Terenní úpravy



host - 235.230 (?) 
8.6.2016 11:52, zobrazeno: 2271x

Dobrý den. Potřeboval bych si srovnat cca 1500m pozemek, chci si koupit kultivátor, abych ho mohl na podzim zorat, na jaře rozbránit a motykami kultivátoru zkopat na jemno s tím, že pak vyseju trávu. Nechci si pozývat firmu, nechci zbytečně navíc platit za práci. Mám užitkovou ovocno-zeleninovou zahradu cca 250, takže si stroj ponechám. A teď bych potřeboval tu radu od někoho, kdo s tím má zkušenosti, jak silný a typ stroje si mám koupit, abych tu rekultivaci zvládl. Pozemek je travnatý, v podstatě rovný, půda těžší hlinitá. Děkuji všem za odpovědi a radu. Klimo.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 8.6.2016 12:30

nechci zbytečně navíc platit za práci...před časem jsem řešil něco podobného na přibližně stejné ploše. Specializované firmy teda fakt nevěděli co by za to chtěli, ale nakonec jsem se domluvil s člověkem se sousedství, co má políčko a starý traktor, ten mi to za pár stovek poral něčím čemu říkal kultivátor (něco jako pluh ale smenšíma radličkama) a bránama srovnal, myslím že to vše zabralo tak ze dvě hodiny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 25.2 (?), 11.6.2016 14:30

K tomuto se také přikláním. Jistě, nevím v jaké lokalitě žijete, a koho máte za souseda. Ale pokud se vám jedná pouze o zatrávněný pozemek. Tak dnes dohoda s blízkým farmářem o provedení práce opravdu příjde na mnohem méně peněz než specializované zahradnické firmy. Je to o dohodě mezi lidmi. Zorat, vyvláčet, na jaře upravit rotavátorem, případně i zasýt trávní semeno. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika