Výběr křovinořezu - vyčistění pozemku 2500 m



Stránky: 1,  2   
host - 150.219 (?) 
12.6.2014 8:44, zobrazeno: 8416x

Dobrý den všem,

chtěl bych požádat o radu. Koupil jsem nedávno chalupu s pozemek cca 2500 m. Pozemek letos ještě nikdo nesekal.


Část pozemku kolem chalupy  (cca 1 000m) byl udržován v minulých
letech, zbytek moc ne. Rád bych pozemek vyčistil s křovinořezem a pak ho již udržoval jenom sekačkou.

Chci se zeptat na jednorázový nákup křovinořezu na tento účel (pak bych ho chtěl používat jenom na čistění po sekáni sekačkou). Moje zkušenosti v této oblasti jsou tak 20 let staré - a to byla lištová sekačka na pozemcích dědu zemědělce a pak kosa (to moc ani ne - jenom pro králíky).

Investovat do křoviňáku neplánuji (prosím neradit kup profi Stihl, Dolmar, Husqvarna za 15 - 20 000 - tohle nevyužiji - křoviňák použiji jenom na tenhle pozemek nikde jinde)



Představu mám takovou:

1. Hecht 146 BTS (nebo třída výš Hecht 145)

2. Stiga 33 D (nebo max. Stiga 44)

Chci se laicky zeptat, spíš přímo majitelů křoviňáku:

- zda je spokojenost s křoviňákom, zda by jste ho koupili znovu
- odhad za jaký čas je možné pozemek o velikosti cca 2500 m posekat (pracnost očekávám - s monotónní práci problém nemám pracuji ve výrobě.-))
- jak často je potřeba pauzu abych stroj nezničil
- kolik se dá posekat na jednu nádrž

Asi na všechno tohle mi odpoví prodejce - plánuji je objet začátkem dalšího týdne, ale rád bych tam jel už trošku připraven.

Děkuji za názor
 

Petr D

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 12.6.2014 8:56

Ve Vašem případě bych uvažoval, jestli Vám to někdo asi za 500,- neposeká a nemusíte uvažovat co a jak se strojem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 217.145 (?), 12.6.2014 9:02
Já vám můžu napsat jen svoji zkušenost s HECHTEM 143 který už neseženete.Mám ho 4 roky, bezva spolehlivy stroj, zadne problemy, jediny co jsem za tu dobu menil je strunova hlava.Jen bych vas chtel upozornit aby jste si pri koupi cehokoliv daval pozor na uchyceni riditek, ten ktery by drzel jen jednim imbusem a umelou hmotou tak se o nej dal nezajimejte, takove spojeni pevne nedrzi.Za me bych vam doporucil HECHTA145.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 51.81 (?), 12.6.2014 9:19

Ja som potreboval krovinak na pozemok 600m tak 2-3 krat rocne. Tiez sa mi enchcelo investovat do nicoho znackoveho, tak som kupil Al-ko 4125. Uprimne, teraz si trieskam hlavu, preco som radsej neprihodil, pripadne nezobral na splatky nieco lepsie. 

Po motorickej stranke je super, ale ten komfort prace je s nim absolutne mizerny. Vaha vyse 7kg mi az tak nevadila keby nemal len jednoramenny postroj. Hlava ta je asi najvacsi sunt aky som kedy videl, obcas neodvija lanko, uz sa mi stalo ze nesla ani otvorit, drzadla, tie sice su uchytene na 4 skrutkach, ale kedze je tam uzasny antivybracny system tvoreny kusom gumy, tak sa otacaju okolo nosnej rury ako na kolotoci, trojzubec je obycajny kus plechu... Sranda je uz len navod na pouzitie, dke sa nic nespomina o udrziavani uhloveho prevodu... Miesaci pomer 1:25 je taky isty ako mali stare hasicske PS8...

Tolko moje skusenosti s "jednorazovym"  krovinakom

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 49.17 (?), 12.6.2014 9:27

Dobry den,

pro Hecht 146 BTS hovori cena, 3000 vs 4500 uz je rozdil. Kdybych chtel krovinorez z teto nejlevnejsi tridy, byl by to Hecht 146 BTS. Mimo jine poroto, ze servisni technik Hecthu doporucoval jednoznacne 146 BTS oproti 145. Je uplne jinak udelana (pry lepe, spolehliveji) a z trojciferneho poctu prodanych kusu rekalamce v radku jednotek. Navic, navzdory delene hrideli uz nema bowden, ale dvoudilnou hridel, spojenou tisicihranem. Vykonove je take o neco silnejsi nez uvazovana Stiga.

Sam pouzivam Stigu 33 D, po zkusenostech z min. sezon jsem levnou neznackovou Cinu opustil (Hecht opravdu neni znacka, i kdyz se snazi). K Vasim dotazim:

- spokojenost je znacna, pomer cena-kvalita je bezkonkurencni a ocenuji zejmena vybornou ergonomii, vc. riditek a celkove hodne dobre zpracovani, vc. postroje, dodaneho prislusenstvi, atd. Znovu bych koupil bez vahani.

- 2500 m2 jsem sekal prave vcera, dlouhy uvoz zarostly cca 1,5 - 2 m vysokym pelevelem hustym tak, ze byl absolutne nepruchozi. Bolsevniky, bolehlavy, koprivy. Posekani mi trvalo neco pres hodinu a vzalo nadrz a ctvrt (1 litr), ale bylo to do jiste miry dane tim, ze se jednalo o uvoz cca 10 x 250 metru = pravidelny tvar,, takze se slo v podsate porad vpred, zadna clenitost. Zadne pauzy jsem nedelal, pouze pri jednu pri doplnovani paliva, pri ktere jsem soucasne dotahloval riditka, protoze pouzivanim hridele k odhazovani masy plevele do strann se v zaveru prace lehce uvolnila.

Sekano dodanym 3-zubem, nekolikrat trefena drevina v okoli, i po praci bez zubu nebo jakychkoliv deformaci. I kdyz ma ta stiga jen 0.9 kW, stacilo to bohate.

Nicmene pokud ocekavate pouziti ve Vami uvedene frekvenci (spise jednorazove jednou za sezonu), dost mozna by Vam stacit tech Hecht. Ja zu bych si po zkusenosti s touto Stigou zadny stroj z kategorie 3000 nekoupil. Rozdil je hlavne ve zpracovani a vzhledem k dobremu vyvazeni Stigy a skvelemu postroji jsem ani po te vcerejsi drine nevedel, ze jsem neco delal. Rozdil v unavenosti oproti predchozim (vc. jinych znacek) je opravdu velky. Nejlip se podivat na oboje nazivo a kdyz Vam to dovoli nastartovat, jeste lip.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 150.219 (?), 12.6.2014 14:01

Děkuji všem za názor - nečekal jsem tak rychlou reakci. V pátek objedu prodejce a uvidíme jestli mně nakonec neukecaj na něco úplné jiného - protože v této oblasti jsem doslova nepolíben :-)

Už jenom krátkej dotaz má význam jezdit taky do Mountfieldu - nebo tam radši vůbec?

Nebo jinak - tip na prodejce v Praze se širokým sortimentem? Tzn. neprodáva jenom 2-3 značky - nemyslím teď e-shop. Koukal jsem Hobbycentrum Radotín vypadá celkem ok...

Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 219.11 (?), 12.6.2014 14:16
Do mountfieldu bych nejel i kdyby bylo všude zavřený.Prodejny vám neporadím, neznám to u vás ale určitě to bude mnohem lepší než u těch patlalů v M.Hlavně když jde o reklamaci.A nenechejte se nikým zvyklat, stůjte za svým.Hlavně si o těch křovinořezech nastudujte co nejvíce aby jste nebyl nikde za hloupého honzu, takovým prodají mašinu která se špatně prodává.Hodně štěstí při výběru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 12.6.2014 14:28

Stále si myslím, že kvůli tomu aby jsete se hodinu učil jak s ním zacházet a za další hodinu to měl hotový, tak je lepší ten čas ušetřit a nechat si to udělat levně profikem (nejlevnější bude ten, co seká příkopy pro obec, kde máte tu chatu). Taky je to dobrá příležitost, jak se seznámit blíže se sousedy, když je obejdete s tak troch banální prosbou o spolupráci. Zvažte to, jestli máte dát 100,-, 500,- nebo 3.000,- k dosažení stejného cíle. Těch 2500 určitě bude lepší vrazit do sekačky s pojezdem, co pojede průměrně 50 hodin ročně než do křoviňáku, co najede 6 hodin za 4 roky.

S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 14.27 (?), 13.6.2014 13:39

Tiež by som stroj nekupoval... buď niekoho požiadajte o pokosenie alebo tu je ešte jedna možnosť - požičovňa... pokial fakt pôjde len o to kosenie v rozsahu ako pišete...  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 227.2 (?), 13.6.2014 18:11

Poprve bych si pujcil, nebo si to nechal udelat, posekat masinou nejlepe tak 2kw vykonu i vice, ta to zvladne.Na dosekavani bych si pak koupil neco znackoveho vykonu 1,3kw-1,6kw, at tj.v pohode a ma to spise mirnou rezervu.Tj.muj nazor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika