Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?) 
12.9.2009 20:31, zobrazeno: 68306x

Vlastně toto je hlavní důvod, proč jsem opět napsal pár příspěvků. Nedávno jsem zase slyšel v televizi, že bylo zraněno dítě při sečení trávy sekačkou. Není to tak dlouho, co mě nějaký xy napadal, že m.j. pořád zdůrazňuji návody. Je nezvratitelná škoda, že tento letos už myslím 3 případ takto skončil - zraněním dítěte . Jsem přesvědčen, kdyby dotyční dodrželi návody k daným přístrojům, tak se neštěstí pro dítě i tím pádem pro jeho celou rodinu nestalo. Motorové přístroje jsou v současné době snad v každém domě a mnohdy se s nimi zachází, jako s něčím podřadným a vždyť je to jen na práci. Ale je to podobné, jako s ohněm, dobrý sluha, ale zlý pán. Chci tímto apelovat na vás všechny, abyste nikdy nepodcenili možné nebezpečí a vždy důsledně dodržovali návody i rady zkušených. Možná se mi podaří tímto příspěvkem zabránit dalšímu byť 1 zranění, nebyla by lepší odměna na takovém diskuzním fóru, kdyby to pomohlo. Samozřejmě to platí bez výhrad i pro mě, ale já mám mimo respektu z návodů, také respekt před tím, co dělám a také mám zkušenosti, které jsem ale nezískal za pár dnů. I toto by si měl každý uvědomit, že jen vlastnictvím nějakého přístroje to nekončí, ale je třeba se stále umět učit jej bezpečně ovládat.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 242.19 (?), 12.9.2009 21:48
Kdyz uz jste napsal toto varovne vlakno tak pridam par udalosti z meho okoli. Kamaradovi z prace prekazela u bazenu vetev tak v plavkach vzal motorovku, jednou rukou pridrzoval vetev a druhou nad hlavou rezal. Samozrejme pila sjela a rizla ho do prstu. Dalsi clovek v sousedstvi cistil vyhazovaci otvor, kdyz byla sekacka vchodu a prisel o ctyri clanky na prstech. Jiny odbornik zkracoval maflikem na strese prkno a jak to blbe drzel tak si ve spodu prkna malem urizl prst. Jeste, ze mame blizko plastickou chirurgii. Pak uz to jsou bezne urazy, jako kdyz cirkularka nakopne spalek apodobne. R.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 12.9.2009 21:57

Díky za doplnění, jen tyto příklady jsou jasné důkazy, že se u práce nepřemýšlelo a dodržení návodů by bylo v těchto případech snad až směšné zdůrazňovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 7.84 (?), 13.9.2009 7:05

Já bych ty děti neházel do jednoho pytle s úrazy na cirkulárkách, řetězových pilách apod. Tam snad šlo o nehoráznou blbost - v jednom případě snad otec nechal dítě na sekačce sedět a jezdil s ním po zahradě, až mu díte spadlo.

Obávám se, že takovým lidem žádný návod nepomůže...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 21.230 (?), 13.9.2009 7:31

Jistě, ale takových "otců" tu při pročítání některých příspěvků najdete fůru. Být dřevem, stačila by jistě jednomu dost velkému domu na dvě sezony!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 211.98 (?), 13.9.2009 8:45

Když jsem pracoval v předešlé firmě, tak jsme měli okna do zahrady nově zrekonstruovaného domku.Bydlel tam mladý pár. Paní už byla v docela pokročilém stavu těhotenství.Pán byl šikovný, tak vyráběl z klád různé lavičky, stoly, ukazatele směru jak to vidíte na horách.To že za nepříznivého počasí řezal motorovou benzínovou pilou v garáži, nad tím jsme kroutili hlavou.Vždycky jak dořezal, tak větral no byl to maras, vždycky se odtama vyvalil oblak modrého dýmu.Upozornuji, že garáž byla spojena s bytovou jednotkou! To jsme ale ještě netušili co dokáže taky provést.Jednou mu kdosi přivezl krásný rovný špalek dřeva.On jej potřeboval podélně rozpůlit na dvě části. Na pilu si nasadil pořádnou lištu aby to projel najednou a měl to rovné.Špalek si postavil, vylezl si na žebřík že to bude řezat shora dolů. Kolega to pozoroval z okna co zase vymýšlí.Když si ale zavolal manželku aby mu z druhé strany ukazovala zda řeže rovně, tak to byl vrchol. Chlap na žebříku s pilou, špalek dřeva, a asi 1,5 m od toho ženská s břichem v ose řetězu... Začali jsme na ně řvát jestli jsou normální, pán asi po 30 vteřinách pilu vypnul.Naštěstí si to nechal vysvětlit, ale oba dva se tomu zpočátku hodně divili, mysleli si že se nic nemůže stát... Jinak podotýkám, že ty výrobky měl velice pěkné, takže zručný byl dostatečně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 13.9.2009 9:41

jo, blbost kvete v každém věku... jen doplním, jak vidím, že sekačky obsluhujou děti, tak mřu... křoviňáky bez brýlí a v cuklích... to je úplná sranda, vždyť stačí v trávě schovaný drát a je po noze a to i u sekačky.Ty úrazy dětí by se nestaly, kdyby si rodiče alespoň návod přečetli nebo uvažovali trochu logicky,vždyť dítě nemá u takových strojů co dělat, vždyť nůž může vyletět nebo může najet na kámen a je průser.Je mi líto těch dětí,ty za nic nemohou, jen ty rodiče nakopat do...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 13.9.2009 11:17

Nejsem příznivcem regulací a trestů, ale mám pocit, že by snad mohl pomoci tvrdý soudní postih rodiče a následná medializace.

Kousky se sekačkami a dětmi, které si s nimi v podstatě hrají vidím po okolí často. Otec sekající trávu tak, že mine své hrající si dítě ve vzdálenosti decimetrů, na to musí být majitel sekačky slabomyslný, ale podobná situace je s mnoha přístroji. Děti jsou zvědavé a nové věci je zajímají. A tak by měl mít rozum dospělý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 187.141 (?), 13.9.2009 11:56

Když to človek vidí a slyší tak se nelze divit, že v návodech člověk najde perly typu "mikrovlná trouba nelze použít k sušení živých zvířat" a podobných. Spousta lidí si odvylka používat mozek. Těm postiženým dětem to určitě nepřeju, ale rodiče to doufám poučí a příště už takovou kravinu neudělají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 13.9.2009 12:02

rodiče se pro příště určitě poučí, ale co z toho, když tomu dítěti už není co useknout,takové jen řezat a solit... jak bylo už psáno, tresty pro rodiče, že dítě neuhlídali

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika