Zkušenost s motorovými sekačkami Toro



Stránky: 1,  2,  3   
host - 25.31 (?) 
23.2.2008 5:37, zobrazeno: 101485x

Zvažuji před letošní sezónou nákup nové motorové rotační sekačky a kromě jiných výrobců mě zaujala výrobní řada sekaček Toro 48 SD ADS, Toro 50 ADS, Toro 55 ADS s výkonnými motory Briggs Stratton. Máte prosím někdo zkušenosti v praxi s těmito sekačkami, které se prý na evropský trh dováží s USA. Sekačky mají i patentovaný systém pojezdu ADS a snad dokonalejší systém mulčování. Děkuji všem za odpověď. Karel

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 32.73 (?), 23.2.2008 22:51

Měl jsem Toro proline (3 rychlosti pojezdu a spojka nože)  a tvrdím že není stavěné na sekání vyšší trávy. Sekání tak jak se má, tj. o třetinu zvládá v pohodě. Dával bych při výběru bacha pokud potřebujete občas sekat přerostlejší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 25.2 (?), 23.2.2013 16:02

Ale žadna rotačni sekačka neni na sečeni přerostle travy, v tomto připadě se doporučuje sečeni nadvakrat, kdy prvni sečeni se provede s nejvyššim zdvihnutim nožu a nasledne začištěni už na požadovanou vyšku.Španělske stroje Torro nejsou nikterak špatne, pro běžne chatařske a chalupařske prace.V komunalni branži kde je větši oběm praci je to spiše stroj doplnkovy.-Rotačni sekačky nejsou pro majitele jež uznavaji maximalně dvoji sečeni během vegetačniho roku, pro tento zpusob se tyto nehodi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 209.65 (?), 24.2.2008 2:21

Měl jsem možnost jednu sezonu používat TORO 55 cm ADS el. st. Co se vysoké trávy týká, je nutno jí sekat min. na 2x a pokud je ještě k tomu zavlhlá - ucpává se vývod (tudíž je potřeba sekat na 3x). Běžné týdenní i zavlhlé, max. 2týdenní naprosto suché přírustky sekala s přehledem. Nanejvýš kladně hodnotím pojezd ADS - fungoval perfektně  [škoda že tento systém pojezdu nemá Honda, upřednostnil bych ho i před výborným hydrostatem (s variátorem dosud nemám zkušenost)]. S motorem žádný problém nebyl, až na běžnou nutnou výměnu svíčky. Co se výměny oleje týká, obnáší to obvyklý postup u motoru B&S, ve srovnání s motorem Honda (kde stačí sekačku obrátit na bok) je u Brikse trochu obtížnější procedura. Starter je hezká věc a i když fungoval dobře, já osobně už bych si ručně vedenou sekačku se starterem nekoupil (zvyšuje zbytečně hmotnost stroje, musí se myslet na nabíjení atd.). Nejhorší zkušenost však byla s gumovou vlečenou těsnící "zástěrkou", kterou mají lepší samochodky osazenu mezi skeletem a košem. Mám nyní možnost porovnávat s Hondou HRX, kde je skelet navržen s rozmyslem a zástěrka nebrání občasnému nutnému couvnutí stroje s točícím se nožem (bylo se zástěrkou počítáno už při konstrukci). TORO tuto těsnící vychytávku zřejmě "obšlehl" u konkurence dodatečně a nacpal ji už na hotový stroj, který s ní v době konstrukčního návrhu nepočítal. Tím se mi stalo, že rotující nůž při couvnutí zástěrku zachytil a rozsekal. Byl tam zjevný přesah do pracovního prostoru při couvnutí (možná, že nyní už má TORO toto upraveno).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 253.210 (?), 14.4.2008 22:05

mám toro 55 ads. víte že se vám po cca 1 roku zničí pojezd? proč? je to výrobní chyba. dají vám tam vložky mezi ozubené kolečka a ono po čase opět..cca půl roku... divné ne?a garance se na to hodně špatně uplatˇnuje... spíš ne.smůla. jinak mokrá tráva- hltí se. příště bych se kouknul někde jinde. jinak pojezd pokud je funkční je skvělej... jj

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 51.22 (?), 15.4.2008 17:18

to jste ten šťastnější! mě přěstal fungovat pojezd ještě ten den co TI OD MAUNTFIELDU po předání stroje odjeli.Následná reklamace sice proběhla bez potíží, ale přesto k servisu to mám 70km.takže nic moc.Jen ještě taková perlička.při dovozu a přdávání pili ji zkoušeli nastartovat-samozřejmě ji prý ráno zkoušeli-a co se nestalo! během cesty jim úplně vyschl benzín a žetěz měli tak povolený, že jim sotva držel na liště.Lidé jsou prostě různí, stejně jak stroje.závěrem -sekačka dobrá ale pořád s obavou, že odejde pojezd a cena...?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 65.162 (?), 20.4.2008 20:08
Jsem novopečeným majitelem sekačky Toro 53 OHV Proline. Nebyla to vůbec levná záležitost, tak jsem byl plný očekávání. Při prvním spuštění jsem měl poněkud stísněný pocit, že ten slavný systém ADS je trochu přeceněný. Pojezd vlastně nepojížděl. Když jsem nadlehčil zadní kola sekačky, tak jsem zaznamenal jejich pohyb, ale pokud jsem je položil na zem, jezdily jen když jsem tlačil (sekačka má okolo 50kg). To mi moc výhodné nepřišlo. Nejsem zrovna technický typ, tak jsem oslovil známého,. který jednoduše utáhl lanko od pojezdu a problém byl vyřešen-pojezd jezdil, neboť řemen pojezdu byl dotažen (princip ADS je opravdu až zázračně jednoduchý). Teď musím konstatovat, že ta sekačka moje očekávání dokonce překonává (nemá problém ani s vyšší a mokrou trávou, sběr trávy je téměř dokonalý). Mohu zatím srovnávat jen s Al-Ko s Hondou motorem, která je však o 3 koníky slabší. Pokud to tak vydrží je můj závěr takový, že jde o stroj na velmi vysoké úrovni (samozřejmě za nemalou cenu-ale zatím nelituji).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 31.3 (?), 7.5.2010 22:10

Dnes jsem si přivez domu sekačku toro 50 ads.Jen co jsem ji rozložil dolil olej a benzín nehledě že je po dešti šel jsem sekat.  Celkem pohoda zahrada posekaná cca 1800m za 2hodinky kdy jsem si pohrál a vyskoušel mulčovat, zbírat do koše a odhoz bokem. Jen jednou se ucpala při zběru do koše ale to jsem vjel do travy tak trochu už na kosu. Pojezd bez chyby ten je fakt supr.
přidělání koše je troch složitšjší než u mí starší sekačky ale de jen o nácvik. Pokud bude makat tak jak dneska tak spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.63 (?), 2.8.2011 12:22

Mne sa stalo presne to isté. Po roku sa mi pretrhlo lanko pojazdu. Išla som to reklamovať a teraz čakám či to uznajú. Viac ma však trápi že náhradný diel lanka nieje na centrálnom sklade ani v CZ. Akurát v sezóne by som mala mesiac čakať kým mi to opravia. Takú radosť som mala z kosačky, až doteraz. Smola.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 43.1 (?), 14.8.2010 17:16

Co říkate na TORO 48 cm SD ADS teď v akci 9380 Kč. Nevím jestli je to tedy nejprodávanější model jak píší. Rozhoduji se mezi touto a MTF 4820 PD za 9750 Kč. Co byste doporučily. Jaký je rozdíl v pojezdech u MTF 4820 PD BW je pojezd celkem divný když se zapne tak v něm chrčí jakoby něco přeskakovalo až pak se sekačka rozjede(ovládací lanko jsem seřizoval).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika