Wolf Garten expert 92.180H



Stránky: 1,  2   
KMK - (2) - 200.134 (?) 
11.7.2016 17:56, zobrazeno: 17360x

Dobrý den,

píšu sem příspěvek, abych varoval všechny lidi, kteří uvažují o koupi tohoto "sekacího traktoru"
Když jsem si četl hodnocení "odborníků" zde na webu na typ 92.160, říkal jsem si fajn, to může být dobrý stroj.

Nyní osobní zkušenost s typem Expert 92.180
Velmi odfušované řemeslné zpracování, plechový kryt kapoty nesedí do vybrání v plastech sloupku řízení, konstrukční provedení příšerné, při dovezení traktoru byla přední kola nastavena tak, že se sbíhala k sobě.
Chtěl jsem provést opravu seřízení, po přiložení hliníkového pravítka na bok zadního levého kola bylo zjištěno, že zadní pravé kolo je proti levé straně vystrčeno o cca 6 cm, to znamená, že traktor je mnohostopé vozidlo a kola nejsou umístěna souměrně k podélné ose traktoru.
V prospektu se chlubí malým poloměrem zatáčení  - při použití tohoto plného rejdu trhá zadní vnější kolo trávu až do hlíny - asi hydrostat nemá něco jako diferenciál a kolo nesrovná otáčky a tím dře trávu.
Volant a jeho uchycení, hřídel volantu v místě opuštění sloupku řízení drží hřídel volantu pouze plast sloupku řízení, čili volant se pohybuje 2cm na každou stranu, pokud za něj trochu chytíte, obvykle při jízdě ve svahu, boční náklon.
Sběrací koš není dobře utěsněn, při sběru vertikulované trávy je plný traktor, sedačka prachu a drobných částeček trávy, je viditelné profukování mezi dosedací plochou koše a víka traktoru.

Pozor při nakupování na eshopu Mountfieldu. Traktor jsem vracel, po jednom sečení, odpověď že použité zboží nelze vrátit. Ani v zákonné lhůtě 14 dnů, protože traktor byl použit.
Reagoval jsem, že já už použitý traktor přebral po tom, co mi jej technik na zahradě předvedl a ukazoval mi sečení a sundávání a nasazování koše.

Skutečná hodnota tohoto traktoru je v použitém motoru a pak v pneumatikách, sedačce. To je tak jediné, co má traktor v pořádku.

Za mne už nikdy Mountfield a jeho poloprodukty.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 133.123 (?), 13.7.2016 14:24

Dobry den.

Uvedeny sekaci traktor vlastnim, ale uvedene nedostatky som si na nom nevsimol. Jediny problem (zatial) bol uz od vyroby - vadna vysokonapatova zapalovacia cievka (traktor pracoval len na 1 valec), takze traktor isiel hned na reklamaciu. Po oprave je vsetko ok. Jedina vec co mi na nom chyba je bocne vedenie na sedacke (pri koseni vo svahu) a uzavierka diferencialu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 210.114 (?), 13.7.2016 23:06

Zdravím, jsem také jedním s uživatelů předešlého typu 92.160 H a nepovažuji se za odborníka, ale mám strojní vzdělání a mnoholeté zkušenosti v tomto oboru. Pokud jste si přečetl celou diskusi k tomuto traktoru, tak jste musel číst i o jeho nedostatcích, způsobených podle mě při výrobě-montáži. Já jsem také napsal několik takových příspěvků. Vše jsem reklamoval (maličkosti odstranil sám), ne vždy mě bylo vyhověno. Moje zkušenost s jednáním přejímacího servisu, ale i specializované dílny je špatná. Menší závady odstraní, ale u větších napíší nesmyslné zdůvodnění-viz uložení ložisek předních kol, že je to tak u veškeré zahradní techniky i ostatních výrobců. Na moji přímou stížnost na nevyřízení reklamace na centrálu MF jsem nedostal odpověď.  Myslím, že kvalitu výroby nikdo příliš nehlídá, a Mf jako odběratel se tím také nezabývá, proč se lze domýšlet.  Pokud by ty výrobně montážní nedostatky nebyly, tak je to v porovnání s ostatními výrobci v této cenové kategorii dobrý stroj.  Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
KMK - (2) - 200.134 (?), 19.7.2016 8:33

Ještě pár detailů, zjištěných při čištění sekačky před vrácením. Nepochopil jsem to vystrčené pravé zadní kolo, původně jsem myslel, že je to kvůli převodovce. Po zvednutí traktoru je k pravému kolu od převodovky dostatek místa, či-li osa z převodovky ke kolu může klidně být kratší, aby kolo bylo umístěno souměrně. Nechápu.
Nedostatečnou tuhost volantu bych si asi dokázal odstranit, je tam místo na montáž nějaké příčky pro uložení... ale proč se tím zabývat za výrobce.
Největší problém ovšem dělalo vytrhování trávy vnějším zadním kolem při zatáčení. A přitom jsem se snažil dělat obrátky přes 1 šířku traktoru.
Při vracení traktoru jsem se na toto ptal, bylo mi odpovězeno, že pokud jsem chtěl traktor na okrasný trávník, měl jsem volit značku Castelgarden, ten prý trávu nevytrhuje. Takže o vytrhávání trávy kolem u Wolfu prodejce evidentně ví.
Z diskutujících tuto věc niikdo nezmiňuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 210.204 (?), 20.7.2016 0:30

Zdravím Vás pane Koláčku, že výrobce tohoto i předešlého typu traktoru se dopouští různého šlendrijánu, je mi známo. Pochybuji však, že by na Vašem traktoru byla namontována převodovka s delší pravou poloosou. Pokud jste přeměřoval geometrii přední a zadní nápravy jak uvádíte v prvním příspěvku, tak jste si musel všimnout, že rozchod zadních kol je větší než předních. Dále žací ustrojí není umístěno souměrně k podélné ose traktoru, ale je vychýlené doleva pro lepší obsekávání obrubníku, plotu a pod. To Vás patrně vede k doměnce, že pravé kolo je vystrčené.

S vytrháváním trávy zadním kolem až takový problém nemám, spíše je problém při manévrování na malém prostoru. Když mám plný rejd a rozjíždím dopředu, tak kola se smýkají, protože traktor jede přímo a tak poškozuje trávník. Musím tedy manévrovat opatrněji.

K poslednímu nedostatku, který uvádíte, malá tuhost volantu, mohu napsat jen tolik, že nejsem až takový drobeček (87 kg) a když vstávám ze sedačky, tak se za volant částečně přitahuji a zatím se malá tuhost negativně neprojevila. Traktor používám čtvrtou sezonu, najeto pouze120 hodin. Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 200.134 (?), 20.7.2016 9:51

Zdravím Vás, vím, že kola jsou vzadu širší než vepředu, vím také o vyosení kosiště. Opravdu pokud jsem přiložil pravítko na bok zadního levého kola byla odchylka u předního cca 1 cm, na druhé straně byla odchylka u pravého předního kola od roviny pravého zadního kola 6cm, po odečtení odchylky z levé strany je tedy kolo vystrčeno o 5 cm.
Však také na prodejně se mnou vůbec nediskutovali když to prohlédli a ihned traktor zatlačili do dílny. Peníze vrátili.
Už mám AL-KO Powerline T20/105 a to je o něčem jiném. Perfektní slícování dílů, použité plasty nikde neodstávají. Traktor je vyráběn v Rakousku a kvalita slícování tomu odpovídá. Cenově sice dražší, ale raději si připlatím a mám klid než se dívat na nějaký nedodělek a rozčilovat se u toho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 133.123 (?), 20.7.2016 13:02

Dobry den.

Je mozne misto originalniho olejoveho filtru na tento traktor pouzit nahradu? - (v jine diskusi se spomina konkretne MANN W77) a popripade jiny olej, nez prodava mountfield?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 210.102 (?), 20.7.2016 22:50

Zdravím, připomínám, že na tomto vláknu je diskutovaný traktor 92.180H, který má jiný motor (BS) než Vámi připomenutá diskuse k traktoru 92.160H, který má motor Kawasaki.Tam by mělo být možno použít náhradu MANN W77, ale osobně to nemám vyzkoušené. Mám zjištěno, že závit filtru u motoru Kawasaki je 3/4-16UNF. Pokud zjistíte přímo z originálního fitru jeho označení, tak by Vám měl skutečně odborný prodejce filtrů v porovnávací tabulce najít náhradu.  Olej do motoru je možné použít i jiné značky, ale musí mít stejnou klasifikaci, pokud se v tom vyznáte. Já používám ten z MF, kupuji když ho mají ve slevě, takže není dražší než jinde, spiš naopak. Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 133.123 (?), 21.7.2016 12:17

Zdravim.

Podarilo sa mi zistit, ze nahrada za filter B&S 492 932S (78-23545-0111) je aj MANN W77 filter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 65.111 (?), 10.8.2016 10:29

Zdravim vsechny,

mel bych dotaz ohledne noveho modelu traktoru Expert 92.180 H, ktery uz nema motor Kawasaki jako predchudce Expert 92.160 H. Je moto od BS vyhoda proti Kawasaki nebo proc ke zmene motoru vubec doslo?

Ted je v akci za 62000 v Mountfieldu, tak premyslim nad nakupem.

Je na traktoru opravdu takova spousta chyb nebo to pisou jen lide, kteri meli smulu na spatny kus?

Muze se nejaky majitel noveho modelu Expert 92.180 H k tomuto vyjadrit?

Na co se zamerit pri prebirano traktorku? Jsem sice technicky vzdelany, ale motory a stroje jdou mimo me. Prosim o nejcastejsi zavady.

Diky moc za rekace,

Jirka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika