Uhlový převod



Stránky: 1,  2   
host - 86.196 (?) 
7.9.2013 0:14, zobrazeno: 16069x

Doobrý dne zakoupil jsem tuto malou mazničku na mazání uhlového převodu křovinořezu.

Možná to bude vypadat hloupě ale není mi jasné jak maznička funguje? může mi to někdo vysvětlit?


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 7.9.2013 5:51

zdravím, na širším víku je závit, kde se dá vazelína, zašroubuje a tenším koncem se přitká k mazničce a zatlačí se na širší konec a jako pístkem se vazelína pumpuje, ten tenký konec vám bude zajíždět do toho širšího.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 9.2 (?), 7.9.2013 7:00

Zdá se, že jste koupil zajocha v pytli.  Maznice je určená k mazání lišty řetězových pil.To znamená, že na liště musí být maznička, která umožní natlačení tuku dovnitř. To na křovinořezu velmi pravděpodobně není, takže je k ničemu. Leda byste upravil šroub, kterým se převod maže, pokud tam je. Ale můžete ji použít tam, kde najdete kulovou mazničku. Jen pro zjímavost, maznici se říkalo  "dekalemitka". Zkomoleně, vymyslela ji francouzská firma Técalémite.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 7.9.2013 8:17

nebo přesně přiložit a protlačit kuličku v mazničce, na pile mazničku nenajdete

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 144.7 (?), 7.9.2013 9:57

Ale kdež zajíce, nebojte, mazat se s ní dá kdeco. Zvlášť pokud je k místo špatný přístup. Na tlustém konci sundáte červený krycí klobouček. Uvnitř mazbice je zasunutá plastová červená ucpávka (píst, takový špunt nepříliš kvalitně přiléhající). Ten taky vyndejte a do maznice natlačte z tuby nějaké vhodný mazací tuk tak do třetiny výšky (třeba viz. obrázek - tento má i vlastní tenkou hubičku tak byla možná maznice zbytečná... :-). Ne řídký olej, řekl bych, že čím tužší, tím lepší. Zasuňte zpět píst, zasuňte jej až k hladině tuku aby pod ním nebylo moc vzduchu a nasaďtě krycé klobouček. Opřete hrot maznice (je v něm malinká dírka) o místo, které chcete mazat a silně zatlačte. U tohoto typu nutno SILNĚ tlačit, má dost silnpu pružinu. Hrot se přitom zasune o cca 1-2cm a vymáčkne přitom špičkou něco málo tuku...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 91.30 (?), 7.9.2013 10:46

Zase někdo perlí, někdo jiný by napsal plácá. Není jistá fr. firma Técalémite, spíše se s největší pravděpodobností nacházela v zemi za kanálem a psala se kapánek jinak.  Dekalamitka má na výtlačném konci dolík, aby se dala přiložit k té správné maznici. Tu vyobrazenou plastovku úplně kidně můžete použít k mazání úhlového převodu na křoviňáku, na kterém neni maznice, ale pouze mazací otvor, krytý šroubem. Samozřejmě že neni k ničemu, je k mazání a dá se použít i k mazání křoviňáku. Ale můžete k jeho mazání použít mazivo v pevné tubě, která má upravený výtok, tak, aby se dal nasadit na správný otvůrek. Odpadne vám tak patlání s mazivem, které musíte jinak z nějakého zásobního balení, přemístit do plastové maznice. Když použijete origoš mazivo ve správné tubě, tak vám to patlání odpadne a budete mít čisté ruce a mazivo bude stačit možná i pro vaše vnoučata.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 14.199 (?), 10.9.2013 6:36

91.30: Jestli to víte přesněji, tak to upřesněte a nepište domněnky s největší pravděpodobností. Plácáte pak úplně stejně jak jiný. Podstatné je, že maznice je určená na mazání tlakových mazniček a ty na křovinořezech obvykle nejsou. Samozřejmě, že by se dalo upravit to, či ono, ale z toho, co tazatel napsal usuzuju, že nějaké úpravy úhlového převodu není schopen. Takže má něco, co je mu na nic. Do převodu to lehce vymáčkne z tuby a nepotřebuje žádnej spešl vercajk. Howgh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 72.149 (?), 7.9.2013 11:32

tato maznice je určena především na mazání "rolltopu"(toho ozubeného kolečka) na špici lišty řetězových pil, který se maže malým otvorem, který je na liště. Je možno ji samozřejmě použít i na úhlový, převod. Tam ale může vzniknout problém, protože se ten kovový konec musí opřít. Pokud bude otvor po vyšroubování příslušného šroubu větší tak to nepůjde. Maznice je určena pro mazání tlakem, což u úhlového převodu není potřeba- takže je zbytečná. Tam opravdu stačí vymačkat mazivo z tuby, jak tu již bylo napsáno.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.73 (?), 7.9.2013 14:01

ja to riešim tak, že mazivo natlačím do 10 ml striekačky a potom do prevodu a je to lacnejšie ako kupovať dekalamitku. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 59.39 (?), 7.9.2013 18:33

A nebo v železářství koupit mazničku a natočit jí místo mazací zátky do úhlové hlavy.Dělají se v metrickém závitu, stačí si vzít sebou zátku(šroub) a mazací lis co máte a vyrazit na nákup. Stojí několik korun a není třeba ji vyndávat, může tam zůstat, ale je dobré ji zakrývat čepičkou, nebo před mazáním otřít. Nevidím dobře co tam máte za špičku, jsou 3 typy mazniček, tadybude ale nejspíš špička pro trychtýřovou. Ale doporučil bych vyměnit špičku na mazacím lisu za špičku na kulovou mazničku a použít tu, protože se líp otírá před mazáním. Měl jsem to taky na křovinořezu do lesa. Ale pozor, při tlakovém mazání se může vytlačit gufero, pokud převodovka není odvětraná!! Já měl na straně od trubky otevřený ložisko, tak to přebytečný mazivo mohlo nahoru do trubky, kdybych to přehnal.   Mazivo se dá koupit i v patroně, která se dá do mazacího lisu vložit celá, ale nevím jestli tohle pro převody, zeptal bych se v servisu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika