve do 40mm, a to s menší námahou a lepším kosmetickým výsledkem 
4. Nevýhodou všech vyvětvovacích řetězových pil jsou totiž ponechané pahýly. Ty jsou většinou šikmo říznuté a roztřepané. Řez na větevní kroužek je prakticky nemožný.
5. Vzhledem k tomu, že pila se bere do ruky skutečně jen občas, je asi možné sáhnout po levnější hobby verzi, jak zvažuje zadavatel (pokud ji vůbec pořizovat).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika