Vyžínače a křovinořezy Stiga



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 220.253 (?) 
7.1.2008 10:46, zobrazeno: 91531x

Co je pravdy na informaci, že vyžínače Stiga fy. Stiga nevyrábí a jejich kvalita je mizerná? Máte někdo s kvalitou praktickou zkušenost?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 106.238 (?), 7.1.2008 13:21

To by mě také zajímalo jestli má s touto firmou někdo zkušenosti. Hlavně co se týče spolehlivosti, kvality zpracování a servisu. Zase na druhou stranu je to švédská firma a ta se asi nedá srovnávat s čínskýmy pokusy o nářadí...

Hans

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 86.11 (?), 7.1.2008 14:12

Můj názor je, že pro Stigu se křovinořezy a mot. pily vyrábí v itálii tam, kde se vyrábí Alpina a Castor. Já sám vlastním křovinořez Castor 45D již 6 let a jsem spokojen. Když se podívám na Stigu např. u f. Kobras a na Castor u f. Drupol, tak se mi zdá že je to to samé.

Zdravím J.H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 216.248 (?), 30.7.2014 3:14
Se zn. Stiga mám dobré zkušenosti, jen jejich zastoupení ve Vysokém Mýtě je vrchol arogance-jakákoliv reklamace je pochybení obsluhy, dostat tam výrobek na servis a dostat ho zpátky dřív, než bude po sezóně jsem už dávno vzdal, navíc,když se Vám poštěsti vidět mechanika když se mu nevede a to bývá už pravidlem, už Vás ani nenapadne uvažovat o službách v tomto servisu.Je to o lidech a je ke škodě této švédské značky, že si takto nechá kazit jméno, neboť kvalita je u jejich vrcholných výrobků na slušné komunální úrovni a nižší řady nenechají spadnout tak, aby jim to kazilo budovanou prestiž.V rodině použiváme několik výrobků této zn. a nejdéle máme sekačku s hlinikovým šasi a hliníkovýma kolama s motorem b&s 190ccm.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 236.107 (?), 11.1.2008 21:26

Mám elektrický akumulátorový vyžínač STIGA a je na něm přímo napsáno, že je vyroben tchajwanskou firmou Ecostar pro STIGu.  Po krátkém pátraní jsem zjistil, že na mimoevropských trzích nabízí tento tchajwanský výrobce tento vyžínač pod vlastní značkou. Takže STIGA se skutečně někdy může rovnat, když ne Čína tak přinejmenším Tchaj Wan, což je skoro totéž. Faktem však zůstává, že si na ten vyžínač po ročním používání zatím nemám žádnou příčinu stěžovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 38.211 (?), 16.1.2008 17:43

Zdravím, benzinové křovinořezy a vyžínače si STIGA skutečně nikdy nevyráběla sama...Před cca 10 lety to byl McCulloch, asi 6 let je to ALPINA, která pro STIGU křovinořezy vyrábí..STIGA již několik let patří pod největší evropský koncern GGP, který zastřešuje několik velkých výrobců zahradní techniky ALPINU  a CASTORA - pily, křovinořezy, dále Castel Garden - výrobce traktůrků a sekaček (vyrábí mimo jiné traktůrky pro HONDU, SOLO, DOLMAR, VIKING již ne, Mountfield), dále je tam STIGA jako výrobce sekaček na trávu, traktůrků, sněhových fréz apod...Navzájem si tito výrobci své výrobky půjčují - prodávají je pod svými značkami, mají tak kompletnější sortiment svých výrobků....Je samozřejmé, že výrobky s nižší cenovkou jsou vyráběny již v asijských fabrikách, nebo v USA..To platí obecně pro všechny světové výrobce - koncerny. Koncern GGP postavil v loňském roce fabriku ve slovenském Popradu, kde již probíhá výroba zahradní techniky základní a střední třídy....Za DRUPOL Z.Ř.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 36.28 (?), 15.5.2009 10:58

A to vies odkial, ze sa vyrabaju v Poprade?My ich mame asi 12 a no co k nim dodat... zacinali sme s nimi pred cca 10 rokmi... ale oproti stihl kosenie sa neda porovnat.Jedine Castor :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 201.96 (?), 17.5.2009 19:21

Dobre zjisteni, premyslel jsem o krovinorezu Castor, ale prodejce a servis mam hodne z ruky. Jestli Stiga jak se tu pise bere krovinaky od Castoru (zatim ctu jen chvalu), zacinam se klonit k modelu od Stigy SB 40(servis i prodej v miste).

Akorat nevim jestli neni nejaka zmena, Stiga pise motory Alpina, Castor pise "nove pouzity motor od Mitsubishi". Je vsak pravda ze i na tyto motory tu byly kladne ohlasy. Uvidime jeste nejsem plne rozhodnuty, ale jak je tu obvykle pridat, trava vesele roste dal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 49.17 (?), 4.6.2014 21:56

Nejaka doba sice uz od otazky uplynula, ale ona je svym zpusobem akutalni kazdou sezonu.

Stiga rekneme od modelovych rad 2012 dodnes (2014) je stale delana v Italii, z prevazne cinskych dilu, ale nikoliv spatnych. Takovy ten obecny predsudek, ze co je z Ciny, je spatne, je hodne zkresleny. Cinane vam vyrobi to, za co si zaplatite - jedno, zda hotove veci nebo komponenty.

V pripade Stigy je to vic nez dobre a neni treba se toho niktera obavat. Spis naopak - znama, majici podobne vytizeni a naroky ja ja - zakoupila nedavno Stihl FS 87, ja parametrove temer identickou Stigu 33 D.

Stroje vypadaji, ze by mely mit cenovky presne opacne. Stihl, stojici 2x tolik, se jevi naprosto osizeny, vc. pouze jednoramenniho popruhu, mizernou ergonomii, pouze dvouzubem v baleni a zpracovanim tak - tak (vc. napr. uchyceni riditek), navic je podezrele lehoucky.

Zalezi na co to chcete, ale ne v kazde vykonove tride je nejlepsi drzet se "znacek" (proti velkym Stihlum ani slovo). JARV

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 9.6 (?), 5.6.2014 10:30

Čínské komponenty mají jen ty nejlevnější, dražší jsou pak montované v Itálii nebo Popradě se značným využitím dílů od velkého výrobce dílců Sandrigarden.

Sekačky v benzínu jsou pak dělané pouze v Evropě (Poprad a Castelfranco V.to).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika