Volba mezi traktory - Husqvarna CTH 126 nebo Stiga 3084 H



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 34.65 (?) 
27.11.2014 21:14, zobrazeno: 42642x

Dobrý den, nemohu se rozhodnout při koupi traktoru mezi HQ CTH 124 nebo Stigou 3084H. Oba stoje jsou s hydrostatem (ovšem konkrétní typ neznám), jen HQ má jeden nůž narozdíl od Stigy.

Mám zcela rovinatý udržovaný pozemek 600m se stromy a značně architektonicky členitý. Za traktorkem nehodlám nic tahat.

Jde mi zejména o postřehy, u kterého stoje je menší předpoklad ucpávání tunelu, celkové kvality stroje, ceny a dobu dodání náhradních dílů. Servisní střediska jsou zde shodně dostupné u obou značek.

Děkuji za Vaše náměty a postřehy. Martin

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 9.6 (?), 28.11.2014 14:40

Pracoval jsem s oběma traktory. Osobně - HSQ bych si nekoupil, protože stačí, aby jste měl vyšší trávu a ucpete tunel. Naproti tomu STIGA, ač zde vyrobená v číně je po všech stránkách prostě lepší - od sečení až po ergonomii ovládacích prvků.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 247.10 (?), 28.11.2014 20:10

Stiga je lepší, není co řešit.

Píšete 600 m a členitých...

Pokud myslíte 600 m2  - tedy čtverečních, tak si raději pořiďte sekačku. Čas který ušetříte sečením výkonšjším traktorem vám zase přibude při čištění traktoru. Podle mě traktor má smysl až nad 2000m2.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 209.108 (?), 29.11.2014 9:14
Tazatel se ptá na traktor, ne na sekačku, asi uz dospěl.Toto je ukázka, jak si z práce udělat zábavu.Pokrok nezastavíš.Dnes taky nikdo neřeší naco mít auto, za první republiky stačilo kolo, na delší cesty motocykl, na náklady povoz.Mám 1000m2,sekačka byla dobrá místo aktivního sportu, to bylo nachozených kilometrů během sekání.Dnes jdu raději se psem na vycházku a posekáno mám za čtvrt hoďky, čištění sečení neřeším více jak u sekačky, slouží to mě, né já traktoru.Volba?Stiga! Koupil jsem ji po krátké zkušenosti s husqvarnou, které jsem se velmi rád pod cenou zbavil.Dostupnost dílů dobrá u obou značek, stiga do tří dnů, husqvarna do týdne.Cenově je husqvarna o 1/3 ve stejných dílech dražší, ale mohl to mít daný servis takto nastavené.Stiga měla silnější klíňáky, kvalitnější kladky a lepší hydro(K-46 považuji za základ, žádný hydrogear),tak toto můžete porovnat dnes u Vašich modelů, stačí se ohnout a podívat se pod "sukni".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 34.65 (?), 29.11.2014 20:13

Děkuji za Váš příspěvek a v podstatě jste trefil hřebík na hlavičku. Fakt, že mám "pouhých" 600 metrů čtvrerečných a architektonicky členitý terén mě může odkázat kupříkladu na základní modely sekacích traktorků v sekci hobby. Já si tento typ traktoru chci zakoupit pro zábavu, legraci a ulehčení práci, finance u mě příliš roli nehrají. Osobně se tedy s přispvěvkem výše zcela ztotožňuji, zejména ve smyslu "při práci legraci". Sečení klasickou sekačkou mě vadí a prostě jsem si nenašel k tomuto úkonu vztah, byť jsem jinak aktivní a pracovitý. Rovněž tak syn bude raději štípat dříví než séci trávu. Holt ne každý vykonává tuto činnost rád, a snad i proto vyplynul můj dotaz na tomto fóru. Každopádně jsem definitivně rozhodnut pro Stigu, protože deklarovené fakta jsou naprosto nezlomná. Taktéž mě přesvědčila i firma Largo CZ působící v místě mého bydliště, která nehodlá servisovat jiné stroje značky Husqvarna, než právě ty zakoupené v jejich marketu. Definitivně tím popírají zastoupení značky HQ, ale i tržní mechanismus, kdy zřejmě nepotřebují zakázky a výdělek za nepříliš levný a zejména pravidelný servis HQ nemalého počtu zákazníků okresního města. Evokuje to i částečně tvorbu podnikatelského záměru, tedy chcete-li zalepení díry na trhu, kterých je dnes tak žalostně málo. Na zbohatnutí to asi nebude, ale dobré jméno, radost z práce a vděk majitelů HQ není zase tak málo...

Z mého úhlu pohledu je mi nepřínosnější příspěvek výše, který ukazuje na senzitivitu přispěvatele, přičmež mi odpovídá přesně na otázky, které jsem chtěl zodpovědět, tedy převodovku, typ, klíňáky a kladky a další. Te

Tedy děkuji za takovou vnímamost, protože část příspěvků je zde bohužel "mlácení prázdné slámy".

Děkuji a přeji hezký večer. Martin

PS. po zakoupení Stigy Estate 3084 H se s Vámi rád podělím o své zkušenosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 14.169 (?), 30.11.2014 6:35

Zdravím, když píšete, že to máte členité a peníze nehrajou roli, tak proč nevolíte rider.

A pokud to má být i zábava, tak tím tuplem. Traktor se sekáním uprostřed je pro členité sekání pro zlost - pak budete muset stejně něčím dosekávat (v uzavřených zákoutích).

Jen ta cena je někde jinde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 34.65 (?), 30.11.2014 14:07

Také Vás zdravím a děkuji za příspěvek. Prvně trochu objasním členitost pozemku. Všecny rohy mám zaoblené slušným poloměrem, takže bych se zde měl otočit i s traktorem. Členitost spočívá zejména v různých vlnkách a oblinách, nikde však není žádné kritické místo, kam se s traktorkem nevejdu nebo neotočím. Také mám na pozemku 12 stromů. Komplet celý pozemek je celký zhruba 1200m čtverečných, ale odečítám zahrádku, okrasné pole a další zastavěné plochy.

Stiga 3084H má poloměr otáčení 42 cm, což je podle mě slušné. co se týká rideru (tedy s předním sečením), tak je to jednoduché - absolutně se mi nelíbí. Ridery se sečením uprostřed mají téměř shodné rozměry s nejmenšími traktory, které jsou skutečně kompaktní. Malý rider vypadá jako elektrovozítko pro důchodce (nic prosím proti důchodcům či elektrovozítkům). A právě proto, že budu mít traktorek zejména pro zábavu, je podstatný i vhled. Jinak nepředpokládám, že budu muset cokoliv dosekávat ručně, protože jak jsem již uedl výše, žádné uzavřené či nepřístupné zákoutí nemám.

Přeji všem hezké nedělní odpoledne. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 14.5 (?), 30.11.2014 18:35

Zdravím Martine, než si pořídíte traktor, tak Vám doporučuji si vyzkoušet právě stroj, který se Vám "absolutně nelíbí". Z vlastní zkušenosti mohu posoudit a porovnat velkou většinu strojů zde zakoupených i jinak různě dovezených. A zodpovědně mohu konstatovat, že právě reidry Stiga s čelním sečením jsou jak v ovládání a kvalitě práce ješdnoznačně špička mezi sekačkami. Kam a s jakou přesností posekáte jak roviny, tak členité pozemky a obsekáte jakoukoliv překážku s maximální přesností. Již jsem to tu několikrát uvedl, kdo si jednou vyzkouší čelní reidr od Stigy, už nic jiného nechce. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 14.169 (?), 30.11.2014 19:34

Jen ta cena bude nejspíše problém. Prostě kdo pokukuje po stroji ani ne za 50.000,-, tak asi nebude cílová skupina pro nákup rideru s čelním sečením. Taky by na tom pozemku s riderem měl za 10min hotovo - teoretická výkonnost je kolem 10.000m2 za hodinu.

"Rider se sečením uprostřed" snad ani moc rider není - to je opravdu takové vylevněné prdítko.

Výběr z norm. riderůze stigy a husqvarny (více modelů). Obojí kvalitní. Opravdu čelní sečení je někde jinde.

Ani traktůrek, ani rider však není stroj na machrování, nějakou extra krásou neoplývají. A to jsem technický typ, ale prostě na poplastovaných vozítkách není nic moc k obdivu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 34.65 (?), 30.11.2014 19:47

Rider s předním šekáním se musí úžasně ovládat a věřím tomu, že díky "zalamování" stoje uprostřed poseče uplně všude. Dokázal bych si představit Mc Culloch M 125-85FH, bohužel ač jsou ridery s předním sečením od Stigy sebekvalitnější, tak 100.000 Kč je přece jen dost. Má představa byla do 60.000,-Kč. Ovšem nejpodstatnější minus ze z mého úhlu pohledu je nemožnost sběru do koše. Bohužel nemám vlastní zkušenost s trávnkem, který je výhradně mulčován a co jsem se dočetl na fórech, anglický trávník vyžaduje právě sběr do koše. Mám závlahy a pravidelně hnojím, tudíž s mulčováním spíše nepočítám. Ovšem vážím si každé další recenze, jelikož to člověka posune vždy o krok dál a musí vzít v potaz i proměnné, se kterými původně ani nepočítal. Děkuji a přei hezký večer.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika