Vertikutace s Wolf-Garten UV-40H



rzamazal - (10) 
16.8.2007 9:22, zobrazeno: 19077x
Chtěl bych si zakoupit benzínový vertikutátor Wolf-Garten UV-40H na zahradu. Používáte někdo tento stroj a jaké s ním máte zkušenosti?? Měl jsem z půjčovny vertikutátor profi MTD a nebyl jsem s ním vůbec spokojený, jelikož téměř vůbec vyhrabanou hmotu nesbíral do koše. U Wolf-garten jsem viděl pracovní válec s noži doplněný o pružiny, které dle mě mnohem lépe vyčistí a vyčešou plsť z trávníku. Děkuji za Vaše názory
vertikutátor Wolf Garten UV-40H
vertikutátor Wolf Garten UV-40H
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 81.39 (?), 17.8.2007 8:29

Na odmechování je válec s pružinami. Pozor na nastavení, konce pružin musí kopírovat povrch, t.j. žádné rýpání do půdy. Tím se dostáváme k tomu, že to slouží hlavně k odstranění biologické hmoty nad půdou, něco jako vyčesání. Nožový válec naopak prořezává půdu do hloubky aby se vláha a živiny dostali ke kořínkům - travnímu drnu. Obé se doporučuje provádět 1x na začátku a 1x na konci sezóny. Kombinované válce jsou kompromis, hloubka prořezu půdy je omezená nastavením pružinek na povrch půdy. Nožový válec má z principu nepatrný vyhazovací efekt, řekl bych že nulový. Nejlépe trávník vyhrabete a vyzbíráte ručně. Pokud si chcete ušetřit práci, seberte to do koše sekačkou. Nastavte vyšší výšku sečení než je trávník o cca 1-2 cm (ideál. pouze na předku). To má smysl pouze po drátovém válci, nožový nic nevyhrabe. ŠP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498), 17.8.2007 10:04
To by ste sa divil, koľko vyhrabe nožový válec!
V návode sa ovšem uvádza, že ani nožový válec nie je určený na orbu. Nemá sa s ním presekávať do hĺbky, to už nie je vertikutácia. Nôž sa má akurát dotýkať pôdy, nie orať.
Mám klasický vertikutátor WG. Naivne som si k nemu dokúpil kôš, ale to je skutočne zbytočné.  Následné prebehnutie sekačkou je oveľa rýchlejšie a efektívnejšie.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 209.65 (?), 19.8.2007 0:34
Letos na jaře jsem si půjčil v půjčovně profi vertikutátor Wolf Garten (na pracovním válci jen nože, bez pérek) vč. sběracího koše. Běžel perfektně, ale dělal jsem s ním prvně a tudíž jsem neměl představu, kolik odpadu asi vyčesám. Byl jsem proto velmi udiven, že toho napoprvé bylo daleko, daleko více, než když běžně sekám trávu. Takovou hromadu bych nečekal ani ve snu. Koš byl pokaždé do 2 min. plný, a ještě stejně na zemi zůstávaly nesebrané zbytky, které jsem pak sesbíral rotační sekačkou jako vysavačem (a to tento pozemek sekám výhradně se sběrem do koše, nikoli s mulčováním). Při vrácení přístroje chlapi říkali, že je to normální, že pravidelní zákazníci koš ani nepoužívají a rovnou to pak "vysají". Půjčovné je však na mou kapsu dost vysoké, a tudíž si ho půjčím místo podzima zase až příští jaro a uvidím, zda-li toho odpadu bude méně nebo stejně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 100.9 (?), 17.9.2007 10:29

Teď po slevách v Mountfieldu jsem si ho koupil a můžu Vám sdělit, že lepší stroj na vertikutaci jsem neměl v rukách. Překvapil mě svým výkonem, vyhrabal z trávy perfektně vše a v ohromujícím množství. Motor Honda tichý a na jednu nádrž 4 hodiny práce. Měl jsem z půjčovny všechny možné i profi stroje ale skutečně tenhle byl bezkonkurenční. Doporučuji. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 209.65 (?), 17.9.2007 23:00
No vidíte, a já jsem si chtěl Wolfa koupit a jejich pracovník mi doporučil raději profi stroj (UV 40 je prý kategorie hoby), že prý je lepší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 95.128 (?), 2.11.2007 10:29
Možná je v kategorii hobby, ale funguje skvěle. Mám ho nový taky a můžu ho jen doporučit. Jen bych mu vytknul, že nemá nastavitelné držadlo na větší výšku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 232.118 (?), 14.3.2015 17:20

Dobrý den. Co se týče kvality, tak mám přístroj již druhým rokem a je velmi kvalitní. Používám jej na okrasný trávník 2x za rok ve verzi s motorem Brigs and Stratton, zakoupeno v Moutfieldu. Vertikutátor UV-40B udělal stejně kvalitní práci jako profi stroje co jsem měl půjčeny z půjčovnen před tím - Eliet 450 a Billy Goat (zvolen kvůli první vertikutaci s volně loženými noži). UV-40 je lehce ovladatelný a úsporný na provoz.  900 m2 trávníku za necelé tři hodiny na ca jednu nádrž (jezdím křížem, dělám malé přestávky. Jedinou věc, co bych přístroji vytkl oproti výše uvedeným profi strojům z půjčovny je úchop madla. Po krátké době jsou citelné silné vibrace z rukojeti a je potřeba mít opravdu kvalitní pracovní rukavice (používám antivibrační rukavice SOLO) nebo madlo obalit hadrem. Naopak nemohu pro vyhrabání plsti vůbec doporučit vertikutátor SOLO 416 (motorový, rovněž z půjčovny). Ten sice perfektně prořeže trávník, jezdí a obsluhuje se skvěle, ale prakticky jsem vyhrabal tak polovinu plsti. To mohu posoudit z toho, že vždy pak zkusím vzít po vertikutaci ještě vertikutční hrábě (Gardena) a přejedu pro kontrolu již zvertikutovanou plochu. U SOLA byly hrábě hned plné plsti, u ostatních prakticky vůbec. Těsně před koupí jsem měl jsem ještě zapůjčen od kamaráda vertikutátor Veibang který pracoval rovněž kvalitně (srovnatelně s UV-40), ale osobně jsem nakonec dal přednost UV.40 kvůli jeho menší váze. Po vertikutaci pak vždy hnojím, dosévám minimálně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika