Uprava a udrzba clenite zahrady 400m2 - pomoc s vyberem techniky



host - 201.66 (?) 
8.4.2012 16:48, zobrazeno: 7985x

Dobry den,

potrebuji poresit zahradu ve vyse uvedenem stavu (obrazek). Po cele plose zahrady je skoro 2 roky nesecena, lehla trava a zahrada je velice clenita (nesmyslne oddelena staryma prazcema).

Plocha zahrady je 400m.

Potrebuju radu ohledne sekacky, krovinorezu nebo (radeji) obojiho. Zatim jsem vybiral krovinorez a chtel jsme puvodne 4takt - z tohoto zameru jsme pomalu upustil a poohlizim se po 2taktu. Sekacku bych rad nejakou (asi lehci) benzinku.

Dekuji za rady - jsme v tomto uplny zacatecnik

Btw.: puvodni zamer byl koupit krovinak Marunaka - otazka je, jestli to neni zbytecna investice (dulezity je samozrejme pomer ----cena/vykon.

nahled zahrady
nahled zahrady
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 201.66 (?), 8.4.2012 20:24

Upresnim muj puvodni vyber, prosim o komentare, zda je to dobra volba ci nikoliv. -Zda je napr. krovinak zbytecne predimenzovany pro vye uvedeny "placek", jine alternativy, atd...

Krovinak: Marunaka TH48DX

Sekacka: Stiga Collector 46 S

Diky za odpovedi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 220.182 (?), 8.4.2012 22:13

Mám zahrádku také 400m2. Je fakt, že udržovanou. Na sekání mi bohatě stačí malá elektrická sekačka od Moun..., protože zhruba polovinu plochy zabírají záhony (okrasné i zeleninové). Ten křovinořez budete potřebovat pouze v úvodní části "zprovoznění" zahrádky, zvažte, jestli by nebylo výhodnější si ho jen půjčit v půjčovně - pak ho již potřebovat nebudete. Ohledně té sekačky záleží na tom, co budete na zahradě mít. Pokud by to bylo možné, volila bych sekačku s mulčováním (nemusíte pak běhat s košem nebo hrabat trávu - navíc zapravená tráva vrací do země živiny). Jinak předpokládám, že si zahradu předěláte - ty pražce tam přece nemusí být... Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 201.66 (?), 8.4.2012 23:59

Tak tu zahradu urcite predelam... ty prazce jsou priserne :-D I pres ty prazce je zahrada pomerne clenita a je tam dost stromu (i na tu pidi plochu). Proto jsme byl i pro krovinak - no a kdyz uz, tak jsem chtel neco poradneho (kvalitniho). Ono s tou sekackou (ale urcite benzin) pojezdim "zatim" v podstate minimum plochy.

Nad tim mulcovanim pouvazuju... diky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 201.66 (?), 10.4.2012 17:18

Takze nakonec jsem vybral ne moc drahy kousek - sekacka Stiga Combi 48 SQ BW.

S krovinakem jsme to taky vyresil... zatim si pujcim Dolmar MS-335.4U - a uvidime, jak si s tim poradi (treba nakonec presedlam na 4takt).

Zatim diky (i kdyz jen za jeden prispevek).

Pozdeji se ozvu, jak si s tim vsim nadelenim oba stroje poradily.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 220.182 (?), 10.4.2012 22:42

Také jsem čekala, že vám poradí víc lidí (hlavně chlapů). Ono se jedná hlavně o to první posekání, pokud budete pak pravidelně sekat, tak pak křovinořez ani neužijete. U nás v osadě ho pak lidé zas prodávali. Tu sekačku máte pěknou, teď jsem se na ni dívala, ta to zvládne jedna báseň...                        Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 14.34 (?), 13.8.2012 10:47

Dobrý den, tak jak si poradil Váš Dolmar 335.4 s tím, co máte na fotce? Uvažuji o křoviňáku, na zahradě jsou místa, která jsou sekačkou špatně přístupná, normální kosou už vůbec. Kdysi jsem měl půjčený Stihl (tušim FS 85, v té době stál podle majitele nějakých 18 tis.) a když koukám na výkon tohoto stroje, který mi tehdy na to co potřebuji stačil, libí se mi tento Dolmar cenově a také 4-taktním motorem. Díky za zkušenosti.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika