Zahradni traktor Vari Pony



Stránky: 1,  2,  3   
hawkeye - (3) - 175.108 (?) 
8.8.2011 20:38, zobrazeno: 34662x
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem (asi)malotraktoru. Všichni mi doporučují VARI, ale na mě je to moc velké(nepotřebuji orat-nic s půdou) a upřímně i docela drahé. Tak uvažuji o PONY 2A. Četl jsem nějaké diskuze, ale tam se diskutující spíše přeli o zpátečku(nepotřebuji-místa, že by se otočil náklaďák) a také o prokluzování řemenu. Potřebuji, aby v létě sekal trávu(1200m2) - od 20cm do metru, na podzim s ním natahal dřevo 2-3m3 a v zimě mi frézoval sníh. Jak jsem slyšel, tak se sekáním by neměl být problém, když použiji buben. Co mi dělá starosti je odvoz nebo tahaní dřeva. Dřevo bude uskladněné na louce pod domem a já ho chci dostat před dům. Problém je se svahem. Je dost prudký. Troufám si odhadnout, že na 60m vystoupám o 25m na výšku. Mám na výběr ze dvou cest. Buď přímo do stráně po trávě nebo to vzít menší oklikou po asfaltu. Ale ten kopec je taky dost příkrý. Prostě docela drsný podmínky. Když dřevo naložím na vozík-nevím, kolik se ho tam vejde, ale možná, že by náklad vážil kolem 200kg-jestli nebudou kola prokluzovat a jestli to na něj nebude moc těžké. Taky mi dělá starosti zima. Přijedu na Vánoce a všude přes metr sněhu a pluh mi taky zahrne místo, takže i více. Nevadí fréze třeba led?? Asi stejně budu muset to nejtvrdší rozbít motykou. Docela bych ocenil, aby přefoukla silnici pro jedno auto-tam ten sníh házíme. Prostě se jedná o nárazovou a tvrdou práci(asi kategorie hobby), ale když už, tak pořádný stroj. Jaké máte zkušenosti?? Díky za odpovědi.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 9.8.2011 10:22

Zdravím, jediné co je tato mašinka schopna splnit z Vašich přání je pouze sečení. Odvoz dřeva by mohla splňovat omezeně v letních měsících. Na úklid sněhu lze namontovat pouze sněhovou radlici. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.243 (?), 9.8.2011 11:15

Při souhlasu s panem Melagou začnu od zadu. Na tvrdou práci, jak píšete, je třeba pořádný stroj i když nárazově a tím pony není. Sněhovou frézu bych doporučil koupit jako jednoúčelák, bude stát skoro stejně ale při správné volbě bude lépe fungovat a splní vaše očekávání. Nebude problém s rychlostí pojezdu ap. Jinak pozor!! Noviny jsou plné těch, co vezli dřevo z lesa přes louku kopcem dolů a nedojeli. Dokonce to špatně dopadlo i s prázdvou vlečkou. Kopec + tráva + traktor + vlek = neřiditelné sáně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 175.108 (?), 9.8.2011 14:08
Nepotěšil jste mě. Abych kupoval na každou věc jedno zařízení se mi zdá moc profi a taky toho místa v domě na takové věci moc není. Byla by jiná alternativa v této cenové kategorii??
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 175.108 (?), 9.8.2011 13:54
Děkuji za reakci. S frézou jsem si taky nebyl jistý, ale paní(prodavačka) v Libici mě utvrzovala, že se na Pony dá přidělat všechno jako na VARI, krom rotavátoru. Radlice je málo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 123.147 (?), 9.8.2011 18:01

Napište která paní Vám to řekla.Na Pony totiž žádná sněh.fréza připojit nejde ale naopak rotavátor z toho uděláte vpohodě. Sněhovou frézu doporučuji jako jednoúčelový stroj.Vyjde to lépe i cenově.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
hawkeye - (3) - 175.108 (?), 9.8.2011 19:38
Je mi líto, ale jméno mi neřekla a já se neptal. I kdyby mi ho řekla, tak bych ho zde na otevřené diskuzi nepublikoval. Ale to je vedlejší... Dobře, tak vypustíme frézu. Co bych si musel koupit, kdybych chtěl tahat dřevo do toho kopce?? Klidně navrhujte i jiné stroje - né jenom značku Vari.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
centsm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 118.192 (?), 9.8.2011 20:25

Koupil jsem Pony IIA jako rotavátor, nápravu s koly, sněhovou radlici, bubnovou sekačku a pluh. Jako přívěs používám přívěs za osobní auto. Tahám asi 400 kg dřeva. Jenže... Bez závaží na trávě prokluzují kola a to jezdím jen do mírného kopce. Asi 12/100 m. Na asfaltu bych se toho nebál. Souprava nemá brzdy, ikdyž z mírného kopce to motor ubrzdí, ale je to nebezpečné, protože při prasknutí řemene se přeruší spojení mezi motorem a koly. S radlicí na sníh to jde tak do 20 cm. Potom sníh přepadává. S bariérami jsem si poradil prorážkami a jejich postupným plněním přibližně do výše 80 cm. Dnes používám radlici na urovnání terénu v létě. Na sníh mám pořádnou samostatnou frézu. Kusy ledu bych frézou nedělal, můžete ji poškodit. Bariéry od sněžného pluhu fréza zvládne, pokud jsou čerstvé, radlice se do nich těžko zakousává. S prokluzováním řemenu jsem nikdy neměl problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 9.8.2011 20:36

Nové Vari je dost velká částka. Trochu trpělivosti a koupíte velmi solidní stroj a mnohdy ještě přidají příslušenství v ceně. Většinou to prodávají majitelé, které síly opustily, nebo děti přestěhovali tam, kde již nemají na co Vari používat, nebo potomci, kteří se na to dívají, jako na nestvůru, která po nich bude chtít práci, a proto je třeba se jí rychle zbavit. Potom si místo políčka koupí zapařenou chemickou zeleninu, sednou si a jsou spokojeni, co by dělali doktoři... Já mám s Vari Hondou vynikající zkušenosti a krátce - doporučuji. Pony ne na to, co chcete, byl byste zklamán. Doprava dřeva není jen cesta po asfaltu, ale právě v lese a i tu zpátečku oceníte, když to nejde dopředu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
hawkeye - (3) - 175.108 (?), 10.8.2011 0:23

Panové (centsm a J.S.) děkuji Vám. To s tou brzdou jsem si vůbec nepromyslel. Tak se teď budu poohlížet po velké Vari. Zkusím si ji někde půjčit a vyzkoušet na místě. Jestli máte nějaké typy, nebo třeba znáte někoho, kdo právě prodává takový stroj, napište. Díky za ochotu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika