Zkušenosti ze sekačkou Nordix z OBI



Stránky: 1,  2   
nomadm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 142.6 (?) 
5.3.2013 7:33, zobrazeno: 20725x

Zdravím kolegové,

máte někdo sekačku zn. Nordix z OBI. Mají ji teď v OBI v akci za necelých 5 tis. Kč, má pojezd, 3,5 koníků, 60l koš, centrální nastavení výšky sečení a mulčovací sadu. Nikde jsem o té značce nic nenašel. Prý je to nějaká kvalitní severská značka, ale nevím nevím... pod zn. Nordix nacházím jen koax. káble..

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 12.169 (?), 24.4.2013 7:17

Neskutečný šunt!!! Při druhém sečení přestal fungovat pojezd, postupně začalo haprovat navíjení startovací šňůry, pak se startovací mechanismus totálně rozletěl. čili po cca 4 měsících mrtvola. Nebrat, nebrat, nebrat!!! v OBI už nikdy žádné nářádí nekupovat!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 171.212 (?), 9.5.2013 22:42

Nordix jsem koupil vloni v OBI rovněž za akční cenu.

Po pár posekání zahrady přestal fungovat pojezd tak, že občas zabírá jen pravé zadní kolo. Plasty u bočního výhozu se po nárazu uvolnily a vletěly dovnitř. Takže je rozsekal nůž na 1cm kousky. Se startovací šňůrou byl problém od samého počátku a motor bylo možné nastartovat až po téměř celém vytáhnutím šňůry. Dnes startování odešlo úplně.

Nejedná se o žádný severský výrobek, nýbrž o s r á č z Číny!! Již pokukuji po AL-Ko s B&S motorem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 149.89 (?), 10.5.2013 6:14

obecne se da říct zhruba sekačka za 12-13k pokud vydrží 12-13let tak to je uspech, pochybuji ze levné sekačky vydrží 5let provozu, takže si pak koupim dalsí levnou na 2-3 roky a ve vysledku jsem mohl mít za stejné prachy už leta kvalitní stroj...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 171.212 (?), 10.5.2013 22:33

Obávám se, že toto pravidlo platilo tak cca před XX.lety, kdy ještě výrobní firmy "neinvestovaly"  do vývojovích oddělení, které nyní mají za úkol sestavit výrobek tak, aby žádná jeho součást výrazně nepřesáhla záruční dobu.

Dnes jsme odkázáni na to, abychom v zájmu ekonomického koloběhu kupovali výrobky na cca 2-3 roky. Jen tak bude zajištěna práce a obživa pro řadu lidí na planetě. Ani automobil, který stojí X-krát tolik, co ten nejlevnější na trhu, nevydrží o tolik let déle.

V případě sráče Nordix si ještě dejte pozor na jednu věc - Dobře si prohlédněte kovové tělo a tvar sekačky. Jsem přesvědčen, že v Číně existuje firma, která chrlí "monopost" a další pak třeba OEM motory, včetně nejrůznější mechanické bižuterie. Následně pak nejrůznější marketingově vzniknuvší individua (Nordix,..) se je pokoušejí všemožně prodávat s kecy "Japan designed, severská kvalita,.. ". Takže se můžete setkat prakticky se stejnou sekačkou, ale naprosto odlišně marketingově pojmenovanou a vybarvenou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 220.186 (?), 20.5.2013 21:38

Zdravím,

sekačka se mi minulý týden po pár sekáních rozbila - přestal fungovat pojezd. Také při studeném motoru špatně chytá. Asi ji vyreklamuji v OBI. Také jste ji reklamoval? Opravili pojezd?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 171.212 (?), 25.5.2013 18:24

Dobrý den, byl jsem natolik namíchnutý, že jsem ji chtěl vyhodit do nebezpečného odpadu... Vzal si ji nakonec můj tchán, kterému sekačku opravil šikovný senior :-) - Ten prohlásil, že startování muselo chodit blbě od začátku, protože tam bylo cosi špatně nasazené. Pojezd prý opravil tak, že vyměnil jakousi tyčku za delší. Zkusím zjistit podrobnosti a uvedu je sem. V současné době už jsem majitelem motorové sekačky Partner P53-625D s pojezdem a mulčováním, kterou má již 1 rok kolega a je s ní spokojen. Rozdíl v lehkosti startování, záběru pojezdu.. je neuvěřitelný. Pokud Vám Nordix špatně startuje, předpokládám, že ho startujete tak, že dáte na regulátoru otáček motoru minimální plyn. Po naskočení motoru dávám otáčky na maximum. Když je motor ohřátý, můžete startovat s maximálním plynem. Rovněž trochu pomůže lepší benzin Natural 100,který dávám i do pily Husqvarna z profi řady. HonzaH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 57.221 (?), 15.6.2014 11:20

I já jsem si koupil na pohled krásnou sekačku Nordix. Za dvě léta jsem s ní sekal třikrát. Poprvé se to povedlo, podruhé už ne. Převoz do prodejny 25km. NA opravu má servis měsíc, pak musí vrátit peníze. Oprava trvala přesně 29 dní. Vyměnili svíčku. Zase jízda pro sekačku 2x 25km. Jen jsem ji doma nastratoval ozývaly se hrozné zvuky a pojezd nefungoval. Znovu tedy do prodejny. Znovu 29 dní. Oprava nebyla uznána, protože byl spadlý řemen.

Nicméně byli tak laskaví a řemen nasadili. Posekal jsem podruhé. Potřetí se nepovedlo sekačku nastartovat. Opět jízda do prodejny. Oprava 29 dní. Neuznána. Doma jsem nastartoval, motor chytl a já posekal potřetí. Počtvrté zase nechytla. Jízda do opravny a na parkovišti ji chudák prodavač startoval asi půl hodiny. Nic. Nekonečný příběh pokračuje. Zase byla odeslána do servisu, kdesi u Opavy. Oprava nebyla uznána, prý je vše v pořádku. Prodavač mi ji předával, ale bohužel se mu nepodařilo sekačku nastartovat. Znovu ji poslali zpět do Opavy. Po 29 dnech přišla. Oprava neuznána. Sekačka byla vždy ze sevisu zaprášená, špinavá s fleky od oleje. Neuvěřitelá historka skončila vrácením peněz. Nestěžuji si na OBI, ale na neskutečně arogantní jednání servisu, který jistě ví, jaký se prodává šmejd. NORDIX NIKDY VÍC!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 216.69 (?), 15.6.2014 12:13
Nejhorší je když někdo vydává levnou předraženou čínu za značku kdesi ze severu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.242 (?), 15.6.2014 19:20
stačí sa pozriet na značkyhobby náradia ako Einhell, Schepach atd. Nemecká firma, všetko vyrobené v číne, všetko absolutne identické, len farba iná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika