Zmlžovač AM 162...oháňačka v papučích



galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1406) - 179.2 (?) 
5.2.2016 13:15, zobrazeno: 3746x

Každým rokem je to stále stejně obehraná písnička, a pokaždé to začínalo starým uchlustaným postřikovačem postřiky proti škůdcům a chorobám,kadeřavosti,spále,přes mšice,monílie, obaleče,pilatky,strupovitostí,až po hnojiva, a pořád mnohokrát dokola.Mokrý jsem já,okolí,jen ty listy suché,jak všechno zkape hned dolů...nedokonalé pokrytí mi dělalo vrásky na čele.A důkladný zahrádkář, třebas malopěstitel pomalu aby z vratkého žebříku ani neslézal.Z jara to ještě jde, ale v letních vedrech,když už moněkolikáté lezu do koruny toho samého stromu se zátěží na chrbtě,mdloby střídají mrákoty, už bych se na to někdy vy***.A tak se stává, že vědomě něco šidím.Místo 2-6 postřiků proti hořké skvrnitosti udělám sotva jeden, mšice všude kam se podíváš... liénky chuděry na to samy nestačí,listy a letorosty se kroutí,ovoce hnije, a mizerie pokračuje... Poví mi někdo, odkud a z čeho má potom důkladný zahrádkář síly brát na to lezení do korun(?)...dost, basta fidli, vale žebříkům.

Tak dlouho jsem se probíral povánočními výprodeji, a zvažoval zda bude lepší zahradní postřikovač mechanický membránový, nebo pístový, zda SOLO, či jiné značky, až jsem si na malou zahradu nakonec pořídil zahradní italské motorové dělo... zmlžovač AM162 OLEO-MACíček od Bedy Trávníčka.Zřejmě to není nejvyšší nemecká kvalita od SOLA,ale levná čína taky né...takže uvidíme...kdo ví?.Je to střední třída za rozumnou cenu,snad vydrží.Na všechno mají sedmileté záruky, a servis taky nemám daleko.Otázka nastane, jaké se budou vyskytovat závady, jak často, a zda se budou prodejci při reklamacích moc kroutit,npř. když se stroj bude pokaždé rouchat na té samé závadě.Křovinořez,motorovou pilu... OLEO-MACíky už máme, a jsme s nimi náramně spokojeni... hlavně s bezproblémovým provozem.

Motorový zmlžovač by měl papírově vyrábět jemnější vodní mlhu, než motorový rosič.Ještě ho vyzkoušený nemám, ale dosah 16-18 m platí zřejmě pro horizontální provoz, vertikála tak mocná asi nebude.

..a když už jsem tam byl, přibral jsem tam od nich na takové to domácí stříkání i zádový, pístový(membránový neměli) postřikovač MATABI SUPER GREEN 12L.

...nyní mě čekájí jen ty papuče...a pohodové dny s motorákem na zahradě,hned jak si je nazuju,chrstnu něco do koruny.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika