Traktůrek HQ s hydrostat. převodovkou - problém zablok. diferenciálu



host - 6.84 (?) 
4.10.2009 15:26, zobrazeno: 16072x

Dobrý den,

dle diskuzí je zde asi jediný okruh lidí, kteří by mi mohli alespoň teoreticky pomoci. Za jen nepatrné objasnění problému předem velice děkuji. Jal jsem se o víkendu posekat známým zahradu jejich traktůrkem Husqvarna CTH 155,  (motor B&S 15,5 HP a hydro převodovka Hydro Gear), jelikož jsou na dovolené. Přijel jsem na konec zahrady, zastavil a vypnul motor. Poté jsem po pěti minutách opět nastartoval, zařadil přední chod, ale hydrostatická převodovka si postavila hlavu a od té doby jsem se nikam nepohnul. Nechal jsem tedy motor vychladnout a vše zopakoval, bohužel bez úspěchu. Vždy se ozval zvuk jako by se chtěl traktor rozjet, ale záběr žádný a řadící páka měla tendenci se vracet do neutrálu. Pod sedačkou jsem tedy zajistil páčku hydrauliky, abych mohl traktor alespoň odtlačit do garáže, ale kola byla i poté naprosto zablokovaná (diferenciál?). Blížil se večer a široko daleko ani živáčka, tak jsem ručně nadzvednul zadní nápravu a jako s trakařem jsem odkráčel s traktorem do garáže. Absolutně nechápu, kde se stala chyba. Mám podobný traktor se stejným motorem a hydraulikou a nikdy se mi nic podobného nestalo. Teď jen nevím, zda rovnou naložit sousedův traktůrek na valník a vyhledat po víkendu servis nebo to může být nějáká záludnost, která se dá opravit na místě. Jsem velice zneklidněn jelikož traktor není můj. Olej je OK a stáří traktoru rok 2003. Seká se 2x až 3x měsíčně plocha cca 2700 m2. Prosím poraďte. Děkuji a přeji všem ať se do podobné situace s půjčeným zařízením nedostanete.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 74.163 (?), 5.10.2009 6:54

Vyhledejte servis, bude to něco uvnitř převodovky, co jste mohl jste vyzkoušel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 21.157 (?), 5.10.2009 7:05

v každém případě bych nejprve zkontroloval funkčnost brzdy stává se že zarezne a zablokuje se pro kontrolu se musí sundat levé kolo a po té zkontrolovat kotouč respektive zda má vůli a dá se s ním otáčet. Pokud je to v brzdě stačí zdemontovat vrchní část a rozchodit 2 válečky.

karel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 35.71 (?), 5.10.2009 14:41

Jenom jedna blbá kontrolní otázka, nenechal jste si sešlápnutou a zaaretovanou brzdu??!!. Po tom , co popisujete mi to také připadá na zabržděno!     

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 199.2 (?), 6.10.2009 8:52

Zdravím,

děkuji všem za názory. Brzda je samozřejmě odblokovaná. Včera jsem volal do servisu HQ a poradili mi vyháknout hydrauliku ručně (vymontovat táhlo ovládání a zkusit na samotnou páčku ovladače zatlačit do mezních poloh ručně. Prý se mohlo stát, že se hydraulika kousla někde mezi vypnuto - zapnuto. Zkusil jsem to včera, ale bohužel bez úspěchu. O víkendu se pokusím dostat na spodek traktoru a znovu překontroluji rozvody atd. Mimochodem budu muset najít optimální způsob, jak se na spodek dostat. Můj vlastní traktor má zepředu na podvozku madlo a zvládnu ho sám nadzvednout a položit na pomocný rám na zádi /doporučení výrobce). Traktor HQ tam má pouze slabou plechařinu. Překvapilo mne, že ani v návodu o možnosti zvednutí, nebo naklopení traktoru není ani čárka. Pochybuji, že má každý majitel tohoto traktoru k dispozici rampu, popř. pomocníky, kteří mu to pomohou hodt na dostatečně velké špalky... Aby si to nezasvěcený člověk sám nadzdvihl, vyčistil a sešteloval může být trochu problém.

Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 21.157 (?), 6.10.2009 10:39

Brzda to není - uřčitě bych zkontroloval funkci vypínání hydropohonu pod sedačkou obě krajní polohy popisujete že nešel vyřadit po té bych sundal řemen hydropohonu kdekoliv a zkusil zatlačit vpřed vzad. Pokud vám to půjde tlačit a bude se zároven otáčet řemenice hydra bude to nejspíš v části hydraulické pokud ne bude něco s diferenciálem. Na co bych se asi podíval pouzda poloos a pokud má převodovka samostatný prodlužovací díl tak tam je ložisko - součást převodovky. Zkoušku kterou vám poradily v HQ můžete provést také je to jedna z možností

karel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 215.116 (?), 25.9.2012 17:04

traktůrek MTD zablokované kola, nevím čím to je kola nejedou, po nadzvednutí jedou ale proti sobě, takže jedno dozadu druhé dopředu. pokud někdo poradí, budu rád. Ruda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 171.162 (?), 11.10.2012 20:37

kouslá brzda?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 171.220 (?), 18.4.2021 15:49
Hezký den prosím napište, jaká to byla nakonec chyba, a jak náročná byla oprava. Děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika