Výběr zahradního traktoru



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 77.10 (?) 
10.3.2010 12:30, zobrazeno: 100635x

Dobrý den, 
poradí někdo s výběrem zahradního traktoru, který bychom chtěli pořídit na rovinatou parcelu o výměře 3850m2. Zatím uvažujeme o koupi traktoru zn.Stiga estate collector. Má s touto značkou traktoru někdo nějaké zkušenosti?
Děkuji za případné rady a odpovědi.
Zdravím Johanka

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 12.72 (?), 10.3.2010 13:42

Nevim co je na tom pravdy, ale slysel jsem, ze Stiga udajne zkrachovala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 182.86 (?), 10.3.2010 15:49

kdepak  stále tu kluci švédský jsou 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 6.101 (?), 14.3.2010 20:57

To byl Saab ne Stiga. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 216.60 (?), 16.3.2010 6:37

Kluci švédský? Nenechte se mýlit. Výrobky Stiga se vyrábí ve stejné fabrice v Itálii jako značky MTD, CMI, Bolens, Yard-man a Cub Cadet. Neříkám tím však, ře by byly snad špatné - sám vlastním Stiga Turbo Pro 55 - ruční profi sekačku. Jen to holt už nejsou Švédi, bohužel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 108.18 (?), 12.4.2010 14:52

To není až tak přesné, některé výrobky Stiga se vyrábí i v Itálii, ale v jiné fabrice neř MTD a spol...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 182.86 (?), 12.4.2010 15:08
MTD se v Itálii vůbec nevyrábí. To je z Německa. A zkrachovala Husqvarna s Jonseredem. Tedy jsou před krachem, ohromný propad výroby, teď kopou okolo a snaží se zachránit co se dá. A dobře jim tak, namachrovaným tydýtům.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
prasil - (34) - 241.39 (?), 12.4.2010 15:33

to už je docela slušná plocha - mám Karsit 18HP a spokojenost

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vie - (2) - 3.99 (?), 21.4.2010 13:28

Zdravim nadsence sekani travy,
loni jsem sem trochu psal, tak se jeste se jeste na chvilku vratim a podelim se o zkusenosti. Muj pozemek je z vetsi casti ve 34° svahu, stromu pouze malo. Na Ebay jsem vydrazil 10 let stary zahradni traktor John Deere LX279, tedy uz lepsi profesionalnejsi vyrobek, odhaduji, ze se jeho ceho cena pohybovala jiste kolem 130 tisic. Motor byl Kawasaki 17 HP,  hydrostaticka prevodovka. Sekacka mezi koly, 120 cm, tri noze. Vydrazena cena i dopravou z Nemecka byla 51 tisic. I po deseti letech provozu bezel motor perfektne, startoval bez problemu, posekany pozemek byl rovny, bez zubu, co jsem delal drive tri dny, mel jsem ted za dve hodinky a pohodlne bez potu. Tedy naprosta spokojenost. V principu mohu rici, pokud mate nejake noze co se otaceji a motor bezi, bude trava vzdycky posekana dobre. I s nahonem na zadni kola jsem vice mene pohodlne sekal svah i po vrstevnici, nekdy se strachem, ze se prevratim, vyvazoval jsem telem atd.
Ovsem, prekvapila me konstrukce. Zadna loziska, cepy sice drzely, ale loziska to nejsou. Brzda z vrsku temer neucinna a celkova konstrukce typu vhodne pro detsky kocarek nebo karu, kterou jsme si jako male deti staveli. U rizeni vypadaval cep, kolecka u sekacky vystechtana, sekacka misty zrezivela, cepy na vyndavani vymlete, cele vyrobene z nejlacinejsiho blata, karoserie z umele hmoty co praska. To byl J. Deere. Otazka je, co by mel zakaznik za 130 tisi dostat. Rozhodne to nebyl trakturek pro celorocni pouziti. Mel sice svetla, blinkry a kouli se zasrckou, jednou jsem tam pripojil karu z auta naplnil travou a malem me to zabilo, kdyz se to rozjelo z vrsku a trakturek to neubrzdil. Trochu dreba jsem tahnul ale staci mit v ceste trochu vetsi bouli a uz stojite a musite vetsinu opet sundat. Take me bylo jasne, ze nejaky snih s radlici to neutahne dal nez metr. Podtrzeno a secteno, jako sekacka ano, na cely rok pro moje ucely rozhodne ne. Je to skutecna takova vetsi hracka a jine jine trakturky nebudou jine, pokud maji 4 kola s pridavnou sekacku, s tim si muzete byt jisti.
Tedy jsem si vydrazil skutecny nemecky komunalni traktor (malotraktor), postaveny pro zatez. Jmenuje Hakotrac 2700 D, japonsky diesel trivalec, hydraulika a nahon vpredu i v zadu, 27 PS, manual, uzaverka, samostatne brzdy, proste vsechno, co traktor ma mit. Jednoduse japonske vnitrnosti, nemecky obal. Byla k tomu jeste sekacka 150 cm na predek a 900 l kos na sbirani k pripojeni na koleckach do zadu. Mel poskozeny motor, jmenovite prasklou litinovou hlavu, tak to bylo trochu riziko. Nakonec jsem hlavu nechal svarit, koupil nove trysky, vodni pumpu termostat a nejake tesneni, prez zimu opravil a traktor dneska jezdi jako novy. Take uz vim, proc hlava praskla. Pres kontrolni otvor ve vodni pumpe vcelku rychle vykapala voda, motor se prehral a hlava praskla.
Koupil jsem ho od fotbaloveho klubu od Mnichova, ktery s nim 20 let sekal hriste nez ho nekdo oddelal. Musim rict, ze po 20 letech je na celem traktoru tak, mozna ani ne 5% rezu, srouby a tahla vypadaji jako nove, zlute chromovani absolutne neposkozene a ciste jako na novem vyrobku. Nikdy bych nerekl, ze takto muze vypadat stroj po dvaceti letech provozu. Skutecne dokonala prace!
Myslim, ze zajemci o novy zahradni traktor musi pocitat s tim, ze si kupuji maximalne odflaklou konstrukci pod hezky lesklou kapotou, jenze svetla a blinkry nesekaji a na zivotnost nemaji zadny vliv. Kazda sekacka bude sekat, pokud ma noze co se otaceji. Zivotnost nebude ale vcelku moc dlouha a brzy se zacnou projevovat opotrebovane soucastky. A dokonce to vcelku vypada, ze sekacky jsou temer identicke a vyrabeji se na stejnych linkach a prodavaji pod jinymi nazvy. Zrejme nas neceka zadna ruzova bidounost a zivotnost vyrobku bude neustale klesat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vie - (2) - 3.99 (?), 21.4.2010 13:33

A jo! Zapomnel jsem pripsat cenu na kolik me cely komunalni traktor se sekackou a sbernym kosem vysel. Tedy drazba, plus dovoz plus nahradni dily, cele komplet za 48 tisic. Stari 20 let. Nepocitam do toho par dni sroubovani a montovani to jsem si delal sam. Motor je Yanmar a dily i po dvaceti letech bez problemu, akorat trochu trva nez prijdou. Zhruba tri tydny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika