Zahradní Traktor Husqvarna CTH 164T



Stránky: 1,  2,  3   
host - 97.174 (?) 
22.3.2012 15:32, zobrazeno: 41360x

Dobrý den, uvažuji o koupi Traktoru Husqvarna CTH 164T.Mám zahradu o rozloze 3500 m2 v mírném svahu.Prosim o radu, jestli je to dostačující traktor jestli má dost výkonný motor a záběr.Jinak budu rád i za jine tipy. Děkuji a Pěkný den

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 253.135 (?), 22.3.2012 17:15

Dobrý den. pokud je svah mírný a budete sekat za sucha nevidím žadný broblém. Jelikoš je to traktor s košem budete převazně zbírat je to dobrá volba. ale pokud mate svah dost nakloněný a vyšší počet stromů nebo zahonů a nebo bylo nutne sekat za mokra (kvulí prac. vytížení jako já) tak by sem uvažoval o rideru awd(4x4). Sice je oněco dražší ale nic ho nezastaví.

Zběr je možne vyřešit sweeprem + další příslušenstvi. 

Nejlepe by bylo ho odskoušet. vykon motoru by měl stačit bez broblemu. Navic tet ma husqvarna jarni akci. Ja mam doma same husqvarny dělam v lese a seču okolo chat  . mam rider 15v2 a 2 klasicke sekačky uz 5let a bez většich poruch (v lete se nezastavi)+pily a křovinořez.  spozdravem michal

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 69.216 (?), 23.3.2012 13:55

Na Vaši plochu ideál. Výkon motoru je akorát a má oproti 163T větší koš a lepší rejd

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 97.174 (?), 26.3.2012 15:47

Díky za rady, ale jak čtu ruzne příspěvky tak mám strach, že prej HQ jsou často poruchove a je drahej servis je to pravda? Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.243 (?), 26.3.2012 16:05

Nechci vás nijak odrazovat, nebudu komentovat kladně ani záporně značku HQ a kupte si co chcete, jen bych za sebe doporučil třeba navšívit Techagro od soboty a informovat se na Challange z Jičína. Porovnat si je a pak třeba zase pokročíte ve výběru k cíli.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 144.56 (?), 26.3.2012 16:25

jj že je Husqvarna drahá je mezi lidmi moc dobře vědomý mýtus, hlavně sousedi pak drbou jak se asi jenom máte a kolik jste si asi připlatil teďko za servis když vám to odvezli z domu a druhý den zase přivezli nazpět... V cenách ND v porovnání se zahraniční konkurencí je na tom řekl bych naprosto stejně ne-li lépe. Ať už širokou servisní a prodejní sítí kdy se prodejci předhání který Vám nabídne víc (odvoz na servis zdarma, výhodnější cenu za servis při koupi u něj apod.). A dostupnost většiny dílů do dvou dnů od objednání prodejcem, kdo to má? Al-Ko? Mtf? MTD? Neblázněte.

Taky denně řešíme ceny dílů (jsme prodejci nejen Husqvarny) a některé spotřební díly jsou za pár kaček (např. strunové hlavy na křovinořezy). Jiné bohužel stojí nesmysl, ale to je řekl bych všude. Některé díly nemusíte nutně kupovat od Husqvarny, např. nejčastější spotřební zboží řemeny- stačí sehnat rozměr řemene (nebo si ho nechat u řemenářů změřit a koupit), pořiďte si kvalitní zapletený (na klasický za 150,- zapomeňte, ten je max na dvojí sekání) a ten kvalitní Vás bude stát o stovku, možná dvě méně než ten originální díl z Husqvarny. Čepy řízení se dají vždycky nahradit něčím kvalitnějším třeba z AGS/SECA, stojí to pár kaček a je to na věky. Kazí se všechno, akorát u té Husqvarny se to víc drbe, páč ta by měla být asi nesmrtelná či co.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 4.243 (?), 27.3.2012 11:52

Když prodáváte i HQ tak bych měl pár dotazů. Proč by nabyla alternativa k ptané HQ zrovna ten Challange z Jičína SECO Group, na který jste při výčtu zapoměl, když jste jasně doložil, že jejich ceny ND jsou nízké? Je levnější, ale v mnoha "datech" je i na tom hůř než ta CTH 164, ale zase ten Challange bude mít lepší poměr cena - užitné vlastnosti, ne? V popisech k té Husqvatně jsem v bodě převodovka vždy našel "hydrostatická HG TF". Odvodil jsem si, že jde o převodovku Hydrogear nebo Tuff Torq. Ale to jsou dvě firmy, dva výrobci, ne? To jako buď tam bude ta nebo ona převodovka? A ne že by mezi něma nebyl rozdíl. I když jasně, většina to z neznalosti neřeší a až je třeba to řešit, je po záruce. Já se přiznám nejsem příznivcem takových to hydrostatických převodovek, to raděj a klidně variátor Transmatic od MTD, když ne nechaniskou převodovku Peerless. To vše jen v jiné značce to uzávám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 144.56 (?), 28.3.2012 10:09

Tazatel se ptal na Husqvarnu 164, s tím nemám problém. Konstrukčně a určením se Challange přibližuje Husqvarně samozřejmě za použití robustní přední nápravy... Husqvarna je prostě víc do ruky. Sednete si na traktor a po chvíli jste na něm jako doma, všechno je tak nějak logicky tam kde má, traktor Vám padne, nevím jak to popsat. Sám několik let sekám SECEm Starjet a když sednu na jakoukoli Husqvarnu vždycky mě tím jak mi padne překvapí. Je to ale jen o mém pocitu. Ano ceny dílů, příslušenství jsou na starně SECA, ale měl bych malinko obavy z prvních serií Challange, hlavně mi na něm trošku vadí šestihranný klínový řemen pohonu sečení a absence antiskalpovacích koleček sekací plošiny. Seco je s cenami dílů trošku jinde než Husqvarna a cenu toho šestihraného řemene neznám, věřím že nebude tak vysoká. Osobně bych do pořízení Husqvarny CTH164T klidně šel.

S převodovkami Hsq CTH 164řky se to má tak, že i na stránkách technické podpory Husqvarny se udává převodovka Turq Tuff/ Hydrogear takže ani dovozce Husqvarna česko nemá úplně jasno čím budou pro letošní rok traktory osazovány. A co se týká manuálních převodovek, tak mi absolutně nevyhovují, né ani tak s životností samotnou (Dana v pohodě), ale prostě pokaždé zastavovat při řazení mi přijde hodně otravné. Dělal jsem v posledních letech s převodovkami Dana a Tecumseh. Dana v pohodě (na AGSu Starjet), jen bylo potřeba seřídit pedál brzdy, protože brzda traktor jen lehce přibržďovala- nezastavila ho úplně. Tecumseh na Partneru 14592 byl otřesný- rychlostti nešlo řadit, převody se musely docela silou vyškubávat a přeřazovat (spojka byla sešlápnutá- vypnutá a řemenice na převodovce stála), po čtyřech letech v provozu byly sjeté brzdové desky a ty nebyly za hubičku. Takové věci na tuffech ani hydrogearech neřeším. Perlees nevím neznám nemohu soudit. Převodovky MTD taky ne, poslední počin při kterém jsme se rozhodli že s nimi opravdu dál nééé byl tuším systém Variomatic a obměny systému 5x v roce s komplet jinými díly a vzájemně nesedícími řemeny a pokusy Garlandu poslat napošesté správný řemen (za 3.500,. a nemůžete jim těch pět vrátit) s těmihle spolupracovat nějak dál nechceme. Ale jasně možná už to kucí vyřešili, možná i ty dodací termíny dílů. Fakt nevím

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 209.66 (?), 1.4.2012 3:43
Husqvarnu traktor ani omylem, hydrogyr ani omylem.Kliňák na hq šestihranný mě koštoval 1500kč, závlačka 200kč a těsnící guma cca 30cm délky u koše 500kč a to ceny neřeším pokud odpovidají kvalitě, ale toto je výsměch, kvalitu to nevidělo ani z dálky.Klíňák slabý, vodící kladky s měkkýma ložiskama, navíc bez vazeliny, v přípaďě vylepšení se musí udělat i nové řemeničky, původní jsou svařené.Pozor na šrouby, mají americké stoupání, nepoškodit hlavy.Hydrogyr teply netahne, tomu se vyhnout obloukem, což je špatný, když se seká jaro-léto, dodělat chlazení.Jen posez byl příjemný, ale na hondu to nemá ani tímto.Až když jsem ho měl doma, tak jsem se jel podívat na hondu-o polovinu silnější klíňáky, navíc propletený, řemenice větší průměr navíc nýtované, masivní kloubky řízení... no co, vsadil jsem na kecy o profi stroji z katalogu hq a čekal jsem za necelých sto litrů kvalitu(vždyť spousta lidí má za ty prachy prima auto).Tak jsem začal hledat stejnýho vola a ještě první rok to šlo z domu(docela mě děsí nabídka hq okolo 40tis.,když za jednou tolik to byla katastrofa),ale na druhou stranu musím uznat, že servisy musí taky z nečeho žit.A co se týče sběru, je jen v říši fantaazie, takže mulčovat co jen to půjde(a to jediný ještě ušlo, mělo to totiž dvě a dvě kudly-takto doháněli otáčky oproti konkurenci).Nikdy jsem si nepomyslel, že vyslovím kacířskou větu: ZLATEJ MOUNTFIELD (ve stejný cenový relaci-95tis.)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 209.66 (?), 1.4.2012 4:04
Ješte ty typy-honda celkově dobrá, kvalitni komponenty od motoru po podvozek, skvělý posez, špička širší tunel a sukně na koši, možnost předního nesení příslušenství-např.drtič větví.Stiga obdobný, trochu drsnějši vzhled, kvalitni dily.Starjet jen vyšší modely,.ale zpaměti už nevím pohon ústrojí, někde tam byl problémek(ozubený řemen?)kvalita dobrá, exkluziv zajímavý, vyšši cena dílů, ale nekupují se často, takže neřeším.Wisconsin-posaz vysoko nad tunelem, na plochy skvělý(větši koš),do kopců nevýhoda.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika