Zazimování motoru zahradního traktoru



host - 142.9 (?) 
18.11.2013 8:09, zobrazeno: 5973x

Dobrý den,

jaké úkony provádíte na motoru zahradního traktoru před jeho uložením na zimu?

Měníte olej po sezóně nebo až před sezónou?

Stříkáte olej do válce?

Vypouštíte (vyjezdíte) palivo či naopak dotankujete plnou nádrž?

Používáte nějaký stabilizátor paliva nebo neděláte nic?

Je nějaký benzín, který je stabilnější a neobsahuje ethanol?

Já v podstatě neprovádím nic, olej se snažím vyměnit hned po sezóně (když to stihnu). Stroj uložím do garáže pod domem, kde teplota neklesne pod 10°C. Zatím bez problému.  Podle mě všechny benziny obsahují ethanol (tuším 4,1%). Nařizuje to zákon.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 127.231 (?), 18.11.2013 18:17

ahoj   ja to dělam takto do benzinu aditiva v každem připadě davam celoročně 5ml na pět litru na zimu přimo do nadrže o něco vice připravek fuel  fit od brigse traktor i sekačku davam do temperovane mistnosti olej takto netahne vlkost do oleje pokut nechate traktor někde ve venkovnim prostředim do oleje dostanete vlhkost i vodu na jaře viměnit olej pravidelně dobijet akumulator ja ještě traktor zvednu apodložim tramkama aby kola byly ve vzduchu a neničim tim pneumatiky ještě se muže během zimy zatahnout za startovaci lanko aby se motor promaznul jen tak bez startu kdysy  se do valce taky par kapek davalo tim se nic neskazy hlavně osětřit ten benzin to je duležite na jaře jsou stim problemy.      ahoj jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 200.122 (?), 18.11.2013 21:31

Nějak moc to prožíváte pánové. Já pouze vytáhnu baterii a 2 ÷ 3x za zimu ji oživím. Jinak nic. Traktor parkuji v nevytápěné stodole.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 19.98 (?), 18.11.2013 22:14

Olej vyměňte po sezoně, páč je plný nečistot, ze kterých se stanou přes zimu usazeniny.Žádný olej do válce nestříkejte, nádrž by měla být plná kvůlivá střídání teplot a z toho vznikajících kapek vody na stěnách poloprázdné nádrže - platí pro uskladnění v profukující stodole. Stabilizátorem paliva nic nezkazíte. Existují benzíny, které ethanol neobsahují(resp.obsahují ale vyrobený synteticky s odlišnými vlastnostmi než ten běžný v levných benzinech),jsou to ale ty cca 98 a víceoktanové. Tato příměs na sebe neváže vodu a benzín nedegraduje jako 95 oktanový.Zákon nařizuje množství příměsí v celkově prodaném množství benzínu za rok a většinou to bývá tak, že vysokooktanový benzín je bez tech největších svinstev a povinné množství se dohoní na běžném benzínu, ve kterém může bát objeveno klidně 10 i více % ethanolu a všichni jsou v klidu a spokojeni.  Kontrolujte a dobíjejte baterii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika