Zahradní traktor s radlicí klouže. Co s tím?



host - 214.115 (?) 
30.11.2007 10:17, zobrazeno: 16913x
Udržovat ručně cca 400m2 mne přestalo bavit. Rozhodl jsem s zahradní traktůrek CubCadet doplnit radlicí. Dnes napadlo tak 5 cm sněhu a tak jsem vyrazil radlici vyzkoušet. Radlice je skvěla, bohužel cesta má docela výrazné stoupaní. Odhrnout sníh při cestě dolů je hračka, ale traktůrek při cestě nahoru a zdviženou radlicí podkluzuje. Možná řešení jsou: - koupit pneu s jiným vzorkem (mám travní a chtěl bych šíp) - koupit sněhové řetězy - koupit závaží na zadní kola. Prosím vás o radu, které řešení zvolit (případně kombinaci).
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 120.110 (?), 30.11.2007 11:19
Osobně jsem volil ty řetězy - pláště jsou mnohem dražší, za pár let zestárnou, jenom na sníh budou nevyužité…a navíc práce s přehazováním. A dodělal jsem zátěž na závěs koše. Řetězy jsou třeba na jubo.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 252.250 (?), 30.11.2007 18:49

Plně souhlasím. Na práci ve sněhu řetězy a zatížit traktor. Řetězy Vám odvedou skvělou práci i na letních, či ojetých pneumatikách. Namontování řetězů je dílem chvilky, montáž a demontáž zátěže taktéž. A.B.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 178.197 (?), 30.11.2007 22:14

Možná hloupý dotaz: Z čeho jste vyrobili tu zátěž? Představoval bych si tak sto kilo. Napadá mne udělat takový plechový "truhlík" a do něj naskládat kanystry s vodou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 120.110 (?), 30.11.2007 23:23
Udělal jsem něco jako koš z profilu U a T. Do něj dávám dva plastové kanystry, které jsem naplnil jemnou kamennou drtí. Celková váha asi 60 kg. Ty kanystry nandávám před jízdou, pak je zase sundám.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 232.191 (?), 18.12.2012 18:27

Dobrý den

dnes jsem dodělal gumové řetězy na dlažbu tak jsem zvědav jakou to bude dělat práci, mám traktůrek John Deere X 300 letos ho mám první zimu poprvé jsem ho zkoušel bez závaží a můžu Vám říct že o proti John Deere D 130 kterého jsem měl možnost vyzkoušet loni je to rozdíl radlici mám 1,2 m po druhé jsem na X 300 dal závaží cca 40 kg dělá to zase o kousek lepší práci uhrne to víc i víc vyjede, teď čekám až napadne nějaký sníh abych vyzkoušel ty gumové řetězy, to už musí být,,sto pro´´ akorát mám strach abych nějak nezatěžoval nebo moc nenamáhal převodovku vydrží to převodovka je to na to stavěné?? díky za odpověď.

Gumové řetězy na dlažbu
Gumové řetězy na dlažbu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 209.52 (?), 19.12.2012 1:14
Osobně nejsem zastánce řetězů pokud se jezdí po zámkové dlažbě, jinak odvedou dobrou práci.Zvolil jsem jiné pneu a pro větší komfort i s diskama, pravda je, že jsem ho využil i na podzim, kdy je povrch mokrý a stále se něco vozí.Potom to je totiž už jen o přítlaku + hmotnostní fyzika, takže čím větší hmotnost zátěže, tím větší hmotnost utlačí, ale víc jak váhu plného koše by jsem nedal, náprava je vyvedena v hliníkovém odlitku, tak aby to neprasklo.Od závaží na kolech se upustilo, protože zatěžuje nápravu stále a někdo to nesundá ani na léto, proto je nejlépe použití závěsu na koš, kde se udělá truhlík, kam někdo dá vodu, nebo odlité závaží z betonu tak po 25kg kostkách s držáky, je foremné a lehce skladné.A pokud se pluhuje pravidelně, tak to je pohádka, ale kopce tomu nesvědčí, tam to je na čtyřkolku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 19.12.2012 9:01

Zdravím, když už se rozhodnete dodatečně zatěžovat zadní nápravu, tak vložit závaží přímo do kol, ty hřídelky jsou slabé a při dynamickém namahání se můžou poškodit. Rozhodně je pro převodovku mnohem nebezpečnější přetěžování kroutícím momentem, u hydromotoru nebo čerpadla se vydře čelní deska, nebo revolverový válec. Nejslabší díl nápravy je diferenciál a také nejvíce odchází. Opravy hydropřevodovky jsou vždy v tisících Kč, začne se to projevovat horší účinností za tepla a končí to tak, že se traktor nerozjede ani po rovině. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.191 (?), 20.12.2012 6:03

Zdravím o tom zatěžování,  myslím si že by to mělo něco vydržet když prodávají jak závaží do kol tak kanystry na zadek i předek, nehledě na to že každá obsluha váží jinak a když máte za sebou koš na trávu o objemu 300 l tak ten taky musí něco vážit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 20.12.2012 9:50

Zdravím, při sečení je pohon namahán mnohem mírněji než při hrnutí, nebo tahání. Ono svádí najíždění do hromady sněhu v okamžiku kdy už jí traktor nemůže utlačit a to jsou ty okamžiky, kdy ta převodovka silně trpí. Druhá věc je doporučení výrobce, těžko bude jeden výrobce něco zakazovat, když jiný to doporučí i když ví, že to není pro převodovku to pravé. Už jsem těchto převodovek opravoval hodně a vždy byla poškozená nadměrným zatěžováním, kdy se majitel přiznal, že hrnul, nebo něco tahal. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika