Vari T20 - výměna gufera pod spojkovým bubínkem



host - 48.211 (?) 
2.3.2014 11:55, zobrazeno: 18984x

Ahoj,

 tlačí se mi olej do spojky, tak jsem si koupil gufero, sundal ségrovku na dně spojkového bubínku, ale nejde mi spojkový bubínek vysunout ven - na té ose či čepu jde povysunout jen o sílu vyndané ségrovky a dál nic.

  je třeba nějaký stahovák nebo to drží ještě na něčem? díky

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 48.211 (?), 4.3.2014 14:54

nikdo neví?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 189.100 (?), 4.3.2014 18:24

Ale ví! Problém je v tom, že servisáci tento stahováček ukážou případnému zájemci, ale takovou rychlostí, že jeden, ikdyby měl připravený foťák, tak to nestihne vyfotit, ale s úsměvem na rtech vám řeknou „přivezte to k nám, my se vám na to podíváme“. Svou verzi stahováku mám v hlavě, jen proto, že mám velmi sinou averzi k tvorbě techn. dokumentace. Stvořím ho až jej sám budu potřebovat a pak ho tady možná šoupnu, teda jeho foto. Budu si to velmi rozmýšlet, protože ochota poskytnot takovéto rady je minimální. Méně zodpovědní montážníci to dělají ve dvojku, jeden dvěma sikovkami přidržuje kotouč spojky a druhý, přes kousek tvrdého dřeva mydlí kladivem po zakončení hřídele. Dřevo zabrání roztemování a ten co drží dvoje sikovky, tak zvedá celou převodovku. Bacha!, při zpětné montáži nezapomenout na těsnění, které se nasouvá na hřídel pod kotouč spojky, bez něj máte spojku zacákanou olejem po prvním startu! Ať se daří!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 4.3.2014 18:50

no vidíte, speciální stahovák...

a já myslel že na to můj serviskák používá malý univerzální dvouramenný co mu háčky projdou těmi dvěmi dírami ve dně bubínku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 181.101 (?), 7.3.2014 15:31

Stando, řešení, které je v následujícím příspěvku je přímo geniální. Nikdo by nic bastlit nemusel, stačilo by vzít dva, nebo tři šrouby příslušného rozměru a je to. Toto řešení mne napadlo taky. Bohužel otvory v kotouči spojky mají hotentotské rozměry, takže říznout závit nelze. Když to tak výrobce pěkmě pokakal, byl by ten váš servisák ochoten zde vložit snímek toho svého malého dvouramenného stahováčku s malými háčky, Popis a návod v češtině by také nebyl k zahození. Protože kouzlit jen z toho co dům dal je někdy i nad možnostmi kouzelníků z Bradavic, mám na mysli přímo Harryho Pottra.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 208.96 (?), 7.3.2014 12:51
tak vyreseno t20 tam ma tri diry se zavitem nasroubuji se tri srouby dotahnou a bubinek sleze. proste :) za odpovedi diky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 121.4 (?), 8.3.2020 20:38

Jednoduchý stahovák bubnu odstředivé spojky VARI za pár korun

Máme Vari s převodovkou typ 317 a na ní daný 4takt XP200. Začalo nám rachtat něco ve skříni. Takže rozebrat a hned nastala otázka, jak sundat buben? Stahovák od Vari stojí 2 tisíce a použiju ho 1x za hodně let. Takže tudy cesta nebede. Vzali jsme proto 2 dlouhé šrouby M8, obrousili jim částečně hlavy a udělali z nich jakoby skobičky, tak aby šly strčit do 2 děr průměr 10,8mm ve dně spojkového bubnu. Otočili jsme je tak, aby braly zbytky hlav za spodek bubnu. Díry v bubnu mají rozteč 58mm. Šrouby jsme zajistili proti vysunutí kouskem drátu(může být i plech) strčenými do díry vedle šroubu. Nahoru jsme dali plocháč se 3 dírami, 2 krajní průměr 8 mm (rozteč 58 mm), kudy procházejí 2 dlouhé šrouby M8 zespodu z bubnu a na jejich konec jsme dali po 1 matce M8. Uprostřed mezi oběmi dírami je v plocháči závit M8, do kterého se našroubuje dlouhý šroub na konci obroušený do špičky. Tento šroub našroubujeme do navrtání-důlku v konci hřídele, kde se opře a postupným zašroubováváním vytáhneme buben spojky ven, pomocí našeho jednoduchého 2paknového stahováku. Buben je na peru-klínku a jde stáhnout snadno. Snad toto někomu pomůže. Hezký večer :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 223.242 (?), 8.3.2020 22:38

extol je za pár Kč zhruba za dva šustivé Karel IV a dva cinkající Sv. Václav...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.50 (?), 20.3.2020 21:05

No, odborníci se asi budou smát, ale na 317 jsem podvlíkl bubínek měděným drátem nadvakrát (něco jako tzv. zvonkový drát) zavěsil i s převodovkou na hranolek a přes silnější měděný pás poklepal lehce kladívkem na hřídel, sjelo to okamžitě. Protože jsem na to byl sám převodovku jsem podložil asi 10cm silným zbytkem polystyrénu, aby mě nespadla a netřískla o zem, přidržoval jsem si mezi koleny. U mě účel světil prostředky a pro ty 2 Karly a Václavy mám jiné využití.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 38.27 (?), 24.3.2020 14:15

Starší model to má ještě jednodušší. Kleštěmi na snímání segerovek sejmete příslušný "prstýnek" a spojkový bubínek vyjmete rukou...
 

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika