Zahradní traktor z bazaru?



dunda - (4) - 1.243 (?) 
7.9.2010 20:55, zobrazeno: 35628x

Dobrý den všem.

Pomalu ale jistě se rozhlížím po zahradním traktoru. Jaký je váš názor na bazarové zahradní traktory? Cenu bych viděl tak do 40ti tisíc. Preferuji jako všichni robustnost, výkon a spolehlivost. Sběr do koše v kombinaci s mulčem. Ideálně traktor, který dokáže bez problémů posekat i např. 3 týdny rostlou trávu. Motoricky se mi líbí dvouválec cca 20 koní nebo méně s vyšším kroutícím momentem.

Je "rozumné" podobný stroj shánět v bazaru? Máte někdo pozitivní zkušenost, případně doporučíte nějaký bazar? Nemám to také daleko do Německa (40km), jsem od Klatov. Předem díky za jakékoli postřehy, či zkušenosti.

Zdeněk D.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 122.245 (?), 7.9.2010 21:18

Stroj z bazaru není dobrá volba a hlavně v případě kdy se v tom moc nevyznáte.Výkon stroje není směrodatný pro trávu 3 týdny starou a pod.

Já mám odzkoušené i motory B-S 22k a pokud je tráva mokrá apod. je to stejně špatné jako u rideru 6,5 k.Pokud mohu poradit setkal jsem se s dovozci z Anglie, kteří dovážejí traktory Countax, westwood.

Jedná se o systém s aktivním sběračem a 3 nožovou sekačkou.

Cena se pohybuje okolo 40 000,-Kč jedná se především o jednoválce od 15 k s tlakovým mazáním motoru a travník vypadá opravdu super, nejvíce to oceňuji při sečení mokré trávy!!! U normálních traktorů se vám neustále ucpává středový tunel.(hlavně v posledních deštivých letech)

(vakuový sběrač).

Hlavně bych rád řekl pokud někdo něco dá do bazaru v tomoto sortimentu

jedná se předvším o stroje s nějakou vadou tak na 80%!!!

A pokud se ptáte na zkušenosti tak já je mám asi 15 let s veškerou dostupnou technikou na trhu...

Jinak dvouválec také doporučuji...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
dunda - (4) - 1.243 (?), 7.9.2010 21:36

Děkuji za odpověď.

O Countaxu jsem již něco málo přečetl, velice se mi stroje líbí. Bohužel mám trochu obavy z dostupnosti servisu. Navíc jsem ani nikde nenašel nějakou aktuální nabídku, sortiment, rozpis náhradních dílů apod. Zde se psalo o firmě Agrostis. Bohužel na jejich stránkách jsem toho také moc nenašel. Nejsem sice úplný neumětel, ale 360km do servisu je příliš. Možná bych to měl blíže do Německa, pokusím se tam něco najít.

Budu ale velice vděčný, pokud mi pošlete nějaké podrobnější informace o zastoupení, případně jak u nás koupě a servis těchto strojů probíhá.

S pozdravem

Zdeněk D.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 80.3 (?), 30.10.2012 10:24

Vzhledem k Vašim dlouholetým zkušenostem, dovolím si Vás požádat o radu. Předtím Vám dám za pravdu ve Vašem článku, že v případě starší sekačky jde většinou o nějakou poruchu či lépe řečeno mušku. Koupil jsem letos na začátku sezony Countax 15,5 hp, Vanguard staří kolem 11 let ( r.v. na nožích), cena 26000 Kč . Sekačka po nabroušení nožů seká až dodnes, ale v průběhu sekání pozemku (4000m2) se začne, pravděpodobně zahřátím ztrácet výkon. Jako by ztěškla do kopce. Na konci sekání někdy musím počkat, až schládne, abych mohl dokončit. Pozemek je dlouhý do kopce 150m stoupíání 10% x 30m. Nevím, kde začít hledat závadu. Uvažoval jsem o klínových řemenech, o poruše motoru či hydropřevodovky. Všechny oleje a filtry jsou O.K. Na Countax nedám dopustit. Dříve jsem sekla mulčovačem Honda 2,40 minut. Dnes traktorkem 0,40 minut a to většinou řídí můj 7 syn.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 31.10.2012 8:04

Zdravím, přesně takto se projevuje opotřebovanost hydropřevodovky. Nebude to laciná záležitost. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 127.231 (?), 3.11.2012 22:33

ja osobně se divim když ma někdo 40 tisic tak si muže dovolit koupit novou sekačku aproč chce koupit bazarovou do ktere bude ještě dalši penize nacpat jsouto většinou staremodely na ktere se moc teško schani nahradni dily unas na vesnici takovi bazar sekaček mame tak vim o co de 40 tisic jsou na dnešni dobu velke peneze ale jak asi prokoho

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 2.73 (?), 4.11.2012 14:47

Jsou lidi, kteří mají věc rok - pár hodin provozu a vypadá, jakoby ji používali 10 let (měl jsem takového tchána) a jsou lidi, kteří se o stroj pravidelně starají. Stačí se podívat na fotografie v inzerci. Např. prodává se mulčovač, prý málo používaný, zánovní, ale stroj na fotce je ještě od trávy, jak s ním skončil práci. Uživatel ho prodat a ani mu kupující nestojí za to, aby mu stroj očistil. Čím novější stroj, tím více se výrobce zaměřil na to, aby to vydrželo jen záruku + trochu času, aby to trochu klamalo. Pak do šrotu - nejsou ND nebo se to nevyplatí opravovat a spotřebitel je tlačen do toho koupit nový. Třeba u elektroniky jsou elektrolytické kondenzátory záměrně umisťovány u chladiče, aby teplo z něj zkracovalo jejich životnost a tak i celého výrobku. Někde se porucha dokonce naprogramuje do čipu - provozní hodiny, pak se ukáže fiktivní porucha - servis. Taková je dnešní doba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 171.162 (?), 5.11.2012 11:57

Taky si myslím že v česku Vám nikdo nic staršího neprodá protože je to v pořádku. Proč by to dělal? Koupí nový stroj, mne si ruce jak udělal dobře a po roce, dvou zjistí že to není žádná sláva- začne si zjišťovat víc a i víc testovat zkoušet jiné až zdárně nakoupí co opravdu potřebuje, funguje a ten křáp pak vesele s málo najeto prodává- ať si ho užije taky někdo jiný- to jsou mé nejčastější zkušenosti se staršími zahradními traktory. Nebo nedostupný/ dostupný ale šíleně drahý servis (stroj se sype pod rukama), drahé díly pravidelné výměny- řemeny, kladky, spojovačky = tyče řízení, převodovky, věčně rozsypaná spojka sečení...

Jsem prodejce nových strojů a dělám na traktorech servis. Takže se onoho testování, porovnávání účastním osobně.

Ale samozřejmě jsou i stroje které si manželé koupili teď se rozvádějí, rozprodávají majetek, prodávají dům, stěhují se a nevyplatí se jim stroj dát k domu... ale těch je opravdu minimum a snad ani né těch 20% jak se píše výše.

Po těchhle strojích je v česku stále řekl bych docela velká poptávka a už jen prodat dobrý spolehlivý stroj přes známé myslím není takový problém. Horší je starší dobře koupit. Raději bych doporučil buď ověřený bazar, kerý taky do stroje nevidí, nebo si nechte poradit a koupte si pořádný nový.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 9.22 (?), 5.11.2012 12:22

Letos jsem take resil trakturek. Presne jako vy, do 40tis. nejakou bazarovku. Par sem jich i videl. Resil jsem i nakup JohnDera z USA ale odradil me pouze bocni vyhoz. Nakonec mam novy XT 190 HD (Castel Garden z Mountf.) a jsem max.spokojeny, mel jsem ho skoro za polovicni cenu nez je nyni inzerovany na strankach mounfieldu (nyni 94tis. za to bych ale trakturek nevzal, tj moc) . Ohledne nahr.dilu se da sehnat vse a to nejen z mounf.. Do starsiho bych nesel. Vetsinou nemaji merak mth, lak vypada jak novy ale mohl sekan pul metrovou travu 2x tydne a to se jentak nepozna :(Kupte novy!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.22 (?), 5.11.2012 12:27

jeste dodam, zatim se mi neucpal a sekam i za mokra. Je dobre udrzovac sekaci ustr.od vetsich nanosu travy (pak se ucpe jakykoli tr.)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika