tuzemské ekvivalenty zapalovacích svíček



Stránky: 1,  2,  3   
host - 4.243 (?) 
6.2.2009 13:47, zobrazeno: 48582x

Lze se bez obav spolehnout na tyto svíčky pro motorové pily či křovinořezy, nebo je podle Vašich zkušeností lépe se spolehnout na zahraniční tzv. originální díly značek Bosch, Champion, NGK? Já mám v poslední době problémy s kvalitou svíček NGK. Používáte někdo vůbec české svíčky?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 74.223 (?), 6.2.2009 14:46

A jak často jí měníte? Má smysl to tady vůbec řešit? To snad není lepší u pily, se kterou podle mě i spíte aby jí nebyla zima(snad ne z jiných příčin) pořídit hned něco origo a nepídit se po "ekvivalentech"?  Mně to přijde jako dotazy typu:"a o kolik se u pionýra zvýší výkon při jednokroužkovém pístu?" nebo "jakou úpravou bych vymlátil z mojí pily značky Mac apod. parametry profi pil?" "A může mi při dodržování nějakých pravidel vydržet tahle značka ze supermarketu v akci 30 let při pravidelném používání?" "A měl bych tam lít raději olej HQ nebo stihl-nebude jí to té mojí supermarketce snad vadit?" "Nebo snad něco lepšího?" Ještě bych pro jistotu založil vlákno "jaké použít antivibrační rukavice"-samozřejmě ze shora uvedených důvodů-pro blaho pily. No tak snad si to nebudete brát osobně-to bych nerad, všem přeji pohodové řezání, sám si to občas užiju, tak třikrát za rok pořádně plus tu a tam přes rok s mojí farmářkou-mimochodem už deset let na jednu svíčku tuším že od Bosche.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 132.45 (?), 6.2.2009 16:10

Pravděpodobně myslíte svíčky Brisk. V zahradní technice jsem je nezkoušel, ale míval jsem je v různých autech, takže je snad moje zkušenost aspoň trochu relevantní. Jsou bezproblémové a mají v průměru vyšší životnost než svíčky Champion nebo Beru.

Než ale stávající svíčku vyhodíte, zkuste zkontrolovat vzdálenost elektrod, protože od výrobce může být jiná, než potřebujete. Příklad ze zkušenosti: Svíčky Bosch mají z výroby vzdálenost elektrod 0,9 mm a typ je katalogově vedený přesně pro moje auto, to ale vyžaduje vzdálenost 0,7 mm, neboli musím každou zbrusu novou svíčku "sklepnout".

Jen na okraj, ten výlev nahoře je tak neuvěřitelně hloupý, až jsem se zasmál

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 165.57 (?), 8.2.2009 11:34

Letos jsem vyměnil orginál svíčky v motoru sněhové frézy za BRISK. Mám tam ekvivalent svíčky, která je původně do Opel. Motor startuje a funguje dobře. Ekvivalent mi poradili ze značkového servisu na sněhové frézy, kde měli převodní tabulky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 35.188 (?), 8.2.2009 12:10

Sviečka pri súčasnych motoroch musí vydržať pri profi nasadení minim.jeden rok, samozrejme pri ocasnom skontrolovaní vzdialenosti elektrod /raz za 2-3 mesiace/.Pri domacom nasadení su to x.násobky tohto času.Typicky 4-5 rokov.Pokiaľ niekto minie 3-4 sviečky za rok svedčí to o neakom probléme či už stroja alebo majiteľa.

  P.S.Ten výlev vyššie nie je na smiech,je to zial pravda,denno denne sa stretam s tym že on taký drahý stroj nekúpi,lebo on nechce profi nasadenie a 5990 je velmi veľa,radsej ide do marketu a kupi neaku super-hyper akciu za 4000 a potom ho za 2 mesiace zhumpluje a rozculuje sa na nas ze preco oprava moze stat 3-4tis.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 8.2.2009 14:10

Ahoj Janíčko, ten výlev nahoře je jen pára, vypuštěná z jiného kotle než je ten můj! Nepochopím také proč někdo " hodí " dotaz do jednoho vlákna a pak vyrobí druhé!? Ale budiž.

BRISK (žádám nemazat!!!), používám od vzniku "zelené" řady a jejich kvalitu snad podporuje i akceptování použití od HQ, Jon., SOLO a dodávka pod značkou Oregon a nikoli jen k nám! STIHL má předepsané provedení svíček a tak byl donucen zařadit do ND sortimentu náhradní BOSCH s cenou tuším kolem 90,- Kč.  Mám však odskoušený Brisk, dva roky bez poruchy v pile STIHL 066, lišta 75 cm, řetěz 404"!  Takže za sebe říkám Brisk bez problému, jen před montáží více zajistit botku závitu! Svíčka do kombi klíče, botka do kleští, dotáhnu a zamačknu!  Odtrh, NGK 0,50, Brisk 0,60 mm, dělám stejný všude, 0,55 mm a není problém.

Ještě k té " originalitě ", sháněl jsem svého času NGK u jediného dovozce značky k nám,bylo mi řečeno, po dotazu v Německu, že tyto " originál " svíčky dodávají pouze do STIHLu a nemají povolen aftermarket !? Přitom aftermerket neměl nesnímatelnou botku, tak jak to vyžadoval STIHL ! Takže co je to " originál " ? Ta se značkou výrobce pily ? Ani autaři si svíčky nevyrábí, Ford je Motorcraft, Opel je Bosch atd..

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 8.2.2009 14:14

box??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 109.57 (?), 9.2.2009 11:48

Svíčka Brisk jsou do zahradní techniky běžně použitelné, ale z vlastní zkušenosti nemají takovou výdrž jako Championy běžně dodávané např. B&S ve výrobě. Na sekačce s motorem Honda GCV 135 životnost asi sezónu, champion i pět, osobně sem neviděl vadnou svíčku Champion (bavím se o sekačkách, pilách, křovinořezech), nepočítám na strany otáčené sekačky s krystaly karbonu na svíčce, ale za to svíčka nemůže. Jo taky sem měnil v autě svíčky a jedna nejela a auto jelo na tři válce. I champion má reklamace. ZF

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 9.2.2009 12:53

jájsem právě byl donucen vyměnit letitou svíčku Champion. Dal jsem NGK. Vydržela měsíc. Vždycky se to projevilo tak, že dokud motor běžel nebylo nic znát po zhasnutí však nešel už nastartovat. V současné době tam mám Bosch a už půl roku je klid. Taky jsem si myslel, že tuzemská svíce bude levnější a má li srovnatelnou kvalitu, pak je to to, co jsem si chtěl přečíst. Že jsem psal totéž do více témat? Tak mi to prosím promiňte. Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 9.2.2009 16:41

Promíjím nezlobím se :-)), nevšiml jsem si IP adresy zakladatele! Svíček Champion, jsem měnil po i dvou měsících dost. NGK je citlivá na přeplavení, Bosch jsou snad nejlepší výdrží. Brisk je na úrovni Championu. Všichni ale mají stejný problém, jako každý výrobek, vždy se najde chyba! Někdy chybná šarže, jindy kus! Samozřejmě prvovýrobně montované bývají nejlepší.  Nejhorší bývají díly dodávané  " výrobci " všeho, jako třeba Carlton, firma vyrábějící slabé řetězy a najednou vyběhne se svíčkamy! Ta kvalita tuzemských svíček do pil a křovinořezů je srovnatelná s ostatní produkcí. Ono totiž také dost záleží na nastavení karburátoru a kvalitě paliva a oleje! Stavu zapalovacího kabelu a botky!  A " originál "  svíčka Brigs? Koukněte se pořádně kdo ji dnes vyrábí!

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika