Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, jak píšete, je potřeba vyzkoušet. To vlákno které zmiňujete jsem také četl a zapochyboval o odrůdě Mino. Ještě někde jinde byl zmíněn německý test odolnosti těchto nových odrůd (proti monil. úžehu) a odrůda Mino tam také propadla (navíc prý hodně trpěla i mrtvicí), naopak Clarina údajně obstála. Takže jsem Mino vypustil a vzal jen Clarinu a ty další 3 o kterých zatím moc nezávislých informací není. Po mé letošní zkušenosti se šarkou už musím brát jen odrůdy jí odolné, takže jsem nucen věřit popisům :-)

Akorát se vše prodává na nízko vzrůstných podnožích (Wavin, St. Julien). U mě ve svahu v sušší půdě se daří jen semenáčům a myrobalánům, takže všechno plánuji naroubovat na meruňkové semenáče (zakoupené stromky tedy budou bohužel sloužit jen jako zdroj roubů). Podle mě tak bude i lepší zdravotní stav stromů, když si díky hustší a hlubší kořenové soustavě najdou více živin.

Otázka do pléna - pro 2 stromy již mám 3-leté semenáče, ale pro další 2 budu přes zimu stratifikovat pecky. Kdybych chtěl roubovat co nejdříve - jaký je nejlepší postup? Dá se naroubovat i ta malá rostlinka která se přes zimu vyloupne z pecky, nebo musím rok počkat až podnož trochu zesílí?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika