Zabeh krovinaku



host - 136.198 (?) 
17.6.2011 8:45, zobrazeno: 13888x

Dobry den

Vim, ze tu asi budu za troubu :))) Ale resi se zabeh modernich krovinorezu? V navodu se nic zasadniho neuvadi, mimo doporuceni jet na plny plyn :-). Ma cenu nechavat pri intenzivnim seceni motor obcas chvili na volnobehu? Kdyz pri najeti do husciho porostu motoru mirne klesnou otacky, je to jiz pretezovani?

Dekuji za nazory

S pozdravem J.T.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 209.81 (?), 17.6.2011 15:26
Kupoval jsem krovak Stihl a prodejce sem se na zabihani noveho motoru ptal. Ptal jsem se napr.jestli mam dat pro zacatek vice oleje do benzinu pro lepsi mazani.. Jen suse odvetil ze nic takoveho neni potreba, ze olej (Stihl HP) je dost kvalitni at dam plnej plyn a secu a po vyjeti cca 5ti nadrzi prijdu na serizeni otacek a karbecu... Tak nevim.. Mam trochu strach o ubirani zivotnosti motoru takto zbytecne.. Staci dat trochu oleje navic nebo je to opravdu zbytecne plytvani?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 239.112 (?), 17.6.2011 17:23

Provozuji 2 křovinořezy. jeden starý 11 let a druhý nový půl roku. Vždy dávám olej do benzínu v poměru 1:50 a žádné problémy nebyly a nejsou. V návodu starého křováku bylo napsáno že prvních 10 hodin by měl se používat po 30 minutách provozu a pak přestávka 10 minut. U nového to už není.Po sečení vždy nechávám chvíli běžet motor na volnoběh, aby se ochladil. Po prvním startu před používáním také chvíli nechám zahřát. Nejdu s ním hned na plný výkon do sečení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 59.37 (?), 18.6.2011 9:39

já byl taky doseřídit HQ a ti ušmudlanci mi motor rozhasili a při následných reklamacích je nic nezajímalo, ještě že konkurence S si věděla rady a já si u nich potom koupil i pilu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 234.140 (?), 18.6.2011 8:41

Pane J.T., pri zabehu modernych krovinorezov hovorime o dvoch aspektoch sucasne :

1.: ci motor od zaciatku zabehu plnu zataz vydrzi bez toho aby sa zadrel, alebo inak signifikantne poruchal.

2: ci sa drsne plne zatazenie od zaciatku zabehu (surovy stroj priamo z vyroby) prejavi na buducich vlastnostiach motora (napr. vykon, spotreba paliva-prip. oleja kde je to aktualne, zivotnost, startovanie a pod.)

-----> Odpoved na prvu otazku je ano, vydrzi v naprostej vacsine prupadov bez zadretia, lebo vlastnosti modernych materialov, techologie, spracovania a opracovania,...atd. su uz na tak vysokej urovni, ze to motor vydrzi. Otazne je za aku cenu. A to je uz odpoved na druhu otazku. Necitlivy brutalny zabeh sa negativne prejavi na vlastnostiach stroja. Preco vyrobca nedoporucuje zabeh? Lebo vzhladom na pouzite materialy a technologie to zaruku zvycajne vydrzi. Aj daco po zaruke. Nezriedka aj dost vela po zaruke. Avsak motor zabehnuty citlivo s premenlivou zatazou ma preukazatelne lepsie vlastnosti aj s odstupom rokov, ako motor drasany jak samica od prvej minuty. Su ovsem stroje, ktore sa uz predavaju zabehnute. Tie samozrejme uz druhy zabeh nepotrebuju, co by som vsak uplne prvoplanovo u krovinorezu nepredpokladal. 

Takze: benzin miesat (ak je to taky typ, ze treba miesat) podla predpisu vyrobcu -ked 1:50, tak 1:50. (no ked bude 1:45 tak sa z toho nezblazni-je to iba 10percentna odchylka). Na spalenie prvej nadrzky benzinu -najdolezitejsia nadrz je prva - doporucujem kosit citlivo bud s kovovym nastrojom, alebo aj so silonom, ale ked uz zo silonom, tak nie velmi dlhymi volnymi koncami silonu, ale kazdopadne sa snazit o mensiu zataz - nevysoka trava a pod, s premenlivymi otackami (plny plyn-uberem-plny plyn-uberiem...) prekladanymi napr. minutovymi prestavkami na volnobehu a s 15-30 minutovou prestavkou na vychladnutie napr. po prvych 20-30 minutach. Ked mate k dispozicii iba hustejsi porast, da sa to kosit stupnovito od hora dolu, nie na jeden zatah.

P.S.: za troubu mi nepripadate v nijakom pripade, kto sa pyta sa dozvie. ____pooh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.20 (?), 18.6.2011 9:26
Doplnil bych, nezafixujte si sečení stylem plyn volnoběh plyn. Tím daleko více ublížíte stroji od motoru po úhlový převod, než sečením s využitím setrvačnosti a jen mírným snižováním otáček v nižší zátěži, nebo pauze pokosu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 234.140 (?), 18.6.2011 10:53

Presne tak, tento rezim plyn-volnobeh-plyn je kompromisom a pouziva sa iba celkom zo zaciatku zabebehu a sluzi na znizenie tepelnej zataze piestovej skupiny a jej kontaktnych oblasti, a tym aj na predchadzanie pripadneho limitneho zmensenia tolerancii pohybovych ulozeni. Navyse ani pri zabehu nejde o cvakanie s plynom hore-dole pri kazdom "zakose" reznou supravou sprava dolava plny plyn a nazad ubrat plyn, ale ide o postup: kosim na plny plyn sprava-dolava-sprava-dolava... atd asi minutku-dve, uberiem na chvilu, nekosim tuto chvilku na volnobehu a pokracujem tymto postupom dalej. Neskor, po zabehuje tento sposob viac skodlivy ako uzitocny. Po zabehu je daleko lepsie pre cely krovinorez plynule kosenie(=seceni) na plny plyn len s miernym znizovanim otacok v nizsej zatazi, ale to uz bolo napisane vyssie. ___pooh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika