Weibang WB 536 SB vs AL-KO Highline 525 VS



host - 178.61 (?) 
23.4.2015 14:11, zobrazeno: 8569x

ahoj
zvažuji nákup nové sekačky, parametry zahrady a poždavky jsou:
-benzín
-pojezd
-zahrada 900m, víceméně rovina ale mnoho stromů a zákoutí
-co největší objem koše
-váha nepodstatná, seká muž..

zůžil jsem výběr na tyto dvě ale nebráním se jiným nápadům, u ALKA se mi líbí větší zadní kolečka, u Weibangu modernější motor (ale není to spíše na škodu, není lepší klasický lety osvědčený motor?)..
cenová relace by se měla pohybovat cca 13-15tis, nechci koupit sekačku na 3 roky, stařičký mountfiled vydržel let mnoho (8?), motor B&S vrčí dodnes dobře ale sekačka je jinak na hadry (koš, bužuterie kolem a pod)..
díky za jakýkoliv názor

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
mirdoss - (30) - 103.241 (?), 2.5.2015 16:21

Skor al-ko by som bral - v recenziach plný kôš pri tej druhej preklápa kosačku a pozerám bočný výhoz sa musí skrutkovať - je to zdlhavejšie tým pádom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 113.176 (?), 4.6.2015 23:09

Neviem či je to ešte aktuálne ale môžem pridať svoje skúsenosti, síce krátke ale aspoň niečo. Weibang značku nepoznám tak že ich neviem porovnávať ale môžem aspoň napísať prečo som sa ja rozhodol pre ALKO konkrétne mam model ALKO 475 VS, rozdiel je len v tom že 525 je širšia a ma asi aj silnejší motor, myslím...


- dobré ohlasy a recenzie. niektorý ich vychvaľovali že ta séria Highline je ako Ferrari medzi autami :D


- vyosenie šasi kosačky, na jednej strane ma šasi a kolieska v jednej línii, vykosuje to popri múriku, stromu fakt lepšie ako predchádzajúca kosačka :)


-  vysoký vyhadzovací otvor + dobré plnenie koša. Mam odskúšane aj kosenie prerastenej trávy 30-40cm a ono to naozaj natlačí pri najnižšej rýchlosti skoro plný kôš... som tomu neveril ale ide to :) síce trávnik bol trochu vyťahaný ale po druhom prejazde na nižší stupeň to pekne vyrovnalo ako keby som kosil týždňovú trávu, ale to bol už extrém na takéto kosačky. Ak som kosil menšiu travu kôš bol presne tak natlačeny trávov ako na obrázkoch :)


- plastový kôš, mam dlhé roky skúsenosti s Vikingom u babky kde je plastový kôš a je super, vystriekam vodou a hotovo, čiže aj u alka som to bral za veľké plus, aj to vkladanie a vyťahovanie koša vďaka tým ich vodiacim lištám je lepšie ako na mojej starej kosačke.


- je aj celkom dobre vyvážená a pevná, čiže na to aká je ťažká, sa s ňou celkom pekne manipuluje pomedzi stromy atď


- síce nepodstatné čo sa týka funkcie ale vzhľad je bombastický :)


Mam ju ešte len krátko, ešte som len 1x kosil dvor cca 2000m2 ale odskúšal som všetko, aj zberanie, aj bočné vyhadzovanie, aj mulčovanie aj kosenie prerastenej trávy, vykosovanie pomedzi stromy,  za seba musím zatiaľ povedať že maximálna spokojnosť lebo všetko čo som sa o nej dočítal aj splnila. Dokonca na starších modeloch ALKO 473 a 523 boli plastové kĺby na rúčkach na ktoré sa ľudia sťažovali v recenziách ale na 475 a 525 už nie sú :)


Jediné veci ktoré mi trošku vadila, že páka na nastavovanie výšky nemá taký prítlak a sa mi stalo že po vykosovaní medzi kríčkami ruží, egrešov a viničiek sa mi zavadili konáriky o páku a prehodili výšku zdvihu :)... ale ja zase stroj neľutujem preto ho tlačím aj do miest s špár kde by ísť už nemal.


Som sa trochu bál ako bude ťahať motor lebo ma len klasické rozvody SV nie OHV alebo ešte modernejšie rozvody a na SV čo som sa dočítal sa nedajú nastaviť také kompresné pomery ako pri rozvodoch OHV alebo iných ale zase SV majú menej pohyblivých dielov čiže menšia šanca poruchovosti motoru :) ale výkon bol v pohode, ani pri tej 30-40cm tráve som nemal pocit žeby sa kosačka trápila a myslím že 525 ma ešte o trochu lepší motor ako 475 ktorú mám.


Nakoniec posledné plus je pre alko že kosačku dodávajú s kompletným rozkresom dielov, čiže v budúcnosti nebude problém a z vlastnej skúsenosti som zháňal diel do ALKO vodárne asi po 10 rokoch, aj po takej dlhej dobe mi ten diel na vodáreň dodali a ide ta vodáreň do dnes,  a je v návode aj telefóne číslo priamo na alko pobočku v Bratislave, kde som sa aj dovolal a aj ústretovo poradili (vyberám záhradný traktor, tiež to bude asi alko čiže už som im tam párkrát volal a vždy mi vyšli ústrety ak som chcel vedieť nejaký detail alebo blbosť :D), to len na margo :)


Tak toto sú moje skúsenosti s AL-KOm, možno vám to pomôže pri rozhodovaní :)

P.S.:Ospravedlňujem sa za dlhší text :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 5.6.2015 4:06

Spolehlivost SV a poruchovost OHV je mýtus. Dnešní značkové OHV nemají problém přežít životnost sekačky. U těch neznačkových je to trochu sázka do loterie, jak se to číňanům povedlo okopírovat a jestli to neošidili až moc. Pohyblivých dílů obsahují prakticky stejně, jen v OHV jsou chytřeji umístěné. Je to jen o málo komplikovanější konstrukce, ale výhody jsou značné - menší spotřeba, větší výkon, nižší obsah zplodin ve výfukových plynech. Mnohem více na spolehlivosti udělá, když už ne pravidelná, tak alespoň občasná údržba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika