Zahradní Traktor Husqvarna CTH 164T



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 70.85 (?) 
11.5.2012 8:36

Mám CTH126H, seču cca 2000m, cca jednou za 14 dní. Park to rozhodně není a zatím bez problémů. Jediný co je, tak jsem měl problém se zadním kolem, které ucházelo a to se zdá vyřešila výměna celého ventilku. Pouze vnitřek nestačil. Jinak pískání na plný koš jsem nahradil kontrolkou, protože pískání už mě nebavilo poslouchat. Na radu servisu jsem zvedl otáčky naprázdno na 3000 což značně snížilo ucpávání. Při čištění do toho vodu neleju, zkušenost je taková, že stlačený vzduch je šetrnější. Dodělal jsem si deflektor na sečení bez koše (vyblokovaný spínač nasazení koše), abych neměl všechno za krkem. Při kontrole jsem zjistil povolený starter, nějak to asi málo dotáhli. Jinak servis nevyužívám, protože jsem nekoupil přímo u HQ a tak záručák mám od prodejce a HQ se k tomu nezná. Zřejmě nepotřebují práci a kšeft. Zase jsem ale oproti jejich ceně ušetřil cca 13000Kč. Víc nebudu chválit, abych nepřechválil. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 161.12 (?), 11.5.2012 12:31

Názor na traktor Cub Cadet (i když jiný model) by mě taky zajímal. O HQ a Hondě se toho dá dočíst hodně, ale o CC ani řádka. Stejně tak Vikng.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 8.2 (?), 13.5.2012 12:57

Vlastním CTH 220 a jsem s ním velmi nespokojen. Vybíral jsem dlouho až jsem přebral (3roky). Dnes vím, že jsem měl jít do Starjetu, který si týden po mě koupil soused. Sice byl dražší, ale je bez chyb. Mě pouze těší, že můj traktor jsem koupil v Rakousku a tím ušetřil 20 tis. Kč. oproti české HQ. Také pohledově a na pohodlnost je CTH daleko lepší, než jiné traktory.
Má nespokojenost je s kvalitou zpracování. Vše se uvolňuje a stále něco dotahuji. Sečení je sice skvělé, ale stále se mi ucpává tunel. Katastrofa, kterou jsem se snažil vyřešit navařením větších křidélek na žací nože, aby vznikl větší průvan. Trochu to zabralo, ale vlhčí trávu nebo vyšší to nesebere. Žací ústrojí má pouze jednu výhodu a to, že nože nejsou časované klínovým řemenem. Jinak řemeny jsem přetrhl již dva za 50mth a dnes je kupuji mimo prodejny HQ. Ochota prodejců pokud od nich nemáte tarktůrek je hrozná. O ceně ND radši ani nemluvím. 
Motor mám Kawasaki. Naprostá spokojenost. Bez chyb.
Hydrostatická převodovka K46 a je to katastrofa. Od začátku nejede a při plném koši se plazím jako šnek.
Na traktoru jsem musel udělat spoustu drobných úprav, abych při každým sečení neřešil nějaký problém. Pokud bych je tu měl popisovat, tak by tento článek byl sloh.
Mé doporučení zní.
HQ nikdy nekupujte.
Mountfield jsem měl 12 let a byl bez tuff torq. Ten slouží dodnes. Jen hůř seče. Také na opravy byl laciný, protože všechny ND jsem kupoval v AGS.
Star jet od AGS má soused a naprosto bez závad. Navíc má automat. uzávěrku, což je bomba. Jen jezdí a seče. Máme stejně velké zahrady okolo 5 tis. m2 a já dnes vím, že jsem s HQ šlápl vedle.
Velice tedy doporučuji Starjet i přes jeho velkou cenu. Jejich servis v Jičíně je vynikající a vždy mi pomohli i s jinými traktory.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 97.174 (?), 17.7.2012 16:47

Zdravim, Tak jsem tu s výsledkem jak to dopadlo všechno nakonec. I když jsem ze začatku chtěl traktor tak mě odrazovaly ty ceny. Tak jsem nakonec koupil Sekačku MAX 53 VBD od Mountfildu musím říct že zatim funguje skvěle sběr, výkon atd. Zkoušel jsem brát i mokrou trávu a musim říct super žádné ucpávání atd. Závěr jsem nakonec rád že jsem traktor nekoupil i když bych měl všechno daleko dřív posekaný s sekečkou to taky neni tak hrozný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 161.12 (?), 17.7.2012 17:01

Nemáte někdo informace o nových traktorech od Husky? Vím, že si zákazníci i zde na fóru stěžovali, ale třeba CTH 224 TWIN je "absolutní novinka". Motor Kawasaki, nový podvozek, U-CUT pro lepší manévrování, hmotnost 290 kg,...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika